Изражавам благодарност и поштовање проф. Миладину Шеварлићу, доктору агро-економских наука, Народном посланике у 11. сазиву Народне скупштине Републике Србије, Председнику Управног одбора Друштва српских домаћина, Председнику Сaвеза пољопривредних инжењера и техничара Србије (СПИТС),  Специјалном саветнику за агропривреду, Економског института, Београда, што нас овако предано подсећа на наше православне празнике.

 

Ово је прилика да се подсетимо и нашег пријатеља и великог етнолога и етнографа Драгомира Антонића, који је сваке године издавао «Српски народни календар» који Wikipedija не спомиње у опису достигнућа овог српског великана https://sr.wikipedia.org/wiki/Драгомир_Антонић због тога што је увек успевао да пронесе у њему и истинска народна знања која се системски бришу. Нажалост последњи његов календар био је «Српски народни календар за преступну 2020/7528 годину». А његово деловање је одговарало његовом имену; ДрагоМир јер је био убеђен да можемо мирно, мимоилазећи злотворе и цензоре распоређене по већини институција у Београду — да сачувамо српску традицију и српски народ.

 

Придружеујем се честиткама проф. Миладина Шеварлића, доктора агро-економских наука, који нам преноси у целости честитку Илиндана о Претечи Св. Илији Пророку, онако како су Понтије Пилат и други носиоци свевласти Римске империје подпомогнути «грчким атомистима» и недоученим научницима из Египта, приписали та древноСлоВенска знања о променама у природи — «Израиљским племенима», који сада неприметно постадоше «Израиљско царство», тако неприметно да се «Власи/Срби не досете» да ће ускоро бити прогнани ради стварања таквог царства на Земљи, иако су се Јевреји отказали од таквих Римских превара и почасти.

 

Ја Вас и овога пута подсећам да је ова важна промена у природи коју су наши преци означавали ВЕСНИКОМ природних промена (одакле појам: апостоли) које наступају био Св. ПеРун, Громовник/ГромоВержец, ако се ја не варам. Ако се варам нека ме ученији и посвећенији — исправи.

 

Чак и Wikipedija констатује ову словенску традицију:

«Словенска традиција: У српским песмама, Илија решава спор земље и неба о правди и кривди, пошто је неко време боравио на земљи и спознао да је «кривда на земљици црној». Илија кажњава људе за њихове грехове, затварајући небо на три године тако да сунце не греје, а киша не пада; шаље богиње. У народним представама, Илија је домаћин грома, муња и кише (уп. народне називе свеца — Гръомовник, Гръмоделац, Гръмоломник).[2]

Руски сељаци из околине Смољенска су сматрали да киша пада на земљу када Илија небом развози воду за свеце, па је проспе. По веровањима Бугара, Илија приморава душе умрлих Цигана да праве град, који ће пасти на њиве грешника. По веровањима, муње су трагови Илија кола (бел.) или огњених стрела, којима Илија с неба гађа ђаволе, ламје, хале (ист. слов., јуж. слов.). Од удара копита коња пророка Илије или од његових громовитих стрела настају извори, који су у народу поштовани као «свети»[3]» У прилогу дајем и икону Св. Илије као део Кола који на колима/кољесници остварује тај КолоДарни/каленДарски круг небесне обнове природе и смирају природе због чега народ учи: «Од светог Илије, Сунце све милије!»

 

Прослављајте речи Огњене Марије и на дан Св. Перуна/Св. Илије и на сваки други дан: «не дам њима оне части, која припада само Творцу мојему»! Читајте Милана Стеванчевића да видите колико греше те придошлице из Египта, које зовемо Грцима и величамо у наше пријатеље, иако држе у покорности нашу браћу ХелВене/КолоВене чак и у XXI веку. Но читајте и Милутина Миланковића да схватимо (ако већ нико неће да нам каже) у којој реалној цикличности једне од три — се налази Земља у односу на Сунце, и шта нас у том смислу чека, да би разумели због чега нас прскају химтрејлсовима.

Јер оно што нам отму на небесном своду, што нам отму из традиције, што нам отму из рАзУма и реалних знања, то нам Римска империја и њен клерикални следбеник Ватикан — отму и на Земљи.

О одбрани РасСенске/српске односно Руске цивилизације говорио сам на руском језику на руском тв каналу, не било где већ код Салавјова, хазарског изасланика у МосКоВији/Москви.

Салавјов је укључио у своју емисију 31. јула 2022. године директно у телевизијски програм обраћање Александра Вучића.

 

Али овај руски тв и Интернет канал укуључио је и српске родољубе, међу којима сам се појавио и ја — професор Божидар Митровић, доктор правних наука, руководилац катедре Међународног, словенског и еколошког права московског универзитета/академије МНЕПУ, како су ме представили:

https://rupolitshow.ru/solovyov-live-obostrenie-na-granitse-serbii-i-kosovo-31-07-2022.html

Соловьёв LIVE Обострение на границе Сербии и Косово 31.07.2022

 

обратите пажњу од 28 минута

 

У понедељак 1. августа 2022. године у јутарњем програму «Салавјов уживо» и преко радија ВЕСТИ ФМ у емисији «ФОРМУЛА СМИСЛА» познати руски новинар Дмитриј Куликов ми је дао могућност да заиста изложим смисао и формулу:

  1. како је у ТЕРМИНОЛОШКОМ РАТУ против народа РАс (Срба и Руса) Римска империја Запада предвођена Ватиканом:
    1. из појма «оКрајина Руси» у току стогодишњег унијаћења и покатоличавања — измислила појам «уКрајина» и направили вештачку нацију «уКрајинце» од делова Руског народа,
    2. из појма «Бели Вени» латинизовањем и британизовањем уз помоћ Аустро-Угарске створила вештачку, измишљену нацију и никад постојећу државу «АлбВенију/АлбБанију» од српских/КолоВенских/слоВенских племена, те ако Запад инсистира на кршењу принципа међународног права о територијалној целовитости чланица УН, то ми Срби морамо тражити повраћај тих простора на коме живе БелиВени у АлбВенији/Албанији.
  2. како потискују Србе (геноцидом, асимилацијом, Терминолошким ратом, стварањем новоНарода, стварањем новоЈезика од српског, рАсСенског језика), чему се морамо коначно супротставити на основу принципа нужне одбране, којим морамо прекинути турски теророр који је продужила Аустро-Угарска преко измишљања новоНације, преко фашиста и нациста у Другом светском рату и бољшевика после Другог светског рата,

Дмитрий Куликов Формула Смысла 01.08.2022

https://rupolitshow.ru/dmitriy-kulikov-formula-smysla-01-08-2022.html

 

погледајте моје излагање од 8 часова и 7 минута до 8:25 минута

 

ЈА САМ, КАКО И ПРИЛИЧИ НАУЧНИКУ ДАО НАУЧНЕ ОСНОВЕ — ОНОГА ШТО СЕ ДЕШАВА И НА ОКРАИНИ РУСИЈЕ И НА ПРОСТОРУ КолоВеније, која је скраћена на појам КосоВ-а

 

Због свега тога сам био дужан да вас све обавестим о истинском древнословенском знању и предању шта је то ОГЊЕНА МАРИЈА, што можете поново прочитати и на крају овог текста

 

СпасиБо(же) све оне који су допринели да говорим на руском — на руским каналима и руском радију.

 

Мене можете контактирати

на електронску адресу                 bozzidar@inbox.ru
по skype:                                        koloven1
у Београду  на тел.                        +38161 322 0670
на  WhatsApp                                +7929 9 32 23 72

СпасиБо(же) Ваша добра дела и разумевање

***

 

Писмо проф. др Миладина М. Шеварлића, уторак, 2. августа 2022, 5:38 +02:00

уторак 2. август (20.јул) СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЈА – ИЛИНДАН; Св. Илија Грузијски

 

Свети пророк Илија – ИЛИНДАН

 

Боговидац, чудотворац, ревнитељ вере Божје, св. Илија би родом од племена Аронова из града Тесвита, због чега је прозват Тесвићанин. Кад се Илија роди, отац његов Савах виде ангеле Божје око детета, како огњем дете повијају и пламен му дају да једе. То би предзнамење Илијиног пламеног карактера и његове богодане силе огњене. Сву младост своју провео је у богомислију и молитви, повлачећи се често у пустињу, да у тишини размишља и моли се. У то време царство јеврејско беше раздељено на два неједнака дела: царство Јудино обухватајући само два племена, Јудино и Венијаминово, са престоницом у Јерусалиму, и царство Израиљево обухватајући осталих 10 племена са престоницом у Самарији. Првим царством владаху потомци Соломонови, а другим потомци Јеровоама, слуге Соломонова. Највећи сукоб имаше пророк Илија са Израиљским царем Ахавом и његовом опаком женом Језавељом. Јер ови се клањаху идолима и одвраћаху народ да служи Богу јединоме и живоме. При том још Језавеља. као Сиријанка, наговори мужа те подиже храм Сиријскоме Богу Ваалу, и одреди многе свештенике на службу томе лажном богу. Великим чудесима Илија доказа силу и власт Божју: он затвори небо, те не би кише три године и шест месеци; спусти огањ с неба и запали жртву Богу своме, док жречеви Ваалови то не могоше учинити; сведе кишу с неба молитвом својом; чудесно умножи брашно и уље у кући удовице у Сарепти, и васкрсе јој умрлог сина; прорече Ахаву, да ће му пси крв лизати, и Језавељи, да ће је пси изести, што се и догоди; и друга многа чудеса учини и догађаје прорече. На Хориву разговараше с Богом и чу глас Божји у тихом светлом поветарцу. Пред смрт узе Јелисеја и одреди га за наследника у пророчком звању; својим огртачем пресече воду у Јордану: и најзад би узет на небо у огњеним колима са огњеним коњима. На Тавору јавио се заједно с Мојсејем Господу нашем Исусу Христу. Пред крај света опет ће се Илија јавити, да сузбије силу Антихристову (Откр. 11)

 

Тропар (глас 4):

Во плоти ангел, пророков основаније, вториј предтеча пришесвија Христова Илија славниј, свише пославиј Јелисејеви благодат, недуги отгоњати и прокаженија очишчати: тјемже и почитајушчим јего точит исцјељенија.

Свети Илија патријарх Јерусалимски и св. Флавијан патријарх Антиохијски

 

 

Велики ревнитељи вере и бранитељи Православља. Умрли обојица у изгнанству куда их прогна јеретички цар Анастасије. Тачно провидели смрт цара Анастасија и своју. Истовремено писали су они један другом, из удаљених места: „Анастасије цар данас умре, пођимо и ми на Суд Божји с њим.“ И после два дана оба светитеља скончају, 518 године.

 

Огњени човече, пророче Илија,
Што на земљи сјајем небесним просија
И молитвом својом Господу угоди –
Та затвара небо, с неба огањ своди,
Све помоћу Божје деснице прејаке:
Ти караше људе због вере им млаке:
Ти ревнова силно за Бога Живога –
Па те црква слави к’о пророка свога.
Цар те не устраши, царица још мање,
Господ Бог је твој цар, и твоје имање.
Нит о јелу брину нити о пијењу,
Ти сав предан беше Божјем Провиђењу.
Без страха од никог, ти страх беше свима.
К’о лав силни што је страх малим мишима.
Ти ревнова силно за Бога Живога –
Па те црква слави к’о пророка свога.
Прослави те Господ као мало кога
Јер и ти прослави Господа Живога:
Огањ Бог ти посла да упалиш жртве;
Силу Он ти даде да васкрснеш мртве.
Дела твоја моћна сав свет задивише,
Пророчанства твоја сва се испунише,
Ти душом и телом беше жив и цео,
Зато смрт немаше у теби удео.
Пророче огњени, и духом и телом –
Слава! кличемо ти са душом веселом.

 

***

 

Божидар Митровић о старословенском празнику Огњене Марије

Свима честитам православни празник Огњену Марију а посебно оним комунистима који су пришли Српској православној цркви као Централном Комитету, којим, по већ опробаним дрезденским методама управљају — језуити, сада унијати и екуменисти.

 

Посећам их све да је «Огњена Марија» — древноСловенско знање из времена када су КолоВени/СлоВени живели не само у Антиохији него и целокупној Малој Аз-ији и БелојВенији/АлбВенији (коју сада називамо АлБанија) и прослављали Аз и чињеницу да је управо ових дана Мајка-Земља ужарена/огњена — те немојте ложити ватру у природи, спаљивати стрњике и чувајте се пожара, али и чувајте Мајку-Земљу и природу од пожара!

 

Изучавајте колоДарне и десетерачке песме и преносите их деци да тренирају мозак памтећи их.

 

Прослављајте речи Огњене Марије: «не дам њима оне части, која припада само Творцу мојему»! И рађајте што више деце!

 

 

Ја се нисам бавио пророчанством већ сам објашњавао (научно) да мит о Краљевићу Марку није предање о историјској личности већ о далеко старијем предању — веди (у чешком и словенском језику «наука» се и данас назива: «веда», по знањима ситематизованим у Лепенском Виру) о Колу и знању/веди «Све је Коло»!