1 – 3 poziv na OSVIT KULTURE na Lepenskom Viru 21. juna 2021. godine u 6 casova

Сматрам да би гледаоце и читаоце интересовало ЗАШТО:

туризмолози и научници Српске академије наука и уметности и даље остају неми и аутистични у погледу најлепшег природног феномена у Србији, што је страшно. Али ето (и) « — ово је Србија …»
да виде коначно тај божанске лепоте излазак Сунца на супротној страни Музеја Лепенски Вир јер је та природна геометрија и орјенитир «актех» у форми А/Аз био извориште и КолоДара/каленДара и културе целог света.
ПОШАЉИТЕ ВАШЕ САРАДНИКЕ, САРАДНИЦЕ, ФОТОГРАФЕ И СНИМАТЕЉЕ НА ЛЕПЕНСКИ ВИР ДА 21 и 22. јуна 2021. године у 6 сати ЛОВЕ ИЗЛАЗАК СУНЦА које формира око брда Трескавац А односно Аз што је било полазиште културе.

Ја сам о природном феномену Лепенски Вир као туристичкој атракцији али и као изворишту светске и српске културе говорио на неколико научно-практичних конференција на водећим универзитетима туризма у Русији а у Београду сам и једини финансирао Међународну научно-практичну конференцију «На изворишту културе» 21, 22 и 23. септембра 2012. године са пратећим манифестацијама од 11. до 25. септембра 2012. године. Имам објављен туристички водич по Москви али и словенском свету под називом «Тајна руског храма» (пун назив ТАЈНА РУСКОГ ХРАМА и непрекидност слоВенске курлтуре, права и аргитектуре) и шест епизода научно-образовног филма који је добио сертификат Министарства културе Русије, те се може погледати на ЈуТјубу.

Надам се да ће се коначно и Министарство кулуре и Министарство трговине, туризма и телекомуникација баталити либералистичких манира да се не меша у свој посао — те да ће искористити ова знања да популаришу и српску туристичку понуду и српску културу и непрекидност нашег српског постојања на овом простору од епохе Лепенског Вира, Старчева и Винче.

Нажалост и ја сам подлегао тој атмосфери јер нисам раније упутио писмо које сам припремио још 24. јануара 2021. године јер су ме неки сарадници министра туризма саветовали да нема шансе да ме министарка прими и да Министарство нешто предузме по предложеним питањима за разговор, што је илустрација како и ја који сам врло упоран — подлежем малодушности.

На писмо на име Расима Љајића као министра — никада нисам добио одговор.

Ево и овим путем обнављам једну туристичку атракцију коју наши туризмолози апсолутно не користе а ја у свету брендирам под називом «КолоДарни ОСВИТ КУЛТУРЕ Лепенског Вира 21. јуна».

Највећа крађа у историји човечанства је — нестанак историје до V века највећег етноса у Европи, а то су несумњиво и данас: СлоВени. Због тога што је то највећа крађа морају се применити методи из криминалистике, а један од тих метода је и експеримент и реконстуција места догађања. Тако вршим реконструкцију не само као криминалистички метод откривања и потврђивања злочина већ и као методологију реконструкције историје језика.

Водећи научници за језик се слажу да је за првобитни говор и језик био пут од «знака» до «симбола» (што се наставило уланчавањем симболичких јединица у веће целине). Ја само презентујем да на простору Лепенског Вира постоји природни феномен који су египтолози називали «актех» у божанске лепоте форми «А» односно «Аз» који су првобитни људи опонашали устима и неБцима/непцима (Руси и данас тај део уста називају Мало и Велико небо), кругом уста и «ваздушним стубом» (како то опонашање А називају — логопеди) у «артикулацији вокла А» (такође израз — логопеда).

Дакле ја користим рад логопеда као средство реконстукције процеса настанка првобитног говора и реконстукције процеса настанка пра језике. Јер то што логопеди величанствено раде и јесте пут који је прешао наш древни предак Homo sapiens да би проГоворио, мада научници о језику настанак језика везују за далеко старији период Homo erectusa. Али пошто је несумњиво да је брдо Трескавац тај изворни симбол — то о древности Лепенског Вира и древности језика морају да се усагласе археолози и лингвистичари. Ја им се у посао не мешам, само демонстрирам да се наука може развијати само мултидисциплинарним истраживањима.

Сада пишем уџбеник «РасСенска ТУРИСТИЧКА ГЕОГРАФИЈА» за руске универзитете где Лепенски Вир има место извориште словенске и светске културе али то српске министре, новинаре па и установе науке ни мало не интересује, а чини се и туристичке посленике, иако је 2006. године у Туристичкој организацији Србије формиран «Савет РАС за примену научних открића Божидара Митровића у туризму», који због мог отсуства или нечијег хира није ништа радио.

У име Научног савета за одлазак на «КолоДарни ОСВИТ КУЛТУРЕ на Лепенском Виру» овиме желим да Вас још једном подсетим да је смисао одласка на Лепенски Вир када се појављује СВЕТСКИ ФЕНОМЕН НЕВЕРОВАТНЕ ЛЕПОТЕ ове, 2021. године 21. јуна 2021. године у 6 сати јутра:

да видимо то божанске лепоте «А» односно «Аз» – Коло,
да схватимо да су наши, слоВенски преци бележећи привидно кретање Сунца резама и чертама систематизовали тајно знање «КолоДар/каленДар»,
да је реч «култура» (и сама култура) настала је из српске/древне руске речи «Коло», која је трансформисана у КVLV затим у CVLT/Kult, иако је чак и у латинском очувано да је реч култура настала из речи (култ) COLO/Коло. Најстарији поглед на свет (мировозрење) древних СлоВена, који су себе називали КолоВени, био је генијално једноставан – «Све je Коло» (јединство кретања Земље око Сунца, природе и човека), на основу чега су открили да се то Коло узајамности цикличног кретања материјализује на пресеку дрвета у виду год-а (годова), што им је омогућило да у Лепенском Виру прецизирају годину дана као време васкрса природе, захваљујући чему су могли да пpеђy са номадског на седелачки облик живота (што је почетак културе) и почну у Винчи да граде куће од (божанског) дрвета и саде у браздама семе житарица и на истом месту убирају летину.
Сви 21. јуна 2021. године у 5 сати ујутру у Музеј Лепенски Вир да би у 6 часова дочекали ВЕЛИЧАНСТВЕНИ БОЖАНСКЕ ЛЕПОТЕ ИЗЛАЗАК СУНЦА, које својим Кругом и Сунчевим зрацима формира «А» односно «Аз» око брдашцета Трескавац,
Ове године ћемо да покушамо, уз помоћ логопеда за децу, и неколико деце да направимо научну сензацију и извршимо реконструкцију – како је опонашањем (у форми ВАЗДУШНОГ СТУБА) тог сакралног симбола «А» односно «Аз» – Коло настао први говор а онда и језик народа РАс/Срба/Руса,

Да овде обавестим и о Међународној научној конференцији у Руској академији наука XXIX Моисеевские чтения „Россия в XXI веке: Великая Отечественная война и историческая память“, где имам пријављен рад који треба да изложим. Ипак сам решио да допутујем и могуће видим излазак Сунца над Трескавцем.

Ја ћу допутовати у недељу 20. јуна у Доњи Милановац са видео сниматељем и уметничким фотографом.

Имам обавезу да се у понедељак 21. јуна 2021. године у 9 часова јавим преко ZOOM система Интернета на научну конференцију Руске академије наука О ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ, да бих пошто прочитају поздравно писмо ректорке Универзитета у Београду одржао само кратак поздравни говор. Искористио бих то да заједно логопедом и децом представимо и реконструкцију, настанка првог говора прављењм ВАЗДУШНОГ СТУБА, што је ОПОНАШАЊЕ БОЖАНСКЕ ЛЕОПОТЕ сакралног «А» односно «Аз», које Сунце формира око брдашцета Трескавац, коју ћемоо реконструкцију надам да — реализовати.

профессор Божидар Митровић, доктор правних наука, адвокат
директор Музеја НЕПРЕКИДНОСТИ СЛОВЕНСКОГ ПРАВА И КУЛТУРЕ ОД ЕПОХА ЛЕПЕНСКОГ ВИРА И ВИНЧЕ, Москва,