Петиција у којој тражимо референдум за Макиш и Кошутњак достигла је преко 48.000 потписа. За само пар дана петиција је скочила за преко 20.000 потписа. Према Уставу број потписа на папиру који би био довољан на нивоу целе државе је 100.000 потписа. Да ли можемо да сакупимо овај број потписа? Ако сви који отворе овај мејл потпишу петицију, онда можемо.

Потпиши петицију

Знате ли шта се десило и како су потписи скочили за пар дана? Бићу потпуно искрен. Немам појма. Једноставно петицију смо отворили у децембру достигла је преко 24.000 потписа и нову акцију смо планирали од априла. Али неко од вас није мислио тако. Неко је кренуо да је дели без нас. И петиција је експлодирала И знате шта? То је сјајна ствар. Крени – Промени платформа и служи да се чује Твој глас и глас сваког грађанина Србије. Неко је покренуо лавину и људи мисле да је ово важна тема сада. Ајмо сви заједно да се прикључимо овој борби. Овим не бранимо само Макиш и Кошутњак, већ сваку зелену површину у Србији.

Прикључи се борби

Сви сте већ научили да су петиције први корак. Гласно НЕ које изговарамо и након кога знају да иза неке борбе не стоје појединци него хиљаду људи који желимо да наша држава чује наш глас. Јер ми смо наша држава! Да ли тај глас може дићи 100.000 људи?

Иза сваке наше победе стајали су ваши гласови кроз петиције. Када су студенти одбранили кроз петицију Студентску поликлинику били су храбри, јер сте ви потписом на петицију стали иза њих. Када смо се супротстављали инвеститоровом обезбеђењу који су долазили да отму парк на Бановом брду, знали смо да ће се увече на протесту појавити људи који смо позивали преко ове петиције, а они који не могу доћи, поделиће петицију на друштвеним мрежама.

Битка за Макиш и Кошутњак делује тешко. Тако су деловале и многе друге битке у којима смо победили. Сада ми искрено делују и сувише лако. Зато што сте ви били уз нас. Потпишите петицију!

https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/referendum-za-kosutnjak-i-makis

Саво Манојловић и Тим “Крени – Промени”

П.С. Хвала свима који су уплатили новац за нову акцију билборда која говори о одласку младих. Истовремено нам је украден биллбоард са плућима. Будући да смо сакупили више новца одмах смо кренули да правимо нови. Кад завршимо са израдом достављамо вам све рачуне.