Често кад говорим о праву јерменског народа на самоодбрану себе и својих хиљадугодишњих територија, чак ме ни пријатељи не разумеју – јер више говорим о правима Срба*1 (*1 Излагање професора Божидара Митровића на Јавном скупу подршке праведној борби Јермена у одбрани својих живота и територије, 25.10.2020. године у 13 часова, испред Храма Светог Саве у Београду (Србија)).

Али то и потврђује недвосмисленост моје искрене подршке јер морамо једни од других учити и чак успостављати међународна права на основу узајамног искуства.

НЕПРИЗНАВАЊЕ ГРАНИЦА
Кажите ми о чијим правима се више говори о српским или јерменским у заклетви и пословици
«Ко год да је
православног рода
не признаје
границе Лењина и Броза!»

Лењин и Броз су у различито време и различитим поводима раздробили, такозваним «унутрашњим границама», на неколико сада већ «суверених држава» руски народ али и јерменски народ, а нешто касније и српски народ. Та технологија несумњиво води геноциду и руског и српског народа.

Геноцид се остварује измишљањем новоНарода. Управо на темељу тих такозваних «унутрашњих/административних граница», које је Лењин успоставио 1917. године Ватикан је лукаво кроз Терминолошки рат (који је најстрашнији рат који се води против народа Рас/родПервоначала/Срби/Руси, иако је Србија у Првом светском рату изгубила 1/3 становника) од термина «оКрајина» створио појам «уКрајина» и истоимену државу и нацију такозваних «уКрајинаца» тако да су лукаво 50 милиона Руса на простору «оКрајине Русије» претворили у новоНацију: «уКрајинце». Истим лукавством су раздробили народ «Раз» односно «Рас», како су се Срби звали од Лепенског Вира пре 12 200 година, до 1848. године, истим тим «административним границама» које су успостављене 1945. године на неколико држава да би оне постале «међународно признате». У епохи Лепенског Вира појам «Рас» је означавао «род Аз», пошто је за наше претке «Аз» означавао «ПраПочетак» односно «Коло», као кретање Мајке-Земље око Сунца (на савременом нивоу знања то је ХелиоЦентрични систем), које су видели да се «материјализује» на пресеку дрвета у облику «ГОДова». Пошто је «Аз» – «Коло» које ствара венац живота на Земљи то су наши преци себе поред назива «Рас», звали и КолоВени. Из тог појма је још Римска империја створила појмове: «СорВен» и «Хел(В)ен» а онда појам «СорБен» који се претворио у «СерБи» да би га Вук скратио на «СрБи». Брозови Бољшевици су били још мање увиђајни и нису тако дуго спроводили ту Ватиканску и Римску технологију. Брозови јањичари су по зликовачки кратком поступку од народа Срби, у оквиру тих измишљених «унутрашњих/административних граница», произвели новоНације:

1. Црногорце који сада постају не само «нација» него «идентитет» (који може да се мења као љуштура или кошуљица) те постају «црногорски народ» који има неки нови језик «црногорски измишљени језик», на шта нико од издајничке и апсолутно нестручне власти у Србији не реагује,
2. «муслимане» који затим у договореном «Брозовском рату» за испуњавање Напуљских споразума из 1980. године (и лукаво преко 1000 ватиканских вицева о приглупим Босанцима, или о Муји и Хаси), постају «Босанци» (што садржи сакралну скраћеницу симбол Кола – Бос/Божанска КолоВенија), а онда и још горе, преко лукавства јеврејина Клајна постају – «Бошњаци»,
3. стреме да створе појам «Војводина» и нацију «Војвођани» иако је Војводина била форма повластица и самосталности датих Србима – народу Рас, који је памтио још увек тај свој древни назив, јер нису били под окупацијом Турака, који су народ «Рас» претворили у поспрдно «раЈа»,

И поново ћете ми приговорити да сам потпуно заборавио на Јермене. Не, нисам ни најмање јер је исту трагедију преживљавао и Јерменски народ.

Највећи зликовац у историји човечанства, трудио се не да убија по «норми» и «Уреби о црвеном терору» већ да истреби целе слојеве руског друштва. У тим зверствима Лењин је уништио не само племство већ и «крестјане/сељаке», БогуМиле, који су последњи прихватили хришћанство у Русији, али исто тако до последњег чували православну традицију, коју је Лењин обећао да ће искоренити. Крестјани су били темељ Руске цивилизације и у Малој Азији у време Троје и на Апенинима, када су их звали и «колони». Управо тај Лењин је потписао акт о предаји свете Јерменске планине Арарат – Турској.

НЕОТУЂИВОСТ (СВЕТЕ) ТЕРИТОРИЈЕ

Свети за Јермене Арарат ће увек бити јерменски без обзира какав Апсолутиста и зликовац потпише и незавнисно од тога какав акт потпише.

Ово је и за Србе свети пример да ће Косово поље и Косово и Метохија увек бити Српске земље без обзира ко изда и у било којој форми да преда Косово и Метохију Албанији – да ли ће то бити Албанац Александар Муслију који се представља као Александар Вучић или грађанка Хрватске и унука домоБрана усташке НДХ Ана Брнабић или ће то бити садашњи председник НЕуставне Скупштине Србије исто тако Албанац и Хрват ИВица Дачи(ћ) или директор тајне службе Гаши(ћ), који озваничује тоталитарну полицијску државу тиме што његова секретарица преузима Министарство такозване правде.

ПРИЗНАВАЊЕ ОКУПАЦИЈЕ

Срби имају несрећу да је једнопартијска школа из Кумровца, која је имала оделење у Београду проглашена за Факултет политичких наука, који управо због тих својих корена није развијао критички дух ни професора ни студената, јер су и једни и други бранили једноумље и једнопартијску дрезденску, антисрпску идеологију.

Ми студенти Правног факултета Универзитета у Београду никада ту једнопартијску школу нисмо сматрали факултетом, јер је код њих превладаво Макијавелизам: може и република, може и монархија – важно је придржавати се технологија да очуваш власт. То је и њихова УДБА и БИА и социјалистичка партија одлично изучила и применила, тако да српски народ ни овога пута није изабрао Јосипа Броза у Скупштину Србије већ је тај унук Тита – ИМЕНОВАН односно ОКТРОИСАН од стране Албанца и Хрвата Ивице Дачија за посланика у НЕуставну Скупштину Србије.

Е такви антисрпски кадрови неће да се ставе на страну јерменског народа да навадно неко не би извукао паралелу покрајине Нагорни Карабах са Косовом и Метохијом. По мишљењу таквих «кумровчана» (од којих је најбољи у свим генерацијама био управо Албанац и Хрват ИВица), ако се ми ставимо на страну Јермена, то би могло да значи да подржавамо сецесију Нагорно Карабаха од суверене државе Азербејџана.

Ти «кумровчани» нису понављачи, јер су заиста успешни антисрпски Дрезденовци, када су као комунисти решили у Дрездену да разбију Југославију и да системски делују против српског народа.

Ти тупоглавци не схватају и не само да не знају, већ су системски уништавали историју Срба и историју СлоВена, те не схватају да су Тјурска – Азербејџанска племена пре сто година окупирала Нагорни Карабах – древни јерменски Арцах (Republikа Artsakh на армјанском: Արցախ), где су Јермени живели још у II веку до наше ере*2 (*2 https://ru.wikipedia.org/wiki/Арцах )

«Јерменски цар Тигран II Велики (140 год пре н. е. — 55 год пре н. е.) изградио је у (очигледно – јерменском Арцаху, констатација Б. М.) град Тигранакерт — један од четири града тога времена, који су носили његово име»*3 (*3 https://ru.wikipedia.org/wiki/Арцах: «Армянский царь Тигран II Великий (140 год до н. э. — 55 год до н. э.) построил здесь город Тигранакерт — один из четырёх городов того времени, носивших его имя».

Тако да ми од антисрпских «кумровчана» тражимо да Србија отворено подржи одбрамбену борбу јерменског народа пред свим међународним институцијама, јер то нема паралеле између Арцаха и Косова и Метохије. И Арцах и Косово и Метохија су окупирани од стране Тјурских племена из Азербејџана, и Срби и Јермени имају право, и историјско и према свим међународним прописима, да бране свим допуштеним војним и дипломатским средствима Косово и Метохију и Арцах од агресије иностраних завојевача.

Јерменија и Јермени су за Србе и Русе не само светао пример, него и поука, јер нису допустили да се Јермени у Арцаху назову другачије до Јермени са јерменским језиком. Због тога морамо стварати земљу и државу КолоВенију у којој ће сви Срби живети у једној држави и говорити једним јединим језиком – српским језиком.

Све те измишљотине новоНарода, као што су оКрајински/Бошњаци, могуће су због домаћих издајника и због тјурске агресивности и ароганције, којој се коначно данас супротставила и Француска, која је схватила да не смеју више да понижавају не само Француску него и Европу.

Злочиначке границе Лењина и Броза немају темеље у Дрезденским антисловенским и антисрпским закључцима, него вуку темеље из Римске окупационе идеологије и средњевековних религиозних ратова, у којима је Ватикан покушавао да обнови окупациону а по њима Свету Римску империју, којој су се народи у виду протестантизма и супротставили.

То је управо због тога што и данас у Европи постоје две цивилизације:
 цивилизација рода (СлоВена/рАсСена/руских), која је најстарија у Европи, а коју данас називамо Россия/Русија (чије се извориште налази у Лепенском Виру и Винчи), на просторима које се очувало 192 (на)рода, благодарећи томе што у Русији и српским земљама на Балкану не важи принцип «Једна територија – једна нација», пошто, слава Богу «Нису сви становници Русије – Руси», и «Нису сви становници Србије – Србијанци/Срби», што је цивилизацијска вредност од огромног значаја за цео свет, јер је то пут избегавања територијалних конфликата и етничких прогона,
 територијална цивилизација (Рима, Римске империје, која је зачета 509. године пре н.е.), тако да је Сенат Римски после неколико векова прогласио: «Сви становници на територији Римске империје су – Римљани», који важи и данас у свим земљама на Западу: «Сви становници на територији Италије су – Италијани», «Сви становници на територији Француске су – Французи», «Сви становници на територији САД су – Американци».

Нације у Европи су формиране вештачки, не на принципима рода, већ на принципу територије и то као последица крвавих религиозних ратова, који су се појавили услед:
a. са једне стране ширења на Север и Исток «Свете» Римске империје у клерикалном облику – Ватикана,
b. са друге стране: услед супротстављања централизму такве религиозне форме Римске империје,

Услед таквих вишедеценијских верских ратова многе нације су се појавиле у Европи после Аугсбуршког мира, 1555. године, односно после Вестфалског мира, 1648. године, у оквиру којих је утврђен принцип «Cuius regio, eius religio/Чија регија, његова религија», што је значило: ако је кнез неке регије био католик, онда је целокупна регија постајала католичка, а ако је владар био протестант, онда је сва регија постајала протестантска, те је тиме на тој једној територији стварана једна нова нација.

Као последица колонијализма тих «територијалних» нација и новоформираних од стране Ватикана језика, генетски састав тих нација промењен је после слома колонијалних сила. Треба имати у виду да је генетски састав неких од тих нација промењен и услед расистичке тенденције мењања њиховог генетског састава, са намером освете за њихову колаборацију у Другом светском рату са нацистима. У тако створеним нацијама и у новим условима принцип «Cuius regio, eius religio» у скорије време се може претворити у принцип «Cuius religio, eius regio/Чија религија (буде доминантна) његова ће бити и регија» те ће нова нација бити састављена од носилаца друге религије у односу на ту која је постојала после средњевековних религиозних ратова.

У Србији али и у Русији, управо благодарећи «принципу рода» (одређења припадности/статуса човека целини друштва преко рода) очувало се више од 192 (на)рода, а међу њима и основни род: руски народ, који обједињава и чува све остале (на)роде на простору Руске цивилизације, иако су покушали да невероватно жестоким (Црвеним) терором замене руски народ једним народом (по моделу римског, који је по распаду Римске империје нестао јер никад није ни постојао као целина), који су покушали да назову «совјетски народ/совјетски грађани», као што данас покушавају да рекламама створе «Росејане» по моделу америчког «мелтинг пота/казана за топљење нација».

Због тих суштинских разлика Римска територијална цивилизација стално и ИСТИСКУЈЕ (православне) СлоВене.

Али јерменски народ може да нама Словенима буде светли пример какао ни такви зликовци као Лењин и Броз не смеју и не могу да деле наш народ и да производе нове језике и нове народе.

АЛБАНЦИ СА КАВКАЗА
Греше они историчари и родољуби који покушавају да све становнике Косова и Метохије и Албаније представе као Албанце са Кавказа, који су довели са собом и Кавказког пса чувара оваца «кавкаског овчара», који се на Косово и Метохији назива «шарпланинац».

Простор Албаније, где већина топонима (назива места, река, језера, брда), према мапама совјетског академика Афанасија Селишћева, још увек имају слоВенске (КолоВенске) називе или основ назива, јер су КолоВени (СлоВени) творци културе Лепенског Вира и Винче, према најстаријим археолошким налазиштима у Европи, а из назива КолоВенија (земља СлоВена) је изведен и назив АлбВенија (Бела Венија) односно, латинизовањем и британизовањем измишљен је назив АлБенија, а одатле Албанија.

Аустро-Угарска, односно Британија латинизацијом односно британизацијом су у Терминолошком рату су појам «КолоВенија» преточили у «АлбВенија (БелаВенија, оносно део Белих СлоВена)» односно непрепознатљиво АлБанија. АлбВенија, односно КолоВенија, била је (део) Винчанске/РасСенске цивилизације, чије је извориште у Лепенском Виру, па је «кече» у народној ношњи АлбВена стари Српски симбол Кола, јер сваког 21. јуна Сунце на дан ДУГОДНЕВИЦЕ (ове преступне 2020. године на дан 20. јуна 2020. године), над најстаријим археолошким налазиштем Сунце у праскозорје дугодневице формира «А», које су наши слоВенски преци схватали као «Аз» и, прецизније, као «Коло», које се материјализује на пресеку дрвета у виду ГОДова. Посматрајући то привидно кретање Сунца у односу на статични објекат брдашца Трескавац, наши слоВенски преци су једноставно, али генијално, просто систематизовали тајно знање «КолоДар» год-ишње цикличности. Ми то КолоДарно тајно знање данас називамо «каленДар». Благодарећи томе из речи «Коло» створили су појам «култура». Ово је доказ непрекидности српске културе од епохе Лепенског Вира пре 12 200 година, па пошто је већина АлбВеније/АлБаније слоВенског порекла, чија племена морају да се врате Српском/СлоВенском етносу, то и Велика Албанија треба да има седиште у БелоГраду (Београду) који се некада – до Папске Буле, звао ВенГрад.

ЈЕРМЕНСКО-СРПСКИ СИНДРОМ

И Јермени и Срби имају јако своје расејање–дијаспору. Јерменска је богатија и утицајнија али ни српска није сиромашна нити без битног утицаја. И српска и јерменска «дијаспора» су формиране услед геноцида који је системски вршен над српским и јерменским народом.

Али због унутрашњих идеолошких разлога ни јерменска нити српска дијаспора немају битан утицај у Србији и Јерменији.

Троцкистичко-ватиканске злочиначке снаге не допуштају да се српска дијаспора укључи у живот у Србији. Ми се боримо али безуспешно, јер су антисрпски зликовци моћни. У још увек важећем «Закону о дијаспори Србије и Србима у региону» у члану 25 јасно пише и мора да се примењује: «Савет за статусна питања дијаспоре представља интересе дијаспоре и предлаже мере за:
2) стварање услова за укључивање припадника дијаспоре у друштвени и политички живот Републике Србије или повратак припадника дијаспоре у Републику Србију».

Али Александар Вучић, Томислав Николић и Ивица Дачи – сви, могуће Албанци, од 2014. године не допуштају сазивање било ког органа дијаспоре, јер је Савет за статусна питања дијаспоре чији сам ја председник, захтевао од ових руководилаца Србије да пре приступања злочиначким Бриселским споразумима (којима су успоставили царинску границу између централне Србије и Косова и Метохије као саставног дела територије Србије) затраже од међународних организација и УН да се обезбеди повратак прогнаних 250 000 Срба са Косова и Метохије, што су ови преступници игнорисали.

Због тога сам против њих поднео кривичну пријаву. Али Виши јавни тужилац, Наташа Кривокапић, својим произвољним и незаконитим по форми и садржини «обавести-ма»:
1) КТР бр. 4179/20 од 08.10.2020. године (као и КТКО 514/20 од 6.08.2020. године заменика јавног тужиоца Бојане Савовић, којима су намерно «помешали лончиће две различите кривичне пријаве») – незаконито и неосновано одбија да покрене кривичне поступке по две одвојене кривичне пријаве,
a) против Томислава Николића, Александра Вучића и Ивице Дачића, због основа сумње да од 2014. године спречавају сазивање органа дијаспоре и Срба у региону који су изабрани према још увек важећем «Закону о дијаспори и Србима у региону» те постоје основи сумње да чине кривично дело из групе кривичних дела против изборних права утврђених законом,
b) против Ане Брнабић, председника Владе Србије, и Александра Вучића због постојања основа сумње да су, несумњивим кршењем члана 3 Закона о контроли државне помоћи (недозвољена државна помоћ) и супротно тачки 2 става 1 члана 4 Закона о контроли државне помоћи, поделом 5,8 милијарди евра (за «стимуласање привреде») починили кривично дело давање мита бирачима из чл. 156 Кривичног законика Србије, те и изборну крађу, о чему сам уложио Жалбу Републичком јавном тужилаштву и известио Амбасаду Европске уније у Србији и затражио пријем делегације Уставобранитеља код амбасадора Европске заједнице и одвојено код амбасадора Русије у Србији.

Изразимо благодарност независном посланику Владану Глишићу, адвокату, који се јуче у Скупштини Србије заложио да се у Закон о министарствима и јавној управи уведе МИНИСТАРСТВО ДИЈАСПОРЕ, које је неуставно укинуто супротно члану 20 Устава да једном стечено право етничке целине не може да се угаси.

хАЗАРСКА ПРИСВАЈАЊА

Изражавајући подршку јерменском народу који се брани од налета Тјуркских окупаторских племена, која су протерала СлоВене из Мале Азије и држали под јармом српски народ скоро петсто година, предлажемо да се уклони споменик Гајдару Алијеву из Ташмајданског парка.

Споменик Гајдару Алијеву је подигнут паралелно са спомеником писцу Павићу, који није крио, већ је на јавним скуповима о томе говорио, да је српску историју представио као историју Хазара. Он је то лукаво оправдао да се боји нестанка Срба на овим просторима. Али Павић у свом поетском лукавству није говорио да је археолог Брукнер, у Челареву и на другим археолошким ископинама у Војводини, уништавао слоВенске трагове а чувао оне које су му личили на менору, иако је то био сакрални знак слоВенског Арила/Јарила/Кола – Сунца.

Ми смо 22. августа 2020. године одржали јавни протест испред листа «Политика», који је Троцкистички пројекат из 1903. године, јер је Троцки долазио на Балкан, где су планирали да, по распаду Аустро-Угарске, направе Хазарски каганат као наднационалну творевину, коју су, благодарећи Лењину, а он благодарећи парама Немачке војне команде, парама «америчких» банкара и Ватикана остварили у облику СССР-а, а на овим просторима – после Другог светског рата, захваљујући бољшевичко-марксистичким преводима Мојша Пијаде.

Сада се плете широка мрежа перманентних сукоба слоВенских племена од 1991. године укључујући и сукоб са АлбВенима (Белим Венима), како би се не само отцепио од Србије саставни део Косова и Метохија већ и да би се прогнали са овог простора не само Срби него и та, слоВенска по пореклу, племена из АлбВеније.

У том духу треба сагледавати и:
1. Споразум у Вашингтону у којем је Александар Вучић «изборио велики успех» да натера Израел да призна независно Косово и Метохију,
2. слање Марка Ђурића, чији су преци из Москопоља, из Албаније, јер је Аустро-Угарска вештачки формирала непостојећи до XVIII века алБански језик од ромејског (аРоманског/цинцарског), грчког и српског језика.

Кадровску политику Југославије/Србије у Министарству спољних послова су одувек водили мосадовско-језуитско-масонске снаге бољшевика те су:
1. у Москву за амбасадора Југославије послали Рочена који је припремио у МИД-у Русије терен за отцепљење Црне Горе,
2. у Москву за амбасадора послали Јелицу Курјак када су стварани планови за одцепљење Војводине од Србије,
3. у Москву послали С. Терзића кад су формулисали отцепљење Санџака,
4. сада шаљу Ђурића у Вашингтон да ради и против Срба и српских племена

Овај захтев смо предали Комисији за споменике, називе улица и тргова Скупштине града Београда, али је мало наде да ће ово прихватити – ако се не будемо окупљали гласније и масовније.

ТЕРИТОРИЈАЛНО ПОВЛАЧЕЊЕ И ПОЛИТИЧКА УЗДРЖАНОСТ

Док сам ово излагао на српско-јерменском скупу испред храма Светог Саве у Београду и док ово заокружујем ми не знамо колико је Јерменија изгубила територија. Видимо на снимцима да Јермени напуштају своја хиљадугодишња огњишта. Русија се уздржавала да отворено стане у заштиту тих јерменских храмова и огњишта, док се Турска отворено ставила на страну Азербејџанаца.

И још једна паралела намеће се због подлости Албанца који је уз помоћ Запада заузео место председника Србије. Александар Вучић-Муслију је ових дана саопштио Србима да је лоше имати замрзнути сукоб јер је у Нагорно-Карабаху ескалирао у невиђену канонаду најтежег оружија и примену најсавременијих ескадрила турских дронова који су бомбардовали јерменске градове и цивиле. Али господин Муслију, млађи није нагласио да би и Србија могла тако да поврати део својих територија и потисне Албанце са Косова и Метохије на Југ Албаније.

Ми Срби и даље изражавамо жаљење што Јермени напуштају своје хиљадугодишње храмове и хиљадугодишња огњишта и спаљују те домове да не би пали у руке Азербејџанским освајачима.

Али изражавамо жаљење због понашања председника Србије који је несумњиво Албанац, иако то већина политичара у Србији не сме да изговоре, јер се плаше освете Сигуримија.

Тако да видите кад год подржавамо Јерменију, ми говоримо у циљу заштите Србије.

Кад год подржавамо јерменски народ, ми се боримо за српски народ.

«Ко год да је
православног рода
не признаје
границе Лењина и Броза!»

Арарат је – јерменски и увек ће то бити света јерменска планина, без обзира на то што га је Лењин поклонио Турској. Јермени су поразили турску армију и после доласка Лењина на власт да би извео Русију из Првог светског рата и предао велике територије Русије – Немачкој. Русија је повратила део тих територија, па ће дати Бог да и Јермени поврате Арарат и Арцах.

Косово поље и свето Косово и Метохија ће увек бити света српска земља и у саставу српске државе, без обзира на то који зликовац се усуди да поклони Косово и Метохију АлБанији.

Живела праведна борба јерменског народа.

Живела праведна борба српског народа.

Професор Божидар Митровић, доктор правних наука