Истраживач ОЦЛА, др Денис Ранцоурт и неколико колега канадских академика написали су отворено писмо у знак подршке онима који су одлучили да не прихвате вакцину против ЦОВИДА-19.
Група наглашава добровољну природу овог лијечења, као и потребу за информисаним пристанком и индивидуалном процјеном ризика и користи. Одбацују притисак који врше службеници јавног здравства, вијести и друштвени медији и суграђани.
Контрола над нашим тјелесним интегритетом могла би бити крајња граница борбе за заштиту грађанских слобода.

Отворено писмо невакцинисанима

Ниси сам! До 28. јула 2021. године 29 % Канађана није примило вакцину против ЦОВИДА-19, а додатних 14 % примило је једну дозу. У САД и Европској унији мање од
половине становништва потпуно је вакцинисано, чак и у Израелу, “свјетској лабораторији” према Пфизеру, једна трећина људи остаје потпуно невакцинисана. Политичари и медији заузели су јединствено гледиште, окривљујући невакцинисане за невоље које су настале након осамнаест мјесеци страховања и затварања. Вријеме је да разјаснимо ствари.
Потпуно је разумно и легитимно рећи ”не” недовољно тестираним вакцинама за које не постоји поуздани научни подаци. Имате право затражити скрбништво над својим тијелом и одбити медицинске третмане ако сматрате да је то потребно. У праву сте ако кажете ”не” нападу на ваше достојанство, интегритет и тјелесне аутономије. То је ваше тијело и имате право избора. С правом се борите у име своје дјеце против њихове масовне вакцинације у школи.
Имате право поставити питање је ли слободан и информисан пристанак уопште могућ у садашњим околностима. Дугорочни ефекти нису познати. Трансгенерацијски учинци нису познати. Дерегулација природног имунитета изазвана вакцинама није позната. Потенцијална штета није позната јер је пријављивање нежељених ефеката одложено, непотпуно и недосљедно међу надлежностима.
На мети сте маинстреам медија дру, владиних кампања штвеног инжињеринга, неправедних правила и политика, послодаваца који сарађују и мафије друштвених медија.
Речено вам је да сте сада ви проблем и да се свијет не може вратити у нормалу ако се не вакцинишете.
Пропаганда вас злобно жртвује и притишћу вас други око вас. Запамтите; све је у реду с вама.
Нетачно сте оптужени да сте творница за нове варијанте САРС-ЦоВ-2, а заправо, према водећим научницима, ваш природни имунолошки систем ствара имунитет на више компоненти вируса. Он ће повећати вашу заштиту од широког спектра вирусних варијанти и прекида даље ширење на било кога другог.
Оправдан је ваш захтјев за независне рецензиране студије које не финансирају мултинационалне фармацеутске компаније. Ове профитне корпорације финансирале су, организовале, координирале и подржале све рецензиране студије о краткорочној сигурности и краткорочној ефикасности; и ниједан од података студије није објављен нити доступан истраживачима који не раде за ове компаније.
С правом сте довели у питање прелиминарне резултате испитивања вакцине. Истакнуте високе вриједности релативне ефикасности ослањају се на мали број слабо утврђених “инфекција”. Студије такође нису биле слијепе, па су људи који су примили вакцине признали да знају или су могли закључити да ли су добили експерименталну вакцину или плацебо. Ово није прихватљива научна методологија за испитивања вакцина.
У праву сте што позивате на разноликост научних мишљења. Као и у природи, потребна нам је поликултура информација и њихових тумачења. А ми то тренутно немамо. Одлука да се вакцина не узме оставља простор за појаву разума, транспарентности и одговорности. У праву сте што питате: ”Шта слиједи када предамо власт над својим тијелима?”
Немојте се плашити. Показујете отпорност, интегритет и одлучност. Окупљате се у својим заједницама, правите планове да једни другима помажете и залажете се за научну одговорност и слободу говора, који су потребни за напредак друштва. Ми смо међу многима који стоје уз вас.

dr Angela Durante
dr Denis Rancourt
dr Claus Rinner
dr Laurent Leduc
dr Donald Welsh
dr John Zwaagstra
dr Jan Vrbik
dr Valentina Capurri.