Нека запажања…

У Торонту је већ више пута објављено на вестима да је једна баптистичка свештеница (Џунија Џоплин), од своје верске скупине добила ногу у своју перверзну гузицу. Да би унапредила интересе своје исто-оријентисане братије, она је у својој цркви изјавила да је она “транс“ жена. Пренеражени верници су након тога изгласали да она више не може уживати статус свештеника и гласањем су је избацили из своје заједнице. Наравно да то није у складу са садашњом политиком Канаде али је резолуција црквене управе врло опрезно навела да статус Џуније Џоплин није у складу са верским учењем њихове цркве.

Изгледа да је то крај, али ће сигурно адвокати ту још имати своју реч. Њој је на демократски начин отказано поверење. Овде испод имате њену слику и цитат где каже да она мора да буде у центру пажње, тј. видљива. Врло интересантно је да особе које имају проблем са својом сексуалном оријентацијом истовремено мисле да оне морају свима да се намећу и врше пропаганду у корист своје маргиналне групе, без обзира колико их то кошта, али закони су већ подешени у њихову корист.

Они себе виде као мисионаре неке нове сексуалности света која још није у потпуности реализована али чија будућност тек долази, јер нормалне претставе по том питању падају на све стране као домине. То мисионарство је у Русији законом забрањено и деца су заштићена од мисионарског утицаја.

Сад још две најсвежије вести којима нисам могао да одолим док сам ово писао.

Јављено је да се у Канади укида израз “морнар“ тј. seaman зато што алудира на мушки род. Тај израз који је стар неколико векова се замењује неутралним изразом sailor. То наређење долази директно из адмиралитета Канаде и свако ко је против тога се упозорава да то неће бити толерисано. Нисте погодили, ово није наредила жена него мушкарац, рангиран ниже од Вице адмирала, Chris Sutherland који је имао своју историју са депресијама и алкохолизмом. Он је изјавио да канадска морнарица жели да укључи више ЛГБТ популације и друге мањине у редове морнарице. То долази са врха а не од народа и народ се ту ништа не пита. Ваљда зато што живимо у демократији. Коментаришући отпор на који је наишао, он је одговорио у оригиналном Орвеловском стилу:

“Шокиран сам што мислите да би ваши коментари били прихватљиви и што не умете да схватите да ти које вређате су они исти људи који су посветили своје животе да вам се да право да се изјашњавате.“* (*мој превод)

То значи: Имаш право да говориш ако прећутиш своје мишљење и зато ти је и дато право говора. Људи, да ли ви можете да схватите да су прошла времена кад су морнари били на пучини, а курве у лукама? Сада су курве на бродовима и хоће да побацају морнаре у море и немојте сад да идете у морнарицу само зато што су курве на бродовима, јер ћете можда налетети на неку као ону избачену из баптистичке цркве, а пипнути несмеш било какву другу.

cbc.ca/news/politics/navy-commander-responds-to-online-criticism-1.5663814

И на крају и задња тема са данашњих вести. Од како је ова садашња пандемија натерала брачне парове да се затворе у кућне просторије, многи бракови су под стресом и у напетом стању. Познато ми је и да је то феномен који спопадне парове кад се муж пензионише и жена нема слободу, па јој он смета. Слобода кретања и дружења су тотално поремећени, па тако долази до распада бракова и постоји велика потреба за бракоразводним парницама са једне стране, а са друге, судски систем Канаде је у хибернацији и треба чекати најмање годину дана да се изађе пред судију.

Е сад зашто судови не раде, нису казали; вероватно се и судије свађају са својим женама или мужевима, можда “партнерима“, па немогу да иду на посао. Ко зна какве би биле пресуде онима који се разводе да им суди онај ко се сам разводи. И ко зна, можда ће за годину дана и брачни парови научити да живе као брачни парови и за годину дана им суд неће ни бити потребан. Надајмо се.

‘I need to be visible’: Transgender pastor Junia Joplin speaks out
The lead pastor with Lorne Park Baptist Church in Mississauga was terminated last week. The reason? She came out as a transgender woman
By Michael Coren – Published on Jul 27, 2020

Junia Joplin was accepted as lead pastor at Lorne Park Baptist Church in Mississauga in 2014. (youtube.com/Pastor June)