Поштовани,

 

Подсећамо Вас да је ове, преступне 2020. године природни феномен божанске лепоте над најстаријим археолошким налазиштем Лепенски Вир у СУБОТУ 20. ЈУНА 2020. године.

 

Сунце ће својим КРУГОМ и зрацима око брдашцета Трескавац формирати «А» односно «Аз». 20. јуна 2020. године у 6 сати.

 

Позивамо Вас да овом светском феномену лично присуствујете, да свима говорите и посебно да о томе пишете  ако имате могућности. О томе Вам достављамо скраћени и иницијални текст.

 

КолоДарни ОСВИТ КУЛТУРЕ на Лепенском Виру 20. ЈУНА 2020.године у 6 сати 

 

Само се из Србије са позиције археолошког налазишта Лепенски Вир види светски феномен невероватне, божанске лепоте и значаја за целокупну светску културу. Сунце у праскозорје дугодневице  формира «А», које су наши слоВенски преци схватали као «Аз» и прецизније као «Коло» које се материјализује на пресеку дрвета у виду ГОДова. Посматрајући то привидно кретање Сунца у односу на статични објекат брдашца Трескавац наши слоВенски преци су једноставно али генијално просто систематизовали тајно знање «КолоДар» год-ишње цикличности. Ми то КолоДарно тајно знање данас називамо «каленДар». Благодарећи томе из речи «Коло» створили су појам «култура»  и прешли са номадског на седелачки облик живота и почели у Винчи да сеју пшеницу јер су, благодарећи тајном «КолоДарном» знању, схватили када могу да очекују летину.

 

Тај феномен формирања божанског «Аз» види се са Лепенског Вира сваке дугодневице – 21 и 22. јуна.

 

Али, пошто је ово преступна година та величанствена појава ће нас озарити тачно у 6 часова и неколико минута 20. Јуна 2020. године.

 

ОВЕ ГОДИНЕ УМЕТНИЧКИ ПРОГРАМ ЋЕ ПОСЛЕ ОСВИТА СУНЦА У 6 ЧАСОВА 20. ЈУНА 2020. ГОДИНЕ ИЗВЕСТИ Уметнички центар ТАЛИЈА са сплетом српских народних песама и игара.

 

Овде су наши слоВенски преци створили појам КОЛО из које је настао појам КУЛТУРА.

 

За следећу годину планирамо и имамо писану потврду да ће програм извести легендарни ХОР АЛЕКСАНДРОВ РУСКЕ АРМИЈЕ.

 

Због чега српска средства јавног дезИнформисања прећуткују овај природни феномен и о њему не пишу а слике не показују? Зашто прећуткују веде-научна знања којим су наши слоВенски преци систематизовали тајно знање КолоДар, које ми данас зовемо каленДар. Чак је и у латинском језику остало забележено да реч култура потиче из (српске) речи Коло (Colo). Али српске новине и телевизијске станице о томе ништа не објављују са ретким изузецима. 

 

НУЛА ИЗ ЛЕПЕНСКОГ ВИРА

http://www.politika.rs/scc/clanak/232608/Nula-iz-Lepenskog-Vira

 

Да ли је могуће да је то због «ромејског дебилизма» да је «међа/граница» највиша друштвена вредност од 509. године пре н.е. Римске револуције када је територија постала главни орјентир одређивања припадности човека целини.

 

Ми сликамо «Аз» са Лепенског Вира према «Конвенцији о заштити нематеријалног културног блага» која нас обавезује да бележимо и изучавамо КОЛО које је на листи Светске баштине, а ово је извориште КОЛА и КУЛТУРЕ.

 

ЗА КУЛТУРУ НЕ ПОСТОЈЕ ГРАНИЦЕ!!

 

У прилогу Вам достављам:

1. скраћени прес релиз о овој манифестацији skr. KoloDarni OSVIT KULTURE na LepenskomViru,

2. јубиларне марке са научним разјашњењем КАКО ЈЕ ИЗ РЕЧИ КОЛО НАСТАЛА РЕЧ КУЛТУРА са визуелном компарацијом у облику јубиларних марака О НЕПРЕКИДНОСТИ КУЛТУРЕ од Лепенског Вира, кнемиде/подколенице из Горње Винче и разјашњења на Покровском саборном храму изграђеномна основу астрономских и математичких

истраживања Ане Јакшић, једног од највећих српских педагога која је ишколовала првог Руског Цара — иВана Великог (Grosse — одатле Грозни)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. разгледницу на којој се даје научно објашњење КАКО ЈЕ ИЗ РЕЧИ КолоВени НАСТАЛА РЕЧ СлоВени razglednica KoloVeni na srpskom,

4. заштитни знак туристичко-образовне манифестације «КолоДарни ОСВИТ КУЛТУРЕ на Лепенском Виру» за преступну 2020. годину 20. јуна 2020. годину у 6 часова праскозорја

5. преглед и објашњење елемената заштитног знака туристичко-образовне манифестације «КолоДарни ОСВИТ КУЛТУРЕ на Лепенском Виру» Objasnjenje elemenata znaka manifestacije OSVIT KULTURE

6. мој текст ДВЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ У ЕВРОПИ који је објављен на руском језику у броју 8 за август 2019. године у престижном журналу «Международнаја економика»

 

Председник Научног савета манифестације ОСВИТ КУЛТУРЕ

Професор Божидар Митровић, доктор правних наука

 

Мене можете контактирати

на електронску адресу                 bozzidar@inbox.ru
по skype:                                        koloven1
у Београду  на тел. и WhatsApp  +38161 322 0670
у Москви  на тел. и WhatsApp     +7929 9 32 23 72
детаљније на                                 www.bozidar.ru

СпасиБо(же) Ваша добра дела и разумевање