«Христо́с воскре́се из ме́ртвых,

сме́ртию смерть попра́в,

и су́щим во гробе́х живо́т дарова́в»

Господња победа, победа живота над смрћу, је највећи догађај и највеће надахнуће.

Најлепше и ненадмашно.

 

«Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу» – учио нас је Господ како да се молимо, и својом жртвом и својом победом дао нам је наду да ће свемилосни Бог и ову највећу молитву услишити своме сину и свој својој верној деци коју је Господ примио или ће примити у своје окриље.

Време највећих опасности и искушења, мора бити време највеће вере, љубави и наде, време највеће молитве и највећег послушања.

Наша генерација не памти већу претњу читавом свету од ове данас. То што прети свим државама, свим људима, светској привреди и друштву, тај страшни вирус је – покорност Мамону и одрицање од служења Богу и његовој љубави и праведности. Тој изопачености је дошао крај. Све заводљиве маске су пале са грозног Мамоновог лика и сви почињу да га се клоне.

Следимо зато радосније него икад Оца нашег небеског, Господа победитеља и Духа Светога, да би нам ускоро отворили врата у праведни свет, свет љубави, духовности и стваралаштва, у коме Мамон више неће утицати на судбину људског рода.

Нека светлост тог праведног света обасја наш многострадални верни народ и све православне свуда!

 

Христос васкрсе!

 

О Васкрсу 2020. године            ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ

 

(Преузето са: https://pokretzasrbiju.org/?email_id=77&user_id=2008&urlpassed=W3ZpZXdfaW5fYnJvd3Nlcl9saW5rXQ&controller=stats&action=analyse&wysija-page=1&wysijap=subscriptions )