Представници Фонда «Дијаспора за матицу» већ јубиларну пету годину посећују најмлађе чланове друштва за церебралну и дечију парализу „Ана Антонијевић“ из Крагујевца. И ове године обезбедили само једнократну новчану помоћ за куповину 200 новогодишњих пакетића, које смо деци поделили на празник Материце. Оснивач и руководилац овог удружења «Ана Антонијевић» је госпођа Божидарка Антонијевић, велики хуманитарац и мајка Ане Антонијевић, трагично преминуле девојчице, која је и сама рођена са церебарном парализом.
Пакетићи су уз све мере прописане одлукама Владе и Кризног штаба подељени у просторијама друштва 26. децембра 2020. Самим тим упркос ванредним околностима изазваним пандемијом корона вируса и ове године су новогодишњи пакетићи уручени уз присуство представника нашег Фонда, господина Мирослава Млинара и Јоване Стојановић, фудбалерке Црвене звезде и националне репрезентације Србије. Када свему томе додамо чиљеницу да је почетком јула месеца и сам господин Мирослав Млинар био један од најтежих пацијената у Ковид болници на Бежанијској коси, те да се и даље опоравља од здравствених последица изазваних вирусом, не можемо а да и као Фонд не изразимо како нашу захвалност, тако и наш понос, јер у нашим редовима протеклих 20 година имамо једино и искључиво такве људе. Осмеси, радост и неизмерна срећа дочекали су нас и ове године иза широм отворених врата скромно опремљених просторија друштва, ту су поново биле раширене руке мале Милице, близнакиња Лене и Неде, Михајла, Димитрија, Вукашина, Теодоре, Маше, Луке, Софије, Нене и многобројне дечице, којима је како и сами кажу овај дан увек најлепши и најсрећнији дан у години.
На додели пакетића ове године била је присутна и представница Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, госпођа докторка Србијанка Андрејић, која је и сама исказала како у своје лично име, тако и у име Министарства, велику захвалност нашем Фонду за све оно што годинама од свог оснивања на челу са др инж. Милојем Милићевићем и г. Живадином Јовановићем ради не само на хуманитарном плану, већ и на неговању, чувању и ширењу свега онога најбољег и најлепшег што наш народ и наша Србија имају, како у својим срцима, тако и у својим душама.
Наш Фонд је и ове године добио посебну захвалницу и признање друштва „Ана Антонијевић“, председница друштва се топло захвалила Управи Фонда, на челу са председником др инж. Милојем Милићевићем из Берлина, на пажњи и великодушној помоћи која је изузетан гест хуманости и охрабрење деци и њиховим родитељима.
Господин Мирослав Млинар, је у име Фонда исказао велику захвалност на додељеном признању, уз већ традиционално обраћање, да ће Фонд урадити апсолутно све, како би и за следеће новогодишње празнике деца Крагујевца оболела од церебралне и дечије парализе, добили своје новогодишње пакетиће, као и све оно што буде у могућности да им наш Фонд пружи.


УДРУЖЕЊЕ ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ

11 000 Београд
Сремска 6/IV спрат
Тел/факс: + 381 11 328 3778
Е-mail: fonddijaspora@gmail.com