Шта знамо о мајмунским богињама?

 

Мајмунске богиње су ретка болест која је узрокована вирусом који припада роду Orthopokvirus у породици Pokviridae. Вируси из ове породице изазивају велике богиње (variola vera), овчије богиње (varičele), мале богиње (morbile) и црвенке (rubeole).

Недоумицу ствара енглеска номенклатура која, нама познате, овчије богиње, именује као smallpox (дословни превод-мале богиње!), а велике богиње као кравље..

Но, разлог писања овог текста није буквални превод, већ приказ настајања НОВЕ ПЛАНДЕМИЈЕ!!!

Сведоци смо да почињу да се провлаче вести у медијима о појави случајева заражавања мајмунским богињама и да се зараза полако, али сигурно приближава Србији! Само да прође лето и годишњи одмори!

„Стручњаци“ су већ знали да ће се први случајеви појавити негде половином маја 2022. Током лета неће бити међународног упозорења. После новогодишњих и божићних празника у наступајућој 2023 (тачно, после 10.јануара), већ ће бити обухваћено 83 државе са 70 милиона оболелих, а у мају (тачно, 10.маја 2023.) биће  заражено 480 милиона људи на Земљи. Крај 2023. сачекаћемо са 3.2 милијарде оболелих (??!!).

Јавно изнет податак; тачно се зна и број умрлих (??!!). До краја 2023 године -271 милион!!

Све ово је наведено у раду, односно, извештају са Минхенске конференције о безбедности (март, 2021.г!)., Јачање глобалних система за превенцију и реаговање на биолошке претње са високим последицама ( Strengthening Global Systems to Prevent and Respond to High-Consequence Biological Threats, Jaime M. Yassif, Ph.D., Kevin P. O’Prey, Ph.D., and Christopher R. Isaac, M.Sc).

Конференција је одржана под покровитељством међународне непрофитне организације NIT. Одвојите мало времена и погледајте сајт ове „непрофитне, хумане“ организације (www.nti.org). Занимљив је податак о оснивачима и члановима…

Дакле, организација NTI је у склопу конференције  у Минхену (у марту 2021!) организовала Округли сто и „показну вежбу“ са предвиђањима и саветима шта би могло да се деси и шта би требало радити, на глобалном нивоу, у случају појаве мајмунских богиња! Која случајност??

Са сајта NTI: „….Резиме вежбе: осмишљен је сценариј (три етапе) у консултацији са техничким и политичким стручњацима (интересантан податак о стручњацима!!прим.аутора). Измишљени сценарио вежбе је приказао смртоносну, глобалну пандемију која укључује необичан сој вируса мајмунских богиња који се први пут појавио у измишљеној нацији Бринија (добар познавалац географије можда би могао да препозна локацију држава..пошто у раду постоји и карта..прим. аутора) и проширио се широм света током 18 месеци. На крају, сценарио вежбе је открио да је почетна епидемија изазвана терористичким нападом коришћењем патогена направљеног у лабораторији са неадекватним одредбама о биолошкој безбедности и биобезбедности и слабим надзором. До краја вежбе, измишљена пандемија је резултирала са више од три милијарде случајева и 270 милиона смртних случајева широм света…итд..итд“

 

На крају овог текста могла бих да поставим хиљаду питања..Можда, ипак, само неколико. Како је могућа оволика смртност, када се ТВРДИ да је клиничка слика блага, у склопу вирусних, осипних грозница? Зар већина нас није прележала у детињству овчије богиње, рубеоле, по неко и морбиле, и самим тим створила природни имунитет?

Ах, да, заборавих да напоменем: вакцина је већ спремна!!! И, још ово: Википедија је већ избацила текст и са препорукама за лекове?!

И још само једно питање. Да ли вам је све ово већ познато??

 

ПС пошто сам више деценија ангажована у области алтернативних приступа исцељивању, „за око ми западе“ мапа измишљене земље..више приказ земље поред ове измишљене. Замислите, ти „врхунски стручњаци“ су је назвали ARNICA (лековита биљка арника, лат. Arnica montana)?! Да ли нам је  „неко“ послао поруку?