https://yugsn.ru/nablyudatelyam-obse-ne-radyi-v-rostove-na-donu/

 

Друштво

 

 

Борис Орлов (Јужна служба НОВОСТИ, Русија)

 

02.03.2022

 

  1. марта, становници Ростова на Дону окупили су се у близини хотела у коме је смештена мисија ОЕБС-а (Организација за европску безбедност и сарадњу[1]) из Донбаса. У јавности се примећује да посматрачима ОЕБСа (који очигледно нису бележили злочине Украјинске армије у Донбасу, али су преносили информације о објектима Доњецке Народне Републике Оружаним снагама Украјине за гранатирање) – није место у граду војне славе.

 

https://youtu.be/jE2U4XJgyqY

Такође, мештани су огорчени што странци који су починили злочин над људима, међу којима су била и деца, без стида и надмено бораве у хотелу.

«Они имају карту Ростова на столу, а ми не знамо шта проучавају. Можда ће и они и одавде преносити информације у НАТО?», сугерише се у јавности.

Али од представника мисије није било могуће добити јасан одговор. Поред тога, чланови ОЕБС-а су почели да се понашају агресивно и блокирају рад новинара.

Асја Компанијец, шеф јавног покрета «Путеви славе – наша историја», је истакла да наша земља пролази кроз тежак период – период борбе за истину, одбрану интереса руског света.

«Данас смо видели скинуте маске англосаксонског света и њихов прави однос према нашој земљи и нашем народу. Ми се бранимо, ми не ратујемо, ми ослобађамо Украјину од нациста, екстремиста и бандитизма», рекла је ова друштвена активисткиња.

Она је додала и да су се данас окупили људи који су дошли да изразе своје огорчење деловањем мисије ОЕБС-а.

«Посматрачи су требали да контролишу, прикупљају информације, обавештавају светску заједницу, а испоставило се да су то обавештајци који су радили за другу страну и убијали становнике Доњецке Народне Републике и Лугањске Ннародне Републике“, рекла је Компанијец.

Она је такође наговестила да ће доћи време за још једно Нирнбершко суђење, где ће се показати истина и казнити организатори геноцида над руским народом.

https://www.youtube.com/watch?v=g9eIzACXz-I

Вреди додати да су представници ОЕБС-а без разлога одбили да одрже раније заказани брифинг са новинарима. Више од сат времена представници медија су чекали стране посматраче, али нико није сишао до њих.

Подсетимо, јуче је мисија ОЕБС-а хитно евакуисана из Донбаса, где је постало познато да посматрачи ОЕБСа преносе податке Оружаним снагама Украјине како би ти на основу достављених података уништавали објекте Донбаских република.

 

Превод и фусноте у тексту: проф. Божидар Митровић, доктор правних наука

 

 

————————————————-

Из изворника

 

Общество

 

Наблюдателям ОБСЕ не рады в Ростове-на-Дону

 

Сегодня, 2 марта, жители Ростова-на-Дону собрались возле гостиницы, где остановилась миссия ОБСЕ из Донбасса. Общественность отмечает, что наблюдателям, которые не фиксировали преступления в Донбассе, а передавали информацию объектов ВСУ для обстрела, не место в городе воинской славы.

https://youtu.be/jE2U4XJgyqY

Также горожане возмущены, что иностранцы, которые совершили преступление против людей, среди которых были дети, вальяжно пребывают в гостинице.

«У них на столе разложена карта Ростова и мы не знаем, что они изучают. Может быть также передадут информацию НАТО?», – предположили общественники.

Но добиться внятного ответа от представителей миссии так и не удалось. Кроме того, члены ОБСЕ начали агрессивно вести себя и блокировать работу журналистов.

Руководитель общественного движения «Дороги славы – наша история» Ася Компаниец отметила, что наша страна переживает непростой период – период сражения за правду, отстаивания интересов русского мира.

«Сегодня мы увидели сброшенные маски англосаксонского мира и их реальное отношение к нашей стране и нашему народу. Мы защищаемся, не воюем, мы освобождаем Украину от нацистов, экстремистов и бандитизма», – отметила общественница.

Также она добавила, что сегодня собрались люди, которые пришли выразить свое возмущение действиям миссии ОБСЕ.

«Наблюдатели должны были контролировать, собирать информацию, сообщать мировому сообществу, а они оказались разведчиками, которые работали на ту сторону и убивали жителей ДНР и ЛНР», – заявила Компаниец.

Также она предположила, что наступит время еще одного Нюрнбергского процесса, где покажут правду и организаторы геноцида будет наказан.

https://www.youtube.com/watch?v=g9eIzACXz-I

Стоит добавить, что представители ОБСЕ без причины отказались проводить ранее запланированный брифинг с журналистами. Больше часа представители СМИ прождали иностранных наблюдателей, но к ним никто не спустился.

Напомним, вчера миссия ОБСЕ срочно эвакуировалась из Донбасса, где стало известно, что наблюдатели передавали данные ВСУ для последующего уничтожения объектов Донбасских республик

 

 

 

[1] Прецизније речено: «Организација за безбедност Европске Уније и сарадњу у том циљу», или кратко речено «идеолошка КГБ ЕУ»