На иницијативу Луке Јоксимовића Барбата, доктора хуманистичких наука и председника “Акције за слепе”, у недељу 28. октобра 2018. године на Чукарици је професор Божидар МИТРОВИЋ, доктор правних наука одржао предавање «ТЕРМИНОЛОШКИ РАТ против народа Рас (Срба/РасСена/Руса: рода Првобитног)»

 

Ово предавање је претходно изложено на неколико научних конференција у Русији, јер решава неколико битних научних проблема, а пре свега: Постоји ли континуитет културе, или постојe стотине разних неповезаних култура у времену и на простору данашње Европе, како су то покушавали до сада да представе археолози, историчари и геостратези?;

Како су и зашто мењани суштински појмови и стваране нове «нације» и њихови језици, у циљу дељења културолошког простора и прекида континуитета културе као природног развојног процеса?;

Којим методима и средствима је нестала историја СлоВена до VI века?;

Да ли поимање, изучавање и обележавање пораза може бити фактор кохезије (слоВенског) етноса (и оних који му данас не припадају), исто као и величање победе?

 

Али и поред тога што решава неке фундаменталне појмове и проблеме свих словена на високом научном нивоу, аутор је успео презентацијом да заинтересује и широку публику која је са великом пажњом пратила његово излагање.

 

Професор Митровић је указао да се хиљадама година против СлоВена води рат појмовима (Терминолошки рат), који смо до сада губили само зато што га уопште нисмо примећивали. У том рату СлоВени су изгубили највише територија и милионе сродника, који остадоше ван простора који се данас признају као словенски, јер СлоВени у древна времена нису своју припадност везивали за територију већ су припрадност целини одређивали искључиво кроз род, док Запад од 509. год. п.н.е. своје постојање везује искључиво за територију и правило «Сви грађани територије Рима су Римљани».

Митровић је изложио структуру предавања а онда указао да је Србија у Првом светском рату изгубила трећину становништва, али и поред тих незабележених у историји човечанства жртава, ипак је најстрашнији рат који се води против српског народа ТЕРМИНОЛОШКИ РАТ.

 

Пошто је предавање одржано у просторијама Месне заједнице, које су скоро заборављене као друштвене институције, Митровић је на почетку предавања истакао да је то место окупљања велика, ако не и главна нада да се српски народ супротстави мантрама које су наметнуте као аксиоми које нико од политичара не сме да оспорава. Тако, постоји табу по којем наводно постоји идентичност демократије и изборног система, иако, објективно, савремени изборни системи (и на Истоку и на Западу а, посебно у бившим социјалистичким земљама, због дугогодишњег осиромашења народа) продукују демоНократију, јер ко има огромне паре, добија изборе, а то су банкари који су постали владари из сенке или, како се на Западу већ говори, «сталне/непроменљиве владе» (наводно «дубоке државе».

 

Код нас је то, по Митровићу, «страховлада служби државне безбедности којима управљају језуите и инквизитори подметнути СлоВенима преко Шпанског грађанског рата, којима се све државе, које су штитили – распадају, јер не бране државу већ прокламовану идеологију, а у суштини: догме инквизиције, увијене у обланде социјализма».

 

Митровић је у уводу указао и на чланак КАКО ЈЕ НАСТАО АЛФАБЕТ из прилога «Наука, култура, уметност» листа ПОЛИТИКА који понавља заблуде да писмо може бити само оно писмо којим можете да «напишете Еп о Гилгамешу». То је распрострањена грешка и историчара, а не само лингвиста, јер се у историји разматрају као изворишта културе само високоразвијене фазе, иако је очигледно да је култура настајала постепено и имала једноставнија али генијално једноставнија полазишта каква налазимо у Лепенском Виру.

 

То би било као када би неког убеђивали да се млеко добија од «Тетра-пака» а не од краве. Наиме, Римска империја је у својој империјалној грандоманији све што је било створено од стране КолоВена (СлоВена), у тој непрекидности од Лепенског Вира, Старчева и Винче, приписала преко измишљеног појма ХелЕни (који је изведен из речи КолоВени преко ХелВени) – Грцима, који никакве генетске везе немају са староседеоцима на Пелопонезу и данашњем Балкану. Староседеоци Балкана и Пелопонеза су себе, до 1848. Године, звали Рас (родПервоначала) и КолоВени.

 

Јер, ако је за древне СлоВене «Аз» (које и дан данас може да се у 6 часоВеника/делића венца и 6 минута сваког 21. јуна на супротној страни Лепенског Вира над брдашцетом трескавац) било Коло које ствара Венац живота на Земљи, онда је јасно зашто су појам «Рас», како су се Срби називали до 1848. године и назив «КолоВени» – речи синоними.

 

Премда је Божидар и ово предавање пропратио слајдовима, водио је рачуна да и особама оштећеног вида, којих је било у публици, буде јасно и оно што је представљено речју, али и оно што је показано сликом.

 

Божидар је изнео доказе да и данас у Европи постоје две цивилизације: далеко старија родоВерна цивилизација која се назива Рас или на савремени начин РасСија, односно РусСија и територијална, Римска цивилизација оличена Западом који се стиди да призна да се и Рим пре 509. године пре нове ере називао Раз и да су римљани прва знања о праву стекли од етРуских, односно КолоВена (СлоВена). Ово лукаво потискују чак и у XX и XXI веку, а да сви о томе ћуте.

 

Пошто је предавању присуствовало и много особа оштећеног вида, Божидар је истакао да су чак слепи и слабовиди прогледали, јер су схватили лукавство превара којима је избрисана историја СлоВена до ПЕТОГ века као и суштину и основне механизме ТЕРМИНОЛОШКОГ РАТА који се води против народа Рас (Руса и Срба). Тим механизмима су тотално уништени етРуски, иако многи на северу Италије знају да они имају слоВенско порекло, тако да су границе Карлобаг-Огулин-Вировитица… језуитска превара и један од бројних облика ПОТИСКИВАЊА СЛОВЕНА, који имају различите форме: од асимилације са тзв. Римљанима, претварања у новоИзмишљене народе до физичког уништавања и савремених етничких чишћења Срба, каква нису забележана у историји човечанства.

 

У том чудовишном Рату појмовима, као духовна противтежа налету америчких и других авиона Друге Камбријске лиге, која себе назива Уједињене нације, и као духовна одбрана од уранијумских бомби и операције са монструозним називом Милосрдни анђео[1], на страни Срба, односно Руса, појавили су се живи, и са неспорном чудотворном моћи, Српски чудотворци, који су са истоимене фреске у Архангелском саборном храму у московском Кремљу учинили још једно чудо, и рукама скромног истраживача (који Вам преноси и овај извештај са све интензивнијег попришта у Рату појмовима), исписали прави назив «СлоВена – КолоВени», чиме су открили, основу, полазиште правилног разумевања најстарије историје човечанства од настанка људске културе, чије су темеље поставили управо КолоВени/СлоВени, односно РазСени, или, како бисмо данас ми, ти исти РасСени, рекли – Руси!

 

Српски чудотворци су нам открили ову парадигму настанка културе човечанства у тренутку док је центар слоВенске цивилизације био под игом лидера и луткоВода који су организовали Други хазарски пуч, када су уз медијску подршку CNN тенковима пуцали у Бели дом, где се налазило највише законодавно тело Русије, руска Дума. Српски чудотворци су, Божјом снагом, дали темеље обнове српског и руског народа, када се чинило да је пораз и војни и духовни на многе векове.

 

Српски чудотворци су нам чудом открили истински назив СлоВена и смисао родоВерне/персоналне цивилизације која се од времена Лепенског Вира и Винче називала РАзСија и коју је привремено сменила 509. год. п.н.е. територијална цивилизација Рима, која се распала онога тренутка када није могла више да шири своје окупационе просторе. У тој територијалној антицивилизацији римски Сенат је био прогласио правило «Сви грађани Рима су Римљани», које у Западној Европи и САД важи и данас «Сви грађани Француске су Французи», па чак и «Сви грађани САД су Американци», иако су се тамо досељеници појавили пре нешто више од 200 година и сви знају којем роду и народу припадају.

 

Божидар је приложио и у pdf формату Rat pojmovima али и у word формату текст који ће многи са пажњом моћи да користе и чак изучавају, јер су приложене и табеле Tabelarni pregled Rata pojmovima за прецизнија даља истраживања. Божидар је изразио посебну молбу да истраживачи не ограничавају своју анализу само на лингвистичке промене већ да анализирају и садржај тих сакралних појмова, који су често демонизовани новим идеологијама.

 

Предавању је присуствовала и познати руски писац Марија Семјонова која пише о древно-словенској митологији, па јој је Божидар Митровић поклонио књиге «Тајна руског храма и непрекидност слоВенске културе, права и архитектуре» и «Првовбитно значење речи Москва и руско порекло РасСенске/Руске државности».

 

Божидар Митровић је сутрадан, 29. октобра 2018. године говорио и на Бум-Бум радију, у емисији Светлане Богдановић ПОМАЖЕ БОГ НАРОДЕ СРПСКИ МОЈ која управо за циљ има одбрану српске културе. Тако су и слушаоци радио емисије, из јасног излагања професора Митровића, лако могли да схвате КАКО ЈЕ НАСТАЛА РЕЧ КУЛТУРА, РЕЧ СЛОВЕНИ и да заиста постоји НЕПРЕКИДНОСТ СЛОВЕНСКЕ КУЛТУРЕ ОД ЕПОХА ЛЕПЕНСКОГ ВИРА И ВИНЧЕ.

 

https://youtu.be/ae8rxfdiTiM

[1] под тим називом НАТО је бомбардовао српски народ 1999. године.