ЦИВИЛИЗАЦИЈА, ПРАВОСЛАВНА, РУСКА И СРПСКА
(Васкршња порука)

Током читаве историје наш народ је побеђивао, превазилазио искушења, захваљујући свом јединству. И сада су за нас у првом плану породица, пријатељство, узајамна помоћ, милосрђе, слога.
Духовно-моралне вредности, на које у низу земаља заборављају, нас су, напротив, учиниле јачим. И те вредности ми ћемо увек заступати и бранити.

Владимир Путин, у годишњој Посланици
Федералном Сабрању, 21. априла 2021.

Темељ праве, наше, православне, васељенске, евромедитеранске, евроазијске, европске, руске и српске цивилизације су духовно-моралне вредности. Оне нас упућују да су сарадња и стваралаштво – пут којим човечанство долази до истине и задобија вечни живот, док су сукоби и похлепа – лаж која води у смрт.

Од распећа Христовог до данас, зли чине све да обману људе, како би сачували своју власт и избегли казну. Одрекоше се Дела апостолских, па тиме и упутстава васкрслог Господа, смислише „крсташке ратове“, „свету инквизицију“, да је „човек човеку вук“, „социјалдарвинизам“, расизам, фашизам, либерализам, материјализам, „класну борбу“, „хуманитарне ратове“ и друге безбројне пропагандне и стварне ужасе. Својом многовековном глобалном пљачком, колонизацијом и масовним убиствима, стварали су илузију о својој моћи и истинитости својих лажи. Сада је, на наше очи, свему томе крај.

Права цивилизација је у сваком смислу надвладала вишевековну превласт банде антихришћанских узурпатора. Али, нећемо са њима отпочињати рат, чак ни да бисмо их дотукли.
Сарадња и стваралаштво су наши. И свако људско биће и сваки народ има шансу да нам се придружи.

Духовно-моралне вредности праве цивилизације обезбеђују вечни живот и васељенску стваралачку мисију човечанства. Држава и привреда утемељене на тим вредностима успешније су од манипулисања људским слабостима и сукобима. Да, човек има слабости, али оне никако нису водећи друштвени фактор. Њих елиминишу духовно-моралне вредности, које заступамо и бранимо.

Западна технолошка, идејна и организациона решења могу бити потпуно успешна и продуктивна само ако се ослоне на исправне духовно-моралне вредности, односно ако се ослободе дволичности и манипулације, које су их на Западу досад увек пратиле.

Савезништво Русије и Србије није претња, већ шанса за Европу.
А једини услов боље будућности и вечног живота је наша вера, наша неодступна и непоколебљива оданост духовно-моралним вредностима, јер
ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

О Васкрсу 2021.
Владимир Кршљанин

[ Преузето са: http://pokretzasrbiju.org ]