Знак није само графичко решење или сама појава или јављењије – знак је процес од смисла који је придао емитент, творац знака и смисла који му придаје прималац, корисник. У тежњи да поједностави смисао знака људи често банализују његов смисао и потпуно занемарују тај сложени процес. Због тог поједностављења не уочавамо ни закономерности а камо ли чињеницу да је не само природа него и друштво једна целина узајамног кретања и међузависности коју су наши слоВенски преци пре 12 200 година у епохи Лепенског Вира определили кроз веду/знање «Све је Коло», због чега нисмо у стању да уочимо и неке закономерности – што често изазива трагедије

Два дана пред полазак 23. марта 2022. године на промотивни пут коалиције «Суверениста» питали су ме мејлом да ли бих и ја ишао. Мејл сам нашао сасвим случано (а значи са лучем Божјим) у делу «спам/масовна порука», где залазим једном у пар месеци. Потврдио сам спремност да идем на обилазак српских градова и, у шали, додао: «да разшћерамо Турке на буљуке».

Јутро пред полазак сам се упитао шта бих ја на тим презентацијама могао да кажем. И јави ми се невероватна мисао. «Јавиће се српском народу знак – знак да не треба да гласају за владајућу албанократију и њихову антисрпску коалицију. Тај знак ће бити земљотрес. Ако тај знак изостане значи да ће Свевишњи казнити не верни српски народ што гласају за Албанце у сред Србије – не упозорењем него наказанијем!» Изгледало ми је то јављење сувише самоувереним и сигуран сам био да би такво излагање изазвало више подсмеха него што би мотивисало људе да размисле о оној одговорности која није једнодневна нити једнонедељна. Из подсвести ми се јави мисао да треба рећи «Нисмо дошли да вас обучавамо већ да од вас чујемо проблеме са којима се суочавате, јер сте ви, по Уставу Србије, као српски народ носилац суверенитета заједно са осталим становницима и ако нисмо способни да чујемо тај ваш вапај ми нисмо способни ни да вас заштитимо ни да прекинемо овај апсолутизам једног човека који све зна и одасвуд се појављује на екранима па и из фрижидера». Аутобусом облепљеним са ликовима партијских руководилаца коалиције «Суверениста» смо обишли градове Смедерево, Пожаревац, Панчево, Ковин, Ковачицу, а да ме нико није питао нити да ли бих и ја нешто рекао нити је било оних коме бих то рекао – па ме због тога ваљда нису чак ни позвали да се сликам за тај видео и фото доказ о реализованој предизборној кампањи.

Око 19 часова смо допутовали и до Зрењанина али није било времена да се сликамо испред споменика краљу Петру ослободиоцу овога града, који се, до «доласка» комуниста, звао Петроград.

У лепој сали хотела «Војводина» мислио сам да би лепо било да овде прочитамо молитву: «Молим Ти се Господе да преиначиш Твоју намеру да се сваком Србину осуши рука који 3. априла 2022. године заокружи име албанца Александра Вучића, алијас Муслију Млађи и број антисрпске СПС, који су забранили повратак на Косово и Метохију српском народ, које су прогнали балисти, италијански фашисти и немачки нацисти у Другом светском рату а балисти и НАТО фашисти после њихове окупације Косова и Метохије односно који су одговорни за прогон 650 000 православних Срба из Брозове Хрватске».

У том моменту су ме колеге прекинуле у размишљању и предложиле ми да говорим у име партије «Здрава Србија» којој сам приступио на предлог мог пријатеља.

О томе како сам и о чему говорио ни сам нисам имао времена да размишљам – већ како је Господом суђено, а ви можете погледати на https://youtu.be/d8XrP_-pzj4

Тек 29. марта 2022. године могли смо у да чујемо и прочитамо: «НА Косову и Метохији у околини Призрена данас се догодио земљотрес јачине 2,8 степени Рихтерове скале, саопштио је Европско-медитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ).» «Земљотреси ове јачине ретко причине материјалну штету. (Вечерње Новости https://www.novosti.rs/c/drustvo/vesti/1101410/zemljotres-pogodio-kosovo-metohiju-treslo-tlo-kod-prizrena)»

Опростите мене неуког и грешног ако мислим да су управо ови потреси на Косово и Метохији изазвали појављивање метана у руднику у Соко-Бањи јер је удаљеност Призрена од рудника Соко, вероватно мања од 300 километара, јер су радници неколико дана примећивали промене. Али у зору 1. априла 2022. године у руднику Соко, Алексиначких рудника СокоБање погинуло је осам рудара.

Али ја овом приликом хоћу да говорим о другим потресима јер за ове очигледно нисам био дорастао, нити сам имао довољно људске храбрости да послушам онај јутарњи унутрашњи глас и да га донесем не само успаничено већ и до небеса гласно до сваког гласача у овој малешној Србији и пробудим и оне Србе који, као и увек Ромејским подвалама, остају ван матице РасКе односно Србије.
Као професор и руководилац катедре «Међународног независног еколого-политолошког универзитета» сам два путао био гост Министарства образовања Доњецке народне Републике и у тамошњем универзитету држао предавања не само на правном факултету већ и на Архитектонском факултету о томе како су настали основни архитектонск елементи. При првом боравку 2015. године сам говорио и за телевизију те области. Мислим да су приказали само фрагмент мога излагања у коме сам рекао: «Ми као научници не смемо себи допустити да говоримо да су у Кијеву и Украјини фашисти на власти ако су сви у Влади и председник Украјине – Јевреји.» Један помоћник министра ме је исправио да нисам у праву јер су у Влади уКрајине ипак и два Словена од којих је један – поремећен умом а други хомосексуалац.

Међу групама које Москва одређује као фашисте несумњиво има приличан број следбеника Степана Бандере и његовог помоћника Романа Шухевича, официра украјинских јединица Вермахта, који су и ових дана зверски мучили и убијали Русе. («Ко су Бандеровци?» «У руским медијима се приликом описивања стања у Украјини редовно могу срести изрази попут „бандеровци на власти“ и „заштита руског становништва од неонациста из западне Украјине“. Западни медији ове фразе обично преносе са иронијом, као неозбиљно преувеличавање…. Степан Бандера није био идејни присталица немачке власти, већ радикални украјински националиста. Међутим, сматрао је да је из тактичких разлога сарадња са нацистима пожељна…. Немци су га ухапсили 1941, зато што је мимо договора са њима прогласио независну украјинску државу, па је већи део рата провео у затвору. Ослобођен је тек у септембру 1944…. Под командом Романа Шухевича, Бандерине десне руке, који је 1941-42. био редовни официр украјинских јединица Вермахта, а од 1943. командант Украјинске побуњеничке војске, бандеровци су и починили злочине познате по суровости за време Другог светског рата.» https://rs.rbth.com/politics/2014/04/22/ko_su_banderovci_29999.html)

Али је назив украјински фашисти и нацисти један поједностављен појам. 1812. године није било ни нациста ни фашиста па је ипак иста та кохорта не само земаља и армија и јединственог командовања и 1812. и 2022. године окренута против Русије. У питању је сукоб «две цивилизације које и данас постоје у Европи»:
 цивилизација рода (СлоВена/рАсСена/руских), која је најстарија у Европи , а коју данас називамо Россия/Русије (чије се извориште налази у Лепенском Виру и Винчи), на просторима које се очувало 192 (на)рода, благодарећи томе што у Русији и српским земљама на Балкану не важи принцип «Једна територија – једна нација», пошто, слава Богу «Нису сви становници Русије – Руси», и «Нису сви становници Србије – Србијанци/Срби», што је цивилизацијска вредност од огромног значаја за цео свет, јер је то пут избегавања територијалних конфликата и етничких прогона,
 територијална цивилизација (Рима, Римске империје, која је зачета 509. године пре н.е.), тако да је Сенат Римски после неколико векова прогласио «Сви становници на територији Римске империје су – Римљани», који важи и данас у свим земљама на Западу: «Сви становници на територији Италије су – Италијани», «Сви становници на територији Француске су – Французи», «Сви становници на територији САД су – Американци».

По концепцији Римске, територијалне цивилизације на једној територији може постојати само једна нација. У овом случају то су уКрајинци као што су у Црној нам Гори измишљени ЦрноГорци. У «Терминолошком рату» против народа РАс (РУса, рАсСена/СрБа) Ватикан је из појма «уКрајина Руси» створио појам уКрајина и нацију уКрајинаца, као што је од Срба створио покатоличене ХрВате, црноГорце, Бошњаке.

О томе аналитичари ни у Београду ни у Москви не желе да причају – по оној шаљивој руској песмици: «Траљи, ваљи томе нису нас обучавали/Трали-вали; Это мы не проходили; Это нам не задавали! Дили-дили, Трали-вали; Это мы не проходили; Это нам не задавали!» И нико од тих «аналитичара» или «ануслитичара» неће да се замара анализом – корена тог зла. И неће нешто ново да прочита. Нешто ново да научи. Да се упзна са новим научним открићима.

А управо таква лењост и незнање онемогућава да се схвати «право Русије на самоодбрану» од новог «Drang nach Osten/Продор на Исток» који није само фашизам, нацизам и бендровшћина на простору уКрајине и нацистичко истребљење Руса, који сви без искључења морају да постану уКрајинци на простору савремене уКрајине, која није била ништа друго – него уКрајина Руси, дакле Крајина Русије, све док бољшевици нису заузели власт у Петрограду и целој Русији преко «Уредбе о Црвеном терору» чији су резултат и границе новоФормиране, до тада никад постојеће уКрајине као (совјетске) Републике.

Тако да су Русија и Руска армија 2022. године оправдано устале у (само)одбрану:
 руског становиништва на простору «уКрајине» од ових облика русофобије али и
 у самоодбрану саме Русије од натиска Римске, једнонационалне концепције поимања државе као монопола физичке принуде над једном територијом, где, по Римском концепту Ватикана – може да живи само једна нација, једна религија и једна црква која се подчињава или Ватикану или носиоцу монопола физичке принуде на тој територији, што НАТО брани свим својим силама информативног рата и система моћних русофобних санкција које спороводе против Путина, против Русије, руске културе и свега што је руско,
 од бољшевичких творевина какве су измишљене границе Лењина (и Јосипа Броза – на Балкану) чији је једини циљ да раздробе Руски народ тако да изван граница Лењинове Русије остану десетине милиона Руса који се имају асимиловати, покрстити, претворити у нове нације као што је уКрајинска и друге новоНације које истим методама од српског народа стварају на Балкану.

Али све је у природи Коло па и у друштву. УКрајински националисти не само да патолошки мрзе Русе, они патолошки мрзе Московљане као «бољшевике» који су им, као агенти Ватикана – подарили нацију, државне границе као административне да би их обнародовали као међународне границе – 1991. године.

УКрајински националисти патолошки мрзе хришћанство јер свој народ оправдано сматрају наследницима Трипољске културе, иако том мржњом доказују да не разумеју православље, које је и космогонијом Руског храма и другим аспектима очувало многе делове слоВенског до хришћанског мировозрења/погледа на свет. Али пошто у Москви на телевизији у средствима јавног информисања и данас владају Троцкисти они то исмевају, понижавају и демонизујују. А демонизује се не само из Москве него из Кијева тиме што се вештим хАзАрским манипулацијама стимулише – нацизам. Истим Ватиканско – британским манипулацијама немачким нацизмом су демонизована сва научна истраживања дохришћанске историје људске врсте осим војне олигархије Рима, коју је Запад узео за свој праПочетак као да пре Рима и Римске империје није постојала људска цивилизација и култура, што и јесте највећа превара у историји човечанства. То је као да би се проповедала чињеница да млеко добијамо из високо технолошког «Тетра-пака» а не од крава! Култура није настала у Грчкој већ у далекој старијој култури Лепенског Вира из појма «Ас» и старијег «Аз» који се већ 12 200 година може видети из Лепенског Вира на дан дугодневице у 6 сати ујутру. Али ни у Србији ни у Русији то ниједна Троцкистичка новина и тв не желе да објаве јер би одмах било јасно да Срби/СлоВени постоје на Балкану од епохе Лепенског Вира.

Поједностављење и свођење уКрајине на фашизам и нацизам, једнако као и исмевање тог поједностављења – лишава Русију права на оправдане облике самоодбране на коју има право сваки народ па и Руски народ којег Римска империја хиљадама година потискује да би прикрила – да се и Рим првобитно називао РАс (родАз/родПраПочетка, а пошто су под Аз подразумевали Коло то се простор и Апенина и ХелВетије и Балкана називао КолоВенија, што латинизовано звучи као ХелВетија).

Оно што се занемарује у том сложеном конгломерату «уКрајинског национализма» је невероватна родоВерна мржња према хришћанству које је (по таквом погледу – покрало и присвојило од СлоВена «КолоДарна знања») и посебно:
 «веснике промена у природи» представила као дванаест хришћанских апостола односно као
 «КолоДар четири годишња доба/КаленДар» односно као четворицу «апостола Јевангелиста»,
 док је Христос тринести, васкрсни на вечном часоВеном циферблату где су три крста часоВеника/часоВника: крст Мајке-Земље, крст Сунца и крст ноћног Сунца од којих сваки има четири краја што је 4 х 3 = 12 а тринаст је нови васкрсни почетак Кола/Христос, што је смисао и Тајне Вечере где ни Христос не зна – ко ће бити Јуда јер један месец у том колоДарном небесном кретању увек изневери човека и КолоДарне дарове – или поплавама или сушом или неком другом непогодом.

Занемарујући тај фундамент мржње Запад је отворио пандорину кутију. НАТО и Запад је суптилно протерао из уКрајине више од 3 милиона белоПутих СлоВена и за толико планирају да обогате своју еВропску ново рАсСу.

Али Запад заборавља при томе да су већина прогнаних – атеисти и посебно родоВерци иако православни, док ће унијате и покатоличене са Запада уКрајине Запад оставити у самој уКрајини да успостављају нову власт чувајући као своје експоненте хАзАрску мафију совјетских олигарха и њихових политичких марионета.

Многи од тих прогнаних већ сада схвата манипулацију па ће поред наде на бољи живот од аскетичне, монашке економије совјетског типа, управо они бити носиоци мржње према свему хришћанском и издајничком. Та антихришћанска мржња је умножена мржњом према Троцкистима који су половином тридесетих година ХХ века спроводили погроме по уКрајини али и осталим деловима Русије и системски уништавала све трагове доХришћанске културе СлоВена како би у подели симбола – слоВенске крестјанске/сељачке КолоВратне знаке сличне латиничном «S» који укрштени дају симбол Кола приписали искључиво нацистичком наслеђу. Таквим погромима Руски народ (укључујући и уКрајинце) је био застрашен па су КолоВратни знаци предати као и у Римско доба – Римској империји односно Светом Римском царству Ватикана односно немачком Вермахту и немачким нацистима који су перфидно својим нечовечним антиСлоВенским и антиЈеврејским погромима демонизовали свако рАзУмно истраживање преРимске историје и преХришћанске историје.

Та антиХришћанска мржња ће се удесетостручити када се схвати да је хАзАрска елита одиграла синхронизовану операцију демонизације и прогона уКрајинског родоВерја од стране московских Троцкиста и од хАзАрске елите из Кијева, како су снаге УДБе деведесетих година у фиктивном, Брозовском – Напуљском рату на простору бивше Југославије ликвидирали српске родољубе који су се усудили да помисле да се кроз борбу за српски народ на Балкану можемо ослободити бољшевизма. Такви српски родољуби (за разлику од усташа који су нашли ухлебљење у тзв Хрватској) су просто – ликвидирани са леђа «од својих».

Због тога Руска армија и политички врх Русије мора да покаже максималну рАзУмност у односу на уКрајинске националисте и да води борбу не само против њих већ и са сопственом хАзарском мафијом која је годинама са московских телевизијских екрана подхрањивала из Москве уКрајински национализам и стварала непостојећу уКрајинску нацију сукобима такозваних Руса (од којих су многи службеници Израелског МОСАДа) и такозваних уКрајинаца (Руса) уз обавезно присуство такозваних Пољака (покатоличених Руса).

Управо због тога ни Русија ни Руска армија не смеју дозволити формирање «уКрајинске ХАзАрије» (иако је већина руских Јевреја СлоВенског порекла) нити формирање католичког дела уКрајине, јер ће тако потиснути СлоВене и створити анклаве које ће стотине година водити рат против Русије, како је Ватикан и створио тампон зоне «Вене/Беча, ВенГрије (Угарске)» и Румуније од искључиво или претежно слоВенских народа да би потиснуо Русију.

Имајући у виду да су сви званични органи Србије издали не само српски народ него и српску дијаспору и да од 2014. године онемогућавају сазивање званично изабраних органа српске дијаспоре, предложио сам да Уједињене нације предузму све неопходне мере за обнављање аутономије НовоСрбије најстаријег српског расСејања/дијаспоре (која је постојала од 1752 године до 1920. године, а данас се налази у централном делу уКрајине) и СлавјаноСербије (која је постојала од 1753 године до 1920. године а данас заузима делове Лугањске Народне Републике, Доњецке Народне Републике и мањим делом – део Русије) искључиво у оквиру Русије, јер их је створила Русија и то на територији Русије те се аутономија НовоСрбије и СлавјаноСербије подчињавала директно Руском Цару и Сенату царске Русије и њихово пресељавање из Аустријске монархије у Царску Русију одвијало се по међудржавном уговору Аустријске монархије и Русије и под гаранције руске царице Јелизавете Петровне Романове.

Несумњиво је да се у слоВенском свету кристалише знање о «Терминолошком рату» који Римска империја Цезара и Ватикана хиљадама година води против народа Рас (Руса и Срба) а који нико није регистровао јер се води у дугим временским интервалима.

За Србе је, као и за Европу, неопходно да схвате сложеност појма уКрајинског национализма и његов антихришћански аспект јер су и КосоВарски националисти истог антихришћанског набоја. АлБанци и јесу конгломерат БелихВена/СлоВена и преосталих зифт црних Турака, који немају фанатични однос ка исламу већ пре свега покорност роду и племенском (КолоВенском) устројству. У том смислу овим текстом нити их браним нити их нападам, већ констатујем да су већ запљуснули Европу те се у том смислу хришћанство у Европи ближи свом логичном крају јер русофобија и србофобија преко КосоВара и уКрајинских националиста у Европи и води ка том логичном завршетку.

Ко није видео везу између земљотреса у околини Призрена и појаве гаса у Алексиначким рудницима неће видети ни везу између србофобије односно русофобије и тектонских поремећаја у Европи и краја хришћанства – који предстоје.

Ово уистину није предсказаније већ молитва за душе и руке оних који су помислили да гласају за албанце Александра Вучића и албанског католика ИВицу Дачија.

Е па рећи ћете ви неверници: какве везе имају Косово и Метохија, избори 3. априла 2022. године и прокламована парола «Мир, стабилност, АВ». А, има јер апсолутиста, крши све норме Устава Србије, гази све уставне органе власти али није властелин ни света, нити властелин рата и мира, како себе покушава да представи.

Па такви очигледно нису могли да схвате јављењије неприметног земљотреса у околини Призрена. А, нажалост, нису имали ни савести и морала – да прогласе жалост у целој земљи Србији за погибију осам рудара, осам очева и осам хранитеља породица. Апсолутиста и његови сатрапи у новинама од којих је неке застрашио, неке поткупио високим платама – ни овај текст неће објавити јер је из овог текста (о знацима, јављањима и упозорењима) очигледно да њихове у Бриселу исцртане границе на Брњаку и другим измишљеним прелазима за Божанска јављања, па и Божанска упозорења – не постоје.

Са таквима али и без таквих – догодине у Призрену.

Овим чланком, можда и недопустиво опширним морамо схватити због чега гласати против албанског асполутисте из антиСрпске Напредне Странке али и против лукавијег албанца из Социјалистичке Партије Србије, јер показујем како је појединац и поред најбоље намере подложан малодушју, јер Запад и ствара апсолутисте да би их уценио и сломио.

Опрости Боже за све грешке у овом тексту и сва сагрешењија.

Рекох и спасих душу (како пише у Старом завету) – за гријех што ово не саопштих раније.

професор Божидар Митровић, доктора правних наука