za 22 Sastavimo KOLO Pozivnica

Подржавамо организаторе јавног скупа у суботу 16. јануара 2021. године испред САНУ као протеста против позива председника САНУ Владимира Костића да се Србија и Срби одрекну Косова и Метохије, пошто постоје основи сумње да иступања Владимира Костића, председника САНУ садрже елементе подстрекавања на вршење кривичног дела из члана 307 Кривичног закона Србије: угрожавање територијалне целине Србије и противуставно отцепљење дела територије Србије.

Али је нетачна претпоставка организатора Мише Ђурковића изнета у тексту «Zašto protest ispred SANU» на порталу
https://www.standard.rs/2021/01/14/zasto-protest-ispred-sanu/
у коме наводи
«Ovo će, ako ne grešim, biti prvi javni protest srpskog naroda protiv delovanja Srpske akademije nauka za njenih 180 godina postojanja.»
Али греши Миша Ђурковић јер је један од првих протеста против срамног деловања појединаца из САНУ али и АНТИСРПСКОГ ДЕЛОВАЊА САНУ у целини одржан 22. СЕПТЕМБРА (СУБОТА) У 18:00 У КНЕЗ-МИХАИЛОВОЈ УЛИЦИ као најављени део «Саставимо највеће Коло» пратећих јавних манифестација Међународне научно-практичне конференције «На изворишту културе и науке» која је одржана од 21 до 23. септембра 2012. године у Сава центру и свечаној сали Универзитета у Београду.

Али пошто је потпредседник САНУ Никола Тасић безуспешно покушао да, злоупотребљавајући свој положај у САНУ спречи одржавање ове Конференције, културна манифестације 22. септембра 2012. године се петворила у јавни митинг са најмоћнијим озвучењем у току којег смо осудили (како се то види и у ЗАВРШНОМ ДОКУМЕНТУ са ове Конференције на страницама 16 до 23 а онда и на руском и на енглеском језику):
1. срамно тајно писмо које је потписао Никола Тасић са другом МУЗЕЈСКОМ МАФИЈОМ (од којих неки потписници те «тајне УДБашке дојаве» и данас обављају иако имају преко 80 година функције директора у престижним музејима Србије) против Конференције на којој смо са позиције ДЕСЕТ РАЗЛИЧИТИХ НАУКА говорили о НЕПРЕКИДНОСТИ СРПСКЕ/СЛОВЕНСКЕ КУЛТУРЕ од епоха Лепенског Вира, Старчева и Винче,
2. глупости које имају дубоко утемељење у САНУ на основу које логике у школама и универзитетима уче:
a. Србе и друге Јужне Словене, да су се наши преци доселили на Балкан са Севера у VI и VII веку!
b. Русе, да су се њихови преци у истом том VI и VII веку доселили са Подунавља/Балкана на данашње просторе града, односно реке Москве?
«Илустрована Политика» објавила је 4. септембра 2012.: «Коначно ће у Београду од 21. до 23. септембра 2012. на међународној научној конференцији НА ИЗВОРИШТУ КУЛТУРЕ И НАУКЕ професори из САД, Русије, Европске заједнице, Србије и других земаља изнети научне доказе да највеће достигнуће овог простора није то што је била провинција Римске империје, већ чињеница да је у Лепенском Виру, Старчеву и Винчи настала реч култура, сама култура и науке као што су математика, медицина, право, писменост, архитектура, рударство, философија, агрокултура, енеологија.» (Илустрована бр. 279, 4.9.2012, стр. 17)

Али под утицајем превара подпредседника САНУ Николе Тасића више нико није смео да пише о тој конференцији. Ми смо добили писмено извињење и од САНУ да се они никада нису изјашњавали о конференцији али ни до данас нису престали да проповедају лажи о (ИЗМИШЉЕНОМ) ПРЕСЕЉАВАЊУ СЛОВЕНА. Добили смо извињење од ТАНЈУГа али ни они никада нису написали званично објашњење КАКО ЈЕ ИЗ СРПСКЕ РЕЧИ КОЛО НАСТАЛА РЕЧ КУЛТУРА.

Тај спектакуларни протест уз учешће 15 фолклорних друштава и НАЈВЕЋЕ КОЛО и уз моћно озвучење и моје иступање и иступање других учесника Конференције могуће је био први протест против САНУ, срамних тајних петиција потпредседника САНУ Николе Тасића и срамних глупости о ИЗМИШЉЕНОМ ПРЕСЕЉАВАЊУ СЛОВЕНА — тек да се зна о 180 година (понекад и антисрпске и срамне) историје САНУ! Телевизија Србије је објавила снимке са ове величанствене манифестације али су цензурисали све громогласне примедбе на рад САНУ (јер у том тренутку нисмо знали да иза свега стоји приватно Никола Тасић као потпредседник САНУ као што се и сада Владимир Костић брани да износи свој лични став НЕ САГЛЕДАВАЈУЋИ КАКВУ ШТЕТУ НАНОСИ СРПСКОМ НАРОДУ!)

Детаље можете погледати у ЗАВРШНОМ ДОКУМЕНТУ Међународне научно-практичне конференције НА ИЗВОРИШТУ КУЛТУРЕ И НАУКЕ са пратећим манифестацијама:
1, у тексту од 16 до 23 странице
2, у прилозима у боји,
3, једна од безбројних фотографија о Колу испред САНУ 22.09.2012. године,

Ко не верује у драматику протеста и оно што смо изговорили може погледати видео снимке са овог протесног скупа јер смо и конференцијом и пратећим манифестацијама износили доказе о срамној антисрпској делатности и САНУ. .

Због дубине наше осуде САНУ ми смо тај обрачун са појединцима из САНУ и САНУ као целином закључили текстом на страници 23 ЗАВРШНОГ ДОКУМЕНТА:
«Није толико спорно за чуваре римских фалсификата – да ли су Срби/СлоВени били или нису били на «Балкану» до VI века. За њих је недопустиво да се схвати да су се СлоВени, очигледно, ослободили од окупације Римљана …
То може да буде Србима и оријентир да ће Косово и Метохију кад-тад ослободити од страних окупатора и иностраних терориста.»

ЗБОРНИК РАДОВА са Конференције «На изворишту културе и науке» има 1000 страница па је био проблем његовог штампања и да није било помоћи неколико привредника не би био одштампан ни у 100 примерака, јер сам целу Конференцију једино ја финансирао, пошто САНУ и сви остали «државни институти» злочиначки ћуте о историји СлоВена пре V века јер се и Рим звао Рас, како су се Срби називали до 1848. године, али се и у ХХ веку види да нас ПОТИСКУЈУ на најстравичније начине, па Вам шаљем због обима и величине само ЗБОРНИК САЖЕТАКА свих радова, које имамо и на руском и на енглеском језику, Zbornik sazetaka
али нису штампани до данас.

Ми смо сво наше искуство О ПРОТЕСТНОМ СКУПУ ИСПРЕД САНУ пренели и господину Ђурковићу и дали контакте за изнајмљивање моћног озвучења и предложили како да се позову и фолклорна друштва и народни певачи. Али ето Миша Ђурковић и други организатори нам нису ни одговорили али Миша отворено каже «U subotu 16. januara nas nekoliko je rešilo da dođe ispred zgrade Srpske akademije nauka i umetnosti i da održi javno protestno obraćanje.»

Ја сам и пре него што сам то прочитао (али пошто сам схватио да ни један од организатора не одговара на моје сугестије да се протест учини динамичнијим и да има више учесника) изразио сумњу «ДА ЛИ ОРГАНИЗАТОРИ (САМОИЗОЛАЦИЈОМ КОЈУ ПРИМЕЋУЈЕМО) И СЛУЖБЕ ЖЕЛЕ ДА МИНИМИЗИРАЈУ ОТПОР НАРОДА ЈЕР ОРГАНИЗУЈУ СКУП У СУБОТУ КАДА АКАДЕМИЦИ ОДМАРАЈУ У ВИКЕНДИЦАМА — ВИДЕЋЕМО У СУБОТУ ПА ЋЕМО СЕ УСКОРО СКУПИТИ ЈОШ ЈЕДНОМ И ЈОШ БОЉЕ ОРГАНИЗОВАНИ У РАДНИ ДАН И У РАДНО ВРЕМЕ — ДА ЗАПИТАМО ДА ЛИ ВУЧИ ПОТКУПЉУЈЕ НЕ САМО БИРАЧЕ НЕГО ОГРОМНИМ ПАРАМА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ЗГРАДЕ САНУ и председника и све академике — да ћуте!! »

Али је далеко објективнија оцена генерал-мајора Мирка Ковача, професора у његовом тексту

«Ne može se lobiranje za nezavisnost lažne države Kosovo pravdati pravom na slobodno mišljenje i izražavanje, kako pokušava aktuelni režim, po drugi put da pravda izjave akademike Kostića. Kako shvatiti tu dušebrižnost izvršne vlasti za „slobodu reči“ akademika Kostića, nego upravo kao suodgovornost, verovatno kao naručioca njegovog nastupa.
Mnogo je pitanja ovih dana koja srpski narod postavlja akademiku Vladimiru Kostiću, ali nažalost njihova reč se ne čuje. Taj svoj bol narod nosi u sebi, taloži, grca i jeca, sve do momenta kada se zaista uveri da je sve ovo bilo deo kampanje za izdaju Kosmeta.»

НЕ ЗАМЕРИТЕ НА ОВОМ МАЛОМ ПРЕЦИЗИРАЊУ и управо овиме позивам све Србе да присуствују ЈАВНОМ ПРОТЕСТУ ПРОТИВ АНТИСРПСКОГ ДЕЛОВАЊА ВЛАДИМИРА КОСТИЋА, председника САНУ како би тај поднео оставку — СВИ У СУБОТУ 16. ЈАНУАРА 2021. ГОДИНЕ У 12 ЧАСОВА ИСПРЕД САНУ.

Мене можете контактирати
на пошту bozzidar@inbox.ru
по skype: koloven1
на WhatsApp +7929 9 32 23 72
у Београду на тел. +38161 322 0670

СпасиБо(же) за вашу пажњу, разумевање и (са)дејство

Професор Божидар Митровић, доктор правних наука, адвокат