Поштовани пријатељи,

 

У име Научног савета Покрета за одлазак на «КолоДарни ОСВИТ КУЛТУРЕ на Лепенском Виру» подсећам Вас на свету дужност одласка на Лепенски Вир и овог 21. јуна – јер се управо на дан дугодневице у 6 часова већ 12 200 година појављује СВЕТСКИ ФЕНОМЕН НЕВЕРОВАТНЕ ЛЕПОТЕ, па се надам да тамо будемо и 21. јуна 2022. године у 6 сати освита, када можемо (ако влажност због изграђених брана «Ђердап» допусти):

 1. да видимо то божанске лепоте «А» односно «Аз» – Коло, око планине Трескавца, управо са позиције Лепенског Вира,
 2. да схватимо да су наши/слоВенски преци бележећи привидно кретање Сунца «резама и чертама» систематизовали тајно знање «КолоДар/каленДар», цикличност «0/нуле и КолоВратних Sифара» и АзБучне знаке и опонашали то «А» – прављењем «ваздушног стуба» кроз кружни отвор уста, што је био први облик «вокализације А», какве методе и данас примењују логопеди када помажу деци да проговоре,
 3. да схватимо да је из српске речи «Коло» настала реч «култура»,
  1. да видите да су скулптуре у музеју Лепенског Вира биле јајолике и риболике јер су изражавале и изражавају мировозрење древних КолоВена (СлоВена) «Све je Коло». Наши преци су ловили рибу Моруну из рода Јесетре, која је тачно у одређено време испливавала на мрешћење као богиња Морена, да би први лекари на свету «врачеви» лечили родоВену сабраћу икром (јајима јесетре), вином, медом и тајним знањем КолоДаром/каленДаром o доласку Спасиоца (од помора) – пролећног Сунца, као вечног  васкрса годишњег кретања Мајке Земље око њеног чеда Сунца, што је једна од цикличности Кола преко које су одредили колико траје ГОДина дана васкрса приРоде.
  2. Реч КУЛТуРА (и сама култура) настала је из српске/древне руске речи Коло, која је трансформисана у КVLV затим у CVLT/Kult, иако је чак и у латинском очувано да је реч култура настала из речи (култ) COLLO/Коло. Најстарији поглед на свет (мировозрење) древних СлоВена, који су себе називали КолоВени, био је генијално једноставан – «Све je Коло» (јединство кретања Земље око Сунца, природе и човека), на основу чега су открили да се то Коло узајамности цикличног кретања материјализује на пресеку дрвета у виду год(годова), што им је омогућило да у Лепенском Виру прецизирају годину дана као време васкрса природе, захваљујући чему су могли да пpеђy са номадског на седелачки облик живота (што је почетак културе) и почну у Винчи да граде куће од (божанског) дрвета и саде у браздама семе житарица и на истом месту убирају летину.

Пођимо у Доњи Милановац још 20. јуна 2022 године да би сви 21. јуна 2022.   године у 5 сати јутарњег освита били на археолошком налазишту и око Музеја Лепенски Вир, како би у 6 часова дочекали ВЕЛИЧАНСТВЕНИ, БОЖАНСКЕ ЛЕПОТЕ ИЗЛАЗАК СУНЦА, које својим кругом и Сунчевим зрацима формира «А» односно «Аз» око планине Трескавац.

 

У прилогу Вам шаљем у пдф и неколико материјала који сведоче о темељима српске/слоВенске културе од епоха Лепенског Вира, Старчева и Винче:

 1. чланак: Аз Лепенског Вира као извор нематеријалног културног наслеђа народа РАс (Срба и Руса) и антиСрпски/антиСлоВенски рАсСизам као сметња његове регистрације, о чему сам  говорио у претпрошли петак на «Сабору универзитетских професора» у Српском културном центру  са освртом на те основе културе, али и о системским преварама и подвалама које чине научне институције са намером да униште темеље српске културе, о чему наводим и неколико примера на крају чланка о чему сам поднео опширан научни рад на недавној научној конференцији о туризму у Москви. Овај текст шаљем у pdf формату јер у word формату има 65 Мб.

 

 1. текст О МЕТОДОЛОШКИМ ПОГРЕШКАМА ПРОФЕСОРА са Приросно-математичког факултета у Новом Саду које су починили РАДИ ФАЛСИФИКОВАЊА ПОДАТАКА О ЛЕПЕНСКОМ ВИРУ,

 

Јавите ми да ли сте добили овај мејл јер у последње време ови са одређењем «ру» оду у спам.

 

У даљем тексту су и констатације у писму Министарки рударства и енергетике на који нисам добио одговор

 

Председник Научног Савета Покрета

проф. Божидар Митровић, др правних наука

 

Мене можете контактирати

на електронску адресу                 bozzidar@inbox.ru
у Београду  на тел.                        +38161 322 0670
на  WhatsApp                                +7929 9 32 23 72

СпасиБо(же) Ваша добра дела и разумевање

професор Божидар Митровић, доктор правних наука, адвокат

Руководилац катедре Међународног, словенског и еколошког права универзитета МНЕПУ, Москва до 2019. године,
директор Музеја НЕПРЕКИДНОСТИ СЛОВЕНСКОГ ПРАВА И КУЛТУРЕ ОД ЕПОХА ЛЕПЕНСКОГ ВИРА И ВИНЧЕ, Москва,
Председник Савета за статусна питања дијаспоре Србије,
члан Савета националности при Влади града Москве до 2018. године
члан Комисије за науку и образовање Савета националности до 2018. године
адвокат Адвокатске коморе града Москве до 2017. године,
председник Регионалне друштвене организацијије ОБЈЕДИЊЕЊЕ СРБА, Москва до 2017. године

 

 

 

Изл. број ОС-17-2 од 24. маја 2022.  године

 

МИНИСТРАРСТВУ РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ

Зорани Михајловић, министру

kabinet@mre.gov.rs

 

 

Копија

Господину Бојану Цветојевићу, директору корпоративних пословa „ХЕ Ђердап“,
телефон: +381 11 381 01 67  факс: +381 19 801 646  bojan.cvetojevic@djerdap.rs

 

Поштована госпођо Михајловић,

У петак 27. маја 2022. године сам и преко писарница предао допис на Ваше име као Министра рударства и енергетике Србије и Управи Хидроенергетског система «Ђердап».

 

Ви можете ћутати и игнорисати ове конструктивне предлоге.

 

Али овај конструктиван добронамерни предлог може бити преточен и у Тужбу за понуђење па и у тужбе за накнаду штете свих оних који упорно долазе да виде ово светско чудо природе, које је извориште словенске али и светске културе али то не могу да виде због повећања влажности на том простору изазваном изградње ХЕ Ђердап 1 и 2.

 

Надамо се на Ваш конструктиван приступ проблему и на Вашу добру намеру да покренете надлежне институције да обрате пажњу на ову величанствену природну појаву благодарећи којој је настала реч «култура»

 

Туристичка организација Србије ништа не чини да ова невероватне лепоте природна појава постане туристичка дестинација а хиљадама година је старија од Стоун Хенџа када се истог дана у Британији око те опсерваторије древног времена скупља на стотине хиљада туриста и људи жељних да осете стара стремљења, достигнућа и знања древних предака.

 

Народни музеј у Београду, коме су поверени артефакти Лепенског Вира — не чини ништа да популарише ову природну појаву а још мање да преко ње популарише Музеј Лепенски Вир и да га оспособи камерама и другом опремом за научно-истраживачки рад јер је јасно да је ово и пре 12 200 година ово била опсерваторија а не само станиште. То не значи да смо ми мање способни и да имамо мање знања него да је наша бирократија успешнија у антисрпском и антисловенском деловању које и не скривају измишљјући глупости о пресељавању Словена у V — VII веку са севера на југ и са југа на север, иако је то учињено хиљадама година пре тог периода и управо из Лепенског Вира што доказују ДНК истраживања.

 

Научне институције Србије као на пример Природно математички факултет у Новом Саду отоворено учествују у фалсификовању података о овој величанственој природној појави о чему Вам достављам чланак који ће ускоро бити објављен и у иностранству.

 

Етнографски музеј Србије у Београду и посебној њихов Центар за нематеријално културно наслеђе разматрају да региструју турска знања о прављењу ракије као српско нематеријално благо а одбијају да региструју као нематеријално културно наслеђе Срба знања и обичјае која проистичу из ове величанствене природне појаве о чему Вам достављам детаљнији текст «Аз Лепенског Вира као извор нематеријалног културног наслеђа народа РАс и антиСрпски/антиСлоВенски рАсСизам као сметња његове регистрације», о чему ћу говорити 3. јуна 2022. године у Српском културном центру на Сабору универзитетских професора., што ће ускоро бити објављено у иностранству као што је већ објављено у зборнику радова са научне конференције «Проблеми и перспективе развоја туризма» у Москви.

 

Министарство културе Србије се прави невешто и немо и игнорише ова научна открића светског значаја и саму природну појаву која је старија хиљадама година од сваког египатског «актеха» јер је ово изворни и првобитни, природни актех/орјентир у простору и времену поимања небесног.

 

Историјски музеј Србије тврди да је њима законом забрањено да у новој згради представе историју и културу која је постојала на овом простору пре V века на Лепенском Виру, Старчеву и Винчи иако ми до данас нису доставили текст таквог закона.

 

У име Научног савета Покрета за одлазак на «КолоДарни ОСВИТ КУЛТУРЕ на Лепенском Виру» и овога пута подсећам Вас и Ваше колеге на свету дужност одласка и ове, 2022. године на Лепенски Вир – јер се већ 12 200 година појављује СВЕТСКИ ФЕНОМЕН НЕВЕРОВАТНЕ ЛЕПОТЕ 21. јуна у 6 сати освита, из којег је природног феномена настао велики број знања о природи и космосу која представљају нематеријално културно наслеђе нашег народа, како Вам дајем преглед у прилогу.

 

Нажалост због изградње брана и хидроелектрана «Ђердап» повећана је влажност и у последњих неколико година нисмо били у могућности да видимо тај најлепши и најзначајнији природни феномен у Европи који туристички посланици у Србији нажалост потпуно игноришу.

 

Предлажемо Вам да у циљу очувања знања о нематеријалном културном наслеђу и неговању знања о настанку културе:

 1. обезбедите да се за 21. и 22 јун 2022. године разбију облаци и магличаста испарења на Дунаву са стране Лепенског Вира, а у договору са органима из Румуније, и са румунске стране планине Трескавац како би овај природни феномен био видљив из Музеја Лепенски Вир
 2. да заједно са министром енергетике Румуније присуствујете овом величанственом феномену,
 3. да обезбедите аутобус или неколико аутобуса који би већ 20. јуна 2022. године превезли заинтересоване људе од Београда до музеја Лепенски Вир, како смо ми то организовали 2020. године,
 4. да о трошку Министарства енергетике купите најмање пет специјалних камера како би непрестано са позиције Музеја Лепенски Вир снимали и у тачно одређено време фиксирали кретање Сунца у сарадњи са др Александром Бајић из Удружења за археоастрономска истраживања «Влашић» и Опсерваторијом «Руђер Бошковић»  јер је то енормно важна природна појава за појаву културе и технолошки развој човечанства пре 12 200 година према ДНК истраживањима, па чак и за математику јер је цикличност «0/нуле» систематизован управо у Лепенском Виру

Надамо се да уз ваше садејство и у Вашем присуству видимо то божанске лепоте «А» односно «Аз» – Коло 21. јуна 2022. године у 6 часова освита.

 

ЧЕСТИТАМО ВАМ ОВОМ ПРИЛИКОМ И НА ЈУБИЛЕЈУ 1972 — 2022 50 ГОДИНА РАДА ХИДРОЕНЕРГЕТСКОГ СИСТЕМА ЂЕРДАП.

 

«Све је Коло» можете прочитати у листу ПОЛИТИКА 9 септембар 2012. године о цикличности

НУЛА ИЗ ЛЕПЕНСКОГ ВИРА

http://www.politika.rs/scc/clanak/232608/Nula-iz-Lepenskog-Vira

 

Мене можете контактирати

на електронску адресу                 bozzidar@inbox.ru
по skype:                                        koloven1
у Београду  на тел.                        +38161 322 0670
на  WhatsApp                                +7929 9 32 23 72

СпасиБо(же) Ваша добра дела и разумевање

 

Председник Научног Савета Покрета «КолоДарни ОСВИТ КУЛТУРЕ на Лепенском Виру»