(Напомена: Објављујемо једно за другим два писма због тематске повезаности. Прво је стигло од читаоца из Канаде, а друго од читатељке из Републике Српске.)

 

1. писмо: Ратна хистерија у Канади

У недељу 27. фебруара слушао сам Цросс Цоунтри Цхецкуп на ЦБЦ-у. Цела ствар је била изманипулисана, једна продукција мишљења која је трајала два сата. Чак су разговарали са људима директно у Украјини, а анкетар би људима више пута говорио: „Звучиш прилично смирено“ После неколико пута, знао сам да жели да почну да плачу и запљускују емисију. Очигледно људи нису били спремни да то лажирају за њих. 15-ак минута пре краја емисије пустили су једног позиваоца да каже оно што други нису смели. Рекао је да су Украјину заузели фашисти и да су Руси ускраћени за језик и још понешто. Када је „модератор” видео да позивалац може да наруши намеру емисије, зауставио га је и рекао да уведем професорку Попову да на то одговори. Била је ту током целе емисије као идеолошки гуру да клевета Русију и Путина. Управо је почела да пориче све што је човек рекао и да сви могу да говоре руски и да у Украјини није било фашизма јер је Зеленски Јеврејин. Позивалац је тада рекао да је и он Јеврејин и да су Украјинци подигли споменике нацистичким злочинцима из Другог светског рата и дали имена улицама по њима. Он је био једини позивалац који је нанео штету њиховом изманипулисаном говору против Русије, али то је било као једна кап у океан. Гебелс би био поносан на њих.

На канадским ТВ каналима је више пута објављено да канадски ђаци свих боја и етничког порекла питају своје учитеље да ли ће почети рат и да ли ће бити убијени. Ратна хистерија се у овој земљи развија до те мере да ни мала деца нису поштеђена. Практично је немогуће избећи да будете увучени у махнитост мржње коју промовишу овдашње владе. Руси и Белоруси су Јевреји XXI века и Кристална ноћ је сада конфискација све руске имовине пронађене у иностранству. Једина ствар је да је то у много већим размерама него што је то икада било могуће под Хитлером. Као и раније у доба нацизма, долази из самог државног врха. Деца формативних година то виде и чују. Свуда виде украјинске заставе и морају да мисле да су и они одједном постали Украјинци и да зли Руси долазе да их убију. Тако мала деца немају појма где је Украјина, немају појма о географији и континентима и не знају да је канадска војска на руским границама. Испирање мозга од засићења у Канади је толико екстремно да су чак и неки Руси овде изашли пред камере и рекли да их је срамота што су Руси. Човек се запита да ли су икада били Руси. Не зна се ни шта неко овде мисли јер је под влашћу мафије дозвољено само једно мишљење, обичан човек се никада неће запитати шта су Руси икада урадили мени или Канади.

М.Ч.

 

2. писмо: Алеја анђела

Заробљени војници украјинске војске су одведени у Алеју Андјела да виде колико су дјеце Домбаса побили за 8 година непрестаног гранатирања Домбаса. Тамо треба одвести све ове који су се острвили на Русију која се коначно одлучила да заустави ове страшне злочине, уклчјучујући и представнике УН-а који традиционално штите злочинце што знамо из искуства ( Дивосело, Медачки џеп и др. стратишта која су они „чували“ )

https://www.youtube.com/watch?v=4PwIpde4Ll0
Р. П.