Dragi ljudi,

 

 

U ponedeljak 1. avgusta u 10h konačno se konstituiše Narodna Skupština, skoro 4 meseca nakon izbora. Tada ćemo biti tamo da sa SEOS-om i drugim ljudima sa kojima smo sakupili preko 38.000 potpisa za Narodnu inicijativu, vidimo zašto nam nisu verifikovali inicijativu u zakonskom roku.

 

 

Ja sam devedesetih krenula u prvi razred i otkad znam za sebe institucije u Srbiji ne rade u službi građana. Dugo sam misliala da je to normalno, da je “prosto tako”, a onda sam studirajući filozofiju shvatila da to ne samo da nije normalno, nego i ne sme da se dešava u bilo kom zdravom sistemu. Država treba da bude servis građana – svih nas. Vreme je da poslanike podsetimo na njihovu osnovnu funkciju, jer naš zahtev se tiče i njih, vazduha, vode i zemlje koji su osnova za život i njihove dece, ne samo naše.

 

Nedopustivo je da se REM po ko zna koji put ogluši o zakon kao što je to uradio u petak! Nedopustivo je da Marić javno preti Savu ili bilo kom članu našeg tima odmah nakon odluke i pominje “letenje sa mosta”. To u zdravoj državi ne sme da se dešava! Želimo zdravu državu zato što nam je dosadilo da isti film gledamo decenijama od strane istih ljudi. Moramo se vratiti u okvire institucija i naterati ih da poštuju zakon.

Nećemo dopustiti da ljude teraju iz domova i njihovu/našu plodnu zemlju truju prljavim tehnologijama i zato dođite u ponedeljak u 9:45 iza Narodne Skupštine (ulaz iz Kosovske ulice) da zajedno poručimo poslanicima da samo želimo čist vazduh, vodu i zemlju i da svoj posao rade pošteno, uzimajući u obzir mišljanje svojih građana.

 

 

 

Srbija nije na prodaju! Ona je naš dom za koji se moramo boriti i koji moramo čuvati. I kao što u svakoj porodici nekada dođe vreme da se neke stvari dovedu u pitanje ili sagledaju iz drugog ugla, tako i mi želimo generalno spremanje i vraćanje na osnovne zakone i zdrave principe. Do pobede!

 

Marina i Tim Kreni-Promeni

Sent via ActionNetwork.org. To update your email address, change your name or address, or to stop receiving emails from Kreni Promeni, please click here.