ПРЕТВОРИМО ОКОВЕ ОКУПАЦИЈЕ У ЛАНЦЕ ЗА СЛОБОДУ

Како су и најављивали «Уставобранитељи», облик самоорганизвања Срба за одбрану Устава Србије и територијалне целовитости Србије, 22. августа 2020. године, одржали су прави спектакл под називом
«ПРЕТВОРИМО ОКОВЕ (ВЕКОВНЕ) ОКУПАЦИЈЕ У ЛАНЦЕ ЗА СЛОБОДУ»
као прву јавну акцију са којом покушавају да упозоре власт у Србији али и светску јавност и светске силе да се мора поштовати Устав Србије и територијална целовитост Србије као чланице Уједињених нација и правног следбеника Југославије.

Ова уникална акција протеста започета је тачно у 12 часова и 44 минута речима мајора Драгутина Гавриловића које је овога пута снагом благости и као молитву српском народу и свим божанским силама изговорио глумац Народног позоришта Радован Миљанић. Овога пута те речи су изговорен поводом одсудне битке за Устав Србије и за поштовање Резолуције 1244 Уједињених нација, због чега је и суп почео са том симболиком.

Несумњиво је да је одбрана Устава Србије (и преамбуле где је написано да су Косово и Метохија саставни део Србије) заиста одлучна битка не само за Србе у Србији него и за Србе у другим српским земљама:
i. Наш циљ је одбрана Устава Србије и преамбуле да су Косово и Метохија саставни део Србије
ii. али морамо у том циљу да разобличимо и двотрећинску изборну крађу која је почињена поделом 5,8 милијарди евра. То морамо чинити да би спречили и будуће фалсификовање референдума о измени Устава Србије који ће властоДршци ускоро расписати по члану 203 Устава Србије

Ми смо се окупили данас у 12:44 по Резолуцији УН коју председник Србије никада не спомиње јер предвиђа врађање дела српске војске и полиције на Косово и Метохију.

Чувени новинар Данко Васовић, председник Београдског одбора Уставобранитеља, говорећи на овом скупу истакао је да су Уставобранитељи сконцентрисани на одбрану Устава Србије али да су ову манифестацију организовали и да јавно изнесу колико је Вучић изневерио заклетву дату на Уставу и Јеванђељу да ће бранити Устав и територијалну целовитост Србије и посебно колико су изневерили изборна обећања да ће поништити све штетне уговоре претходних властодржаца. Васовић је обећао да ће пред надлежним органима ускоро одговарати сви они који су кршили и крше Устав Србије и подстрекавају на кршење Устава Србије и на вршење кривичних дела угрожавања територијалне целовитости Србије, јер управо таква кршења Устава Србије и Кривичног законика воде и физичком уништењу Срба те за таква кривична дела нема застарелости.

Лука Јоксимовић Барбат, доктор хуманистичких наука, је детаљно изложио анализу Бриселског споразума на основу којег су Дачић и Вучић велеиздајнички исцртали границе и царинске прелазе између Србије и Косова и Метохије. Указао је на делове тог Споразума који су погрешно преведени са енглеског на српски језик на сајту Владе Србије.

Мирослав Шолевић je истакао: «Само политичке незналице не схватају да су Косово и Метохија српски и да ће увек бити српски ако се подигне српски народ. Ми од наших политичара никада не чујемо да се сете Резолуције 1244 осим када ту Резолуцију УН помену Руси и руски представници. Могуће је да се та Резолуција УН не спомиње јер може да смета нашем путу у Европску заједницу. Али ми не треба да идемо у Европску заједницу докле год је ЕУ у НАТО пакту, јер је то злочиначка организација.

Професор др Богдан Попара је на скупу Уставобранитеља говорио у име покрета «Достојни Србије». «Др Попара је у име покрета «Достојни Србије, пружио подршку скупу испред зграде Политике, који су организовали Уставобранитељи којом приликом је обавестио присутне и српски народ о најзначајнијим стварима које су се догодиле у Србији.

После овог излагања водећи скупа је позвао све присутне пред листом «Политика» (који је Троцкистички пројекат од 1903. године) да одају почаст свим погинулим и убијеним нововеликомученицима у «НЕПРЕКИДНОМ ГЕНОЦИДУ НАД ПРАВОСЛАВНИМ СлоВенима» и посебно:
1. за 20 милиона побијених Руса од бољшевика (иностраних најамника),
2. за 84 000 побијених Срба од језуитско-бољшевичких снага после Другог светског рата у Србији,
3. за побијене Србе и Русе у Првом и Другом светском рату и
4. за побијене и прогнане у операцијама «Блесак» и «Олуја» од неоусташких снага,
5. за побијене од НАТО-неоИНКВИЗИЦИЈЕ у бомбардовању 1999. године и
6. за упокојене од НАТО обогаћеног уранијума,
7. за побијене Србе у «ПЕРМАНЕНТНОМ ТЕРОРУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ на Косову и Метохији», што је једино «реално стање на терену» на Косову и Метохији,

Присутни су после тога окружили споменик «Моши Пијади са децом побијених Срба», на који су збачени црвени ланци окупације јер је Моша Пијаде био један од главних подстрекача «црвеног/троцкистичког терора и диктатуре» над српским народом када је побијено преко 84 000 Срба у Србији без икаквог суда и судске пресуде.

Чињеница је да је од НЕдавно НЕдоступна СТРАНИЦА МИНИСТАРСТВА (НЕ)ПРАВДЕ СРБИЈЕ «Комисије за тајне гробнице убијених после 12. септембра 1944. komisija1944.mpravde.gov.rs»

После овог подсећања на жртве црвеног терора и диктатуре (када су Срби убијани без икаквог суда и судских пресуда), учесници Јавне седнице овог 22. августа 2020. године су уз помоћ саобраћајне полиције затворили саобраћај и простор између листа Политика и Скупштине Стари Град.

Саобраћај су затворили ланцем упозравајући да ће приступати овом методу у сваком оном случају када постоји кршење Устава Србије а када надлежни органи Србије не предузимају законске мере против лица која позивају на кршење Устава Србије и подстрекавају на повреду територијалне целовитости Србије.

Др Нада Костић, посланица Скупштине Србије у последњем уставном и законитом статусу је истакла да је манипулација коју власт чини у вези «грипа типа КоВид 19» део међународног пројекта и обична агенда. Влади Србије Брнабићке је истекао мандат и они нису власт. Они се садистички изживљавају над децом и ми смо у Скупштини укинули све те органе правно. Ми нисмо имали прави парламентизам.

Избори које је Вучић организовао 21. јуна 2020. године су неуставни и незаконити.

Радован Миљанић је прочитао поздравно писмо Миле Алечковић из покрета СУВЕРЕНИСТА Србије у коме се наводи:
«Драги пријатељи,
окупљени око акције УСТАВОБРАНИТЕЉА, ми СУВЕРЕНИСТИ у потпуности подржавамо вашу иницијативу и борбу за најважнију ствар у данашњој Србији: да фалсификована Скупштина на силу, на фалсифоковани начин, по наређењу глобалиста а у реализацији њихових гаулајтера у Србији, не промени постојећи Устав РС, бришући из његове преамбуле територијалну целовитост Србије и Косово и Метохију.
Зато, драги пријатељи, збијајмо редове и спремајмо се за велики покрет отпора на јесен! Нећемо дати Устав, ни Косово, ни слободу, ни наше достојанство! У тој борби бићемо – сви за једног и један за све!
Мила Алечковић»

Биљана Ђоровић, доктор медијски наука и легендарни радио новинар је говорила врло детаљно о медијима као систему манипулације и геостратегије.

Биљана је указала да и поред свих прекида комуникација у Србију се враћа «агора» као облик дискусије и размене знања и мишљења на тргу, у народу. Покрет Уставобранитеља је крајње неопходан српском народу јер глобалисти и међународна заједница преко мноштва закона своде Устав – на безредно парче папира. Став Уставног суда да они нису надлежни за оцену Бриселских споразума сведочи управо такву чињеницу да своде Устав на парче папира. На тај начин крши се не само Устав него и територијална целовитост Србије.

Пуковник Мирко Радаковић је говорио о проблемима којима су изложени прогоњени Срби из Републике Српске Крајине. Ми Српски Крајишници из 104 наша удружења путем Споразума са СНСом смо овластили Српску Напредну Странку да нас заступа али су нас издали по свим тачкама. Ја се не љутим на Вучића што нас је слагао и стално леже и обмањује, већ на наше улизице што о томе ћуте. Ми смо доставили 70 000 потписа да се у Скупштини Србије размотри наших 12 захтева али нас је Вучић слагао и ниједан наш захтев није размотрен у Скупштини Србије.

Ми прогнани Срби смо 25 година у медијском мраку у Србији и потпуно смо блокирани и немамо право и могућност да кажемо било коју реч о нашој реалности и нашу истину у медијима у Србији. Напомењем да само истина може да спречи нове злочине.

Нама Крајишницима нису отели Републику Српска Крајина. Зликовци су окупирали Републику Српска Крајина и док год има живог Крајишника било где у свету – Република Српска Крајина је жива и кад тад биће ослобођена. Зато и носим ову маску на којој пише «25 РСК», што значи да је «25 година окупације Републике Српске Крајине!» Свему дође крај па ће доћи и крај тој окупацији.

«Закон о борцима, војницима рата и војним инвалидима» који је усвојила Скупштина Србије и Српска напредна странка је накарадан закон јер је свим учесницима тог рата на простору Југославије дат статус «борца» али Србима Крајишницима тај статус није дат што је невиђена срамота јер владајућа партија то није дозволила.

Професор Митровић је подсетио све присутне да антисрпски медији у Београду игноришу НЕПРЕКИДНОСТ СЛОВЕНСКЕ/СРПСКЕ КУЛТУРЕ на овом простору од епоха Лепенског Вира и Винче.

Лист «Политика» и остала штампа и телевизија у Србији и посебно у Београду и даље пропагирају «измишљено пресељавање Словена у V и VI веку» са Севера на Балкан (иако знају да у свим уџбеницима у Русији за VI и Х разред пише да су се у VI и VII веку Руси доселили на просторе реке Москве са Југа, односно Подунавља и Балкана, «где су у то време живели јаки савези словенских племена»), што је основ сепаратизма косовара са Косова и Метохије.

Лист «Политика» и друга антисрпска штампа и телевизија у Београду већ 12 година одбијају да објаве сензационално научно откриће како је у епохи Лепенског Вира из српске речи «коло» настала реч «култура», што је темељ непрекидности Срба и Српске Културе на овом простору, основ одбране Устава Србије и територијалне целовитости Србије. Немојте да мислите да ћемо лако одбранити територијалну целовитост Србије. Немојте да мислите да можемо да одбранимо територијалну целовитост Србије док се у Србији не одбаци дебилна пропаганда о измишљеном пресељавању Словена у V и VI веку са Севера на Југ и са Југа на Север, док не објавимо у Србији и у свету чињенице да је реч «култура» настала у Лепенском Виру..

Слободан Добрић, председни Удружења за очување НЕОЛИТСКЕ ВИНЧЕ је нагласио:
«У Винчи су нађене прве куће од дрвета у свету али нико о томе не зна у Београду нити ко зна логично објашњење због чега је то тако иако је професор Божидар Митровић држао предавање чак и у Основној школи Никола Тесла у Винчи, која је највећа школа у Србији У Винчи су нађена зрневља пшенице али кустос на том дрвној археолошком налазишту КОЈЕ ЈЕ ПОТПУНО ЗАТРПАНО о томе скоро да и не говори а камо ли да то може и ХОЋЕ да повеже са КолоДарним/каленДарским знањем које су древни Срби/СлоВени систематизовали у епохи Лепенског Вира.

Већ више од седамдесет година археолошко налазиште се уништава;
1. великом небригом
2. ћутањем о значају Винчанске културе и
3. изградњом атомског центра у Винчи да тамо не би нико смео ни хтео да се приближава,
4. изградњом НАЈВЕЋЕГ СМЕТЛИШТА у овом делу Европе на слоВенском светилишту каква Винча јесте,
5. изградњом НАЈВЕЋЕ ШКОЛЕ У СРБИЈИ што је највеће лукавство да би се људи насељавали, градили куће и тако ЗАТРПАВАЛИ АРХЕОЛОШКО НАЛАЗИШТЕ,
6. планираном изградњом моста преко Дунава управо поред овог археолошког налазишта да би га прилазни путеви потпуно уништили.
Професор Божидар Митровић је још једном констатовао да у полтичком животу Србије превладала бахатост у односима према слабијем и лицемерност и понизност у односу на моћније јер такав модел пре свега диктира Александар Вучић, који као апсолутиста игнорише и Устав Србије, излази из својих уставних и законских овлашћења и игнорише све органе власти у Србији и диктира рад и полиције и судова и тужилаштава а игнорише Скупштину јер су, захваљујући томе што крши члан 115 Устава Србије, посланици у Скупштини његове најобичније марионете а сада и старлетице. Али исто тако када га из Централног комитета из Вашингтона «клепе по ушима» што је по Београду објавио билборде да му је Си брат он понизно ћути и аутоматски прекине да прича бајке о братским односима са Кином јер мора да се солидарише са Западом и САД у измишљеној пандемији чији је циљ да се врати производња из Кине у САД.

Исто тако надмено и бахато лист «Политика» није нашао за сходно да ступи у контакт са Београдским одбором Уставобранитеља, руководилац Огласног оделења листа «Политика» је одбио да штампа оглас о ЈАВНОЈ СЕДНИЦИ УСТАВОБРАНИТЕЉА пред листом «Политика». Главни уредни листа је бахато одбио да прими делегацију Уставобранитеља. Али зато понизно шени када га позову из Централног комитета Српске Напредне Странке или државне партијске службе која штити и даље пре свега идеологију и партијске интересе СНС а тек онда интересе Усавног система а о држави скоро и да не брину јер им се свака држава коју су штитили – распала.

Све новинске агенције како им и приличи у време апсолутизма и тираније из Тиране (а које су регистроване у Београду) су игнорисале овај јавни скуп и перформанс који улива наду српском народу да се ипак овде нешто може мирно али упорним деловањем – променити, али тако да избегнемо и Украјински и Мински сценарио.

Скупу се, иако ненајављена у програму, обратила, на задовољство организатора, и дипломирани рударски инжињер Сузана Лазаревић из Лазаревца, која је надахнуто говорила:
«Мени није било тешко да пређем 50 км да дођем из Лазаревца у Београд и подржим Уставобранитеље а хиљаде Београђана су данас на Ади и било им је тешко да дођу.» Сузана види снагу у стиховима па је изрецитовала стихове о подизању пале у блато заставе. Устав је брана и ограничавања апсолутизма и снага окупљања и очувања државе древног српског народа. Ми имамо неуставну и незакониту Скупштину изабрану на фалсификованим изборима.

Божидар Митровић је позвао Радована Миљанића да прочита речи Слободана Јарчевића који се недавно упокојио. Слободана Јарчевића, каријерног дипломату Министарства спољних послова Југославије, ни у својству Министра спољних послова Републике Српске Крајине, ни као генијалног научног истраживача који је реконструисао величанствене епове «Илијаде», «Одисеје», «Рг Веда» и «вЕнеиду» и вратио их у изворни десетерац нису хтели за живота да чују у листу «Политика» ни у другим главним антисрпским медијима у Београду, али ево Слободан Јарчевић и онострани БРАНИ СРСПКИ НАРОД И ЧЛАН 50 УСТАВА СРБИЈЕ подучавајући све Србе:

Тако је са мудрим речима и чињеницама Слободана Јарчевића завршен овај скуп у миру и разумевању али и са сетом да су се руководство и новинари листа «Политика» и овога пута понели бахато према онима који су дошли пред њихову «империју лажи» да започну дијалог не би ли се лакше разумели не са Уставобранитељима него да се лакше разуме српски народо међу собом, јер власт иступа са истом околошћу али и руководство листа «Политике» «шени пред властодршцима» као што и властодршци шене пред иностраним налогодавцима.

Скуп је завршен извођењем стихова у интерпретацији мелода Љубе Манасијевића «Востани Сербије» са надом да ће то бити позив за разговор и поштовање Устава Србије и да ће Срби и власт устати са колена и да ће коначно почети да бране Србе од перманентног Албанског терора од 1941. и 1944. године до данашњих дана и да ће коначно и новинари и јавност и властодршци почети да бране Устав и територијалну целовитост Србије.

Прес служба УСТАВОБРАНИТЕЉА

Изражавамо благодарност посебно оним средствима Интернет информисања који су објавили снимке са иступањима УСТАВОБРАНИТЕЉА и наших драгих гостију који су такође на свој начин браниоци Устава Србије и територијалне целовитости Србије и посебно
Прецизније без појашњења можете погледати целовит снимак на
JAVNA SEDNICA BEOGRADSKOG ODBORA USTAVOBRANITELJA 22.08.2020. U 12:44 ISPRED LISTA POLITIKA – ЦЕЛОВИТ СНИМАК У ТРАЈАЊУ 2 часа и 51 минут

Уставобранитељи организовали спектакл у Београду: ПРЕТВОРИМО ОКОВЕ ОКУПАЦИЈЕ У ЛАНЦЕ ЗА СЛОБОДУ
ОБРАЋАМО ПАЖЊУ ДА ЈЕ ТЕКТ НАСЛОВА ЦЕЛОВИТОГ СНИМКА НАПИСАН АзБуком

Фрагменте овог скупа можете погледати и на:
PRAVI DNEVNIK – PRETVORIMO OKOVE OKUPACIJE U LANCE ZA SLOBODU

Ustavobranitelji održali protest u Beogradu (Pravi Dnevnik 22. avgust 2020.)

SrbinInfo https://www.youtube.com/watch?v=ad_J5wRm13Y
USTAVOBRANITELJI: Vučić je najveći izdajnik u istoriji Srbije, prvi oficir nemačke tajne službe!

Интернет ТВ ФРОНТ 69 https://www.youtube.com/watch?v=NYDcRZ_7dCk&t=52s
Danko R. Vasović: „Obukao sam košulju, poklon jednog policajca, i nosiću je dok AV ne bude uhapšen.“

Интернет ТВ ФРОНТ 69 https://www.youtube.com/watch?v=OCZR2cA3DoE
#DraganPetrušić #NadaKostić #ustavobranitelji
dr Nada Kostić: „Čitava panika oko Kovida je zapravo *Kovid projekt*, agenda!“

Интернет ТВ ФРОНТ 69 https://www.youtube.com/watch?v=NUQ_IaED6SM
Miroslav Šolević (rodoljub sa KiM): „Ako srpski narod ustane opet da brani Kosovo, nije izgobljeno!“

делови скупа приказују и ДОСТИЈНИ СРБИЈЕ

VREME HAPŠENJA DOLAZI! – DOSTOJNI SRBIJE – 23.08.2020