Људи, налазимо се пред кључним моментом!

Ове недеље покушаће да протуре Закон о експропријацији по коме власт може по хитном поступку да отима људима имовину; и Закон о референдуму и иницијативи који уводи плаћање овере потписа чиме за предлагање закона од стране грађана планирају да узму милионе преко нотара и приграбе ово право од грађана за политичке странке и богате. Среда 24. новембар испред Председништва (Краља Милана 20) – Велики народни протест! Покажимо им да Србија није на продају!

Премијерка Ана Брнабић изнела је лаж да је Рио Тинто купио сву земљу! Сутра на велики протест долазе Златко, Небојша, Миладин, Маријана и остали мештани Јадра, Прањана, Рековца, Добриње… Ово су људи који не желе ни по коју цену да продају своју имовину. Рио Тинто купио је само око 140 хектара од 600 потребних. Станимо сутра уз ове људе који НЕ ДАЈУ своју земљу!

Ови људи су очајни. Влада коју плаћају спрема се да буде саучесник у њиховом протеривању. Они не желе да се селе! Ситуација је као темпирана бомба. Спремни су на побуну. Нови закон о експропријацији је буквално отимачина имовине. Као да неко отима кључеве наших домова и избацује нас из њих, јер не желимо да продамо нешто што је наше!

Усвајање ових закона зависи од тога колико ће нас бити на улици. Буквално се одлучује о судбини ових људи. Ако дозволимо да протерују ове људе, сутра могу то урадити било коме од нас.

Видео који је РТС пробао да забрани видело је милион људи само на нашим друштвеним мрежама. Након тога појавила се вест да је репутација ове компаније уништена и да ће је власт заменити и довести неку другу компанију. Уништићемо репутацију било које компаније, зато што вађење литијума према налазима професора Ратка Ристића, Драгане Ђорђевић, академика Ненада Костића и других еминентних научника није могуће без еколошке катастрофе. Ко год дође уместо Рио Тинта проћи ће као Рио Тинто!

Успех видеа нас не сме успавати! Морамо да спречимо усвајање ових закона. Потребно је да нас што више изађе на улице. Дођите и поведите што више пријатеља које мислите да ова тема занима. Узмите овај позив и окачите га на друштвеним мрежама или га проследите пријатељима. Са мештанима Јадра имамо спреман наредни корак! Али потребна нам је критична маса на улицима. Ајмо људи, Србија није на продају!

Саво Манојловић и Тим Крени – Промени

П.С. На протест долазе Не дамо Јадар, Заштитимо Добрињу и околину, Сувоборска греда, Еко бригада Јагодина, нЕко брине за Левач, Скупштина слободне Србије, Одбранимо реке Старе планине, Марш са Дрине, ПАКТ (Подрињски антикорупцијски тим), Коалиција против корупције у животној средини, Удружење за заштиту уставности и законитости, Покрет Буђење, Друштво српских домаћина, За чист Косјерић, Не дамо ђедовину, Чачак–Краљево, Одбранимо планину Бабу, Плану и Лешје, Ко нам трује децу, Иницијатива за Пожегу, Први први на скали, ЕКгО, Крагујевац, Еколошко удружење Рзав, Ариље
Одбрана реке Млаве, ОСНА – Органисатион фор Савинг Натуре анд Анималс, Савски насип и Чувари/ке ватре и Зрењанинска акција – ЗРАК.