Никада свет није био овако појединачно подељен на глобалном нивоу: на присталице и противнике вакцине. Било је подела и раније; источни и западни блок, на пример. Геополитичка подела која је изнедрила и блок несврстаних!
Да ли бисмо и сад могли да, у овом лудилу „за и против“ , почнемо несврстано да размишљамо?

Нећу се позивати ни на научне радове, ни на бомбасте изјаве противника САРС-КОВ-19 вакцине.
Поћићу од чињеница свима доступним и покушаћу да им дам лично здраворазумско објашњење (ако је могуће бити разуман у психози изазваној колективном хипнозом!).

Порекло изазивача, кога смо назвали САРС-КОВ-19, може да буде ПРИРОДНО или ВЕШТАЧКО.
Ако је природно, може да буде земаљског порекла или космичког.
Да је ПРИРОДНОГ-ЗЕМАЉСКОГ порекла, имунолошки систем човека би га препознао или као добронамерног госта, који би био укључен у заједнички суживот, или би га уништио као непожељног уљеза.

Не заборавимо да су дветрећине нашег тела вируси-бактерије-паразити, а једна трећина је оно што ми мислимо да јесмо посматрајући наше тело као скуп ћелија, ткива, органа и система органа. И да без ове симбиозе (заједничког постојања и узајамног деловања), ми не бисмо могли да функционишемо као материјализована бића у овом просторвремену.

О агресивном ставу човека према микроорганизмима, који су пре њега населили ову нашу прелепу планету, неком другом приликом.
ПРИРОДНО-КОСМИЧКО порекло, ако јесте, познато је малој групи „одабраних“ Земљана, који изузетно манипулишу новопридошлим гостом из космоса, са циљем тоталне превласти над обичним смртницима. Или, да дозволимо и дозу људскости у тој пребогатој групици, и да помислимо да су и они збуњени и да зато јавно изјављују гомилу глупости и доносе мере које се косе са здравим разумом! Можда су и „они“ у страху и паници као и МИ?!

Ипак, врло вероватно да је САРС-КОВ-19 (не)људског ума дело; вештачки створено у најопремљенијим лабораторијама света и гле чуда, заједничким напорима водећих светских сила. Да ли се тај монструм „изотео и побегао“ или је намерно пуштен? Сумњам да ћемо икад добити одговор!

Дакле имамо „нешто“ што није ни живо ни мртво, али ПРЕНОСИ ИНФОРМАЦИЈУ, до сада, НЕПОЗНАТУ, непрепознатљиву имуном систему човека. То „нешто“ изазива симптоме непознате савременој (и традиционалној!) медицини. Клиничка слика збуњује и најпознатије медицинске стручњаке, протоколи лечења се смењују…Медицински естаблишмент се дели, конфронтира као никад до сада. Нема колегијалне размене мишљења.Чак ни културног уважавања. Пуцају једни на друге из свих оружја. Чини се борба до смрти!

Само помињем чињеницу да једна „етаблирана „ (не зна се од кога) група лекара даје себи за право да не само оповргне, већ и исмеје предлоге других стручњака, који указују на могућност примене познатих, а доступних (читајте јефтиних) лекова. Да потцени здраворазумско размишљање о употреби маске и погубном утицају, пре свега, на здравље најмлађих…..Или се ипак зна??!!

И тако дођосмо до вакцине и до јавно доступних чињеница: још увек се узрочник није засигурно потврдио, а вакцине су почеле да се фабрикују. И о томе се много причало, писало, јавно изјављивало..и још увек….
И у целој тој кафкијанској заврзлами један податак разара здрав разум.

Сви произвођачи вакцина против непознатог узрочника, названог САРС-КОВ 19, јавно наводе да је цео процес израде и примене вакцина у ЕКСПЕРИМЕНТАЛНОЈ ФАЗИ??!!

У реду; непозната пошаст нас је задесила ( или позната) и треба спасавати човечанство!!
Али, молим вас, ако је нешто у експерименталној фази, добро позната ствар и стручној и нестручној јавности, да у том случају МОРА да постоји и, најмање, друга група, група која не подлеже процедури примене вакцине, али је РАВНОПРАВНА у клиничком испитивању!!!

И ЗАШТО онда оваква драстична и стриктна подела на ваксере и антиваксере? Дозволимо и једнима и другима да сами одлуче којој ће се ЕКСПЕРИМЕНТАЛНОЈ групи приволети!! Основно право човека: право на избор! Они, који су примили вакцину, уреду, пратићемо њихово здравствено стање, евентуални одговор на страно тело убризгано у њихов организам….. Они, који нису примили вакцину, и њима хвала; моћићемо да упоредимо имуни одговор једних и других..нарочито ако незвани гост одлучи да поново дође из космоса или побегне из лабораторије.

Запањена сам, више пута и згрожена, изјавама „тврдих“ и ваксера и антиваксера. Први, у својим препорукама обавезне вакцинације нечим што се до сада никад није убризгавало у људско тело, безкомпромисно препоручују вакцину чак и трудницама и малој деци!! Ужас! Питам се коју су медицину они учили!

Други, рекла бих са патолошким уживањем, предвиђају грозну смрт онима који су примили вакцину. Још један ужас! Зар вакцину нису примиле и особе из њиховог најближег окружења: браћа, сестре, родитељи, њихова пунолетна деца, кућни пријатељи?!
Једни другима треба да будемо захвални и да заједно „утерујемо звер у зверињак“ и да је вратимо њеном власнику!!

И коме одговара оваква подела „на крв и нож“, која је прекорачила и кућни праг? Коме одговара да се здрава деца оптужују да преносе заразу ?? Коме одговара да чланови породице не говоре између себе, јер су једни за, други против?

Ако се упустим у даље разматрање, онда бих , по ко зна који пут, отворила страницу о теорији завере за коју тврдим да нам је свима преко главе! Уреду, непријатеља треба упознати. Али, доста нам је аналитичара, треба нам акција!!

Уместо закључка рекла бих, а, можда и без лажне скромности, тврдим да је вакцина цивилизацијска тековина, али увелико ПРЕВАЗИЂЕНА!!
Решење је у достигнућима квантно-информационе области! Познато деценијам уназад. Јасни, неагресивни, једноставно применљиви, (али)….јефтини поступци лечења и очувања здравља !!!

Ауторка текста је ђак академика С. П. Ситка, једног од оснивача квантне медицине