Војсци Србије!!!

Генералштабу Војске Србије!!

Председнику Републике Србије!

Посланицима “Народне” скупштине Републике Србије!!

Председници владе Републике Србије!

Члановима Влади Републике Србије!!

Свеукупној јавности Републике Србије, Србима и Српкињама широм света!!!!! Уколико се ови горе не призову Уставу Републике Србије и датој заклетви

ВИ, БРАНИОЦИ УСТАВА СЛОЖНО ОДБАЦУЈЕТЕ УСТАВ,

РАСТУРАТЕ ДРЖАВУ, ЈАЧАТЕ ОКУПАЦИЈУ, УКИДАТЕ СЛОБОДУ 2006. – 2019.

Цео документ у Вордовом формату ЦеоДокумент-2019_03_06LTG_pecati

Цео документ у ПДФ формату ЦеоДокумент-2019_03_06LTGpecati

САДРЖАЈ ДОКУМЕНТА И ЦЕО ЗАКЉУЧАК

Заклетва је Ваша лична јавна гаранција за извршавање врховних државних дужности по Уставу и закону страна 2

• Одбацивање своје заклетве: губитак легитимности и узурпација власти – страна 3
  • Кривични законик: заштитник узурпатора страна 3
  • Врховни узурпатор Александар Вучић страна 6
  • Лична кампања Александра Вучића финансирана из државне касе страна 6
  • Изборне преваре: нелегитимност власти страна 7
  • Противуставна одредба Закона о референдуму и народној иницијативи страна 8
  • Противуставност Закона о избору народних посланика страна 9
  • Противуставност Закона о Председнику Републике страна 12
  • Противуставност Закона о избору председника Републике страна 14
  • Противуставни члан 80 Закона о Уставном суду: одузимање уставних права – грађанину страна 16

– ДОКАЗИ СЛОЖНОСТИ ВРХОВНИХ ДРЖАВНИХ ОРГАНА И РУКОВОДИЛАЦА У ОДБАЦИВАЊУ УСТАВА, РАСТУРАЊУ ДРЖАВЕ И ЈАЧАЊУ ОКУПАЦИЈЕ

страна 17

– Народна скупштина је игнорисала следеће предлоге засноване на Уставу страна 17

– Уставни суд одбија да изврши своје уставне обавезе страна 19

– Противуставна деловања и акта председника Републике и председника Владе страна 22

• Противуставна деловања и акта председника Републике Бориса Тадића страна 22
  • Противуставна деловања и акта председника Републике Томислава Николића страна 24
  • Противуставна деловања и акта председника Владе др Војислава Коштунице страна 26
  • Противуставна деловања и акта председника Владе Ивице Дачића страна 26
  • Противуставна деловања и акта председника Владе и председника Републике Александра Вучића страна 27
  • Противуставна деловања и акта председнице Владе Ане Брнабић страна 31

ЗАКЉУЧАК

На примерима појединих закона је показано како је владајућа олигархија изиграла и одбацила Устав и како се узајамно узурпатори штите и себи обезбеђују да дођу на власт, да буду на власти и да остану на власти.

Показано је, да се то не би поновило, како су властодршци створили олигархијску противуставну самовољну узурпаторску власт. Сложно су донели законе којима се одбацује Устав и сложно их чувају и бране. Солидарни су у томе. Имају дубок заједнички интерес:

задржавање на руководећим државним положајима, бити члан врховних државних органа без одговорности народу. Зато је Александар Вучић уверен да мирнодопским средствима и уставним путем он не може да буде разрешен положаја и функција председника Републике.

Показано је како су сложни у противуставним деловањима и актима безобзирно се ругајући народу који је у немоћи да уставним путем, поступком, мирнодопским средствима, заустави њихово растурање државе и јачање двоструке окупације: њихове и стране окупације. Они сматрају да су се осигурали противуставним законима.

Они који су били опозиција, кад су дошли на власт задржали су све противуставне законе које је донела претходна власт! Уз то су донели нове противуставне законе.

Народ представљају они народни посланици који ради поштовања Устава одбијају да се повинују вољи узурпатора положаја народних посланика и самовољи врховног узурпатора Александра Вучића. Они и народ на протестима још увек омогућавају узурпаторима посланичких функција да се тргну, да приону на поштовање и спровођење уставних одредби из напред цитираног  2. става члана 118 Устава.

Посебно је указано на напред наведену тужбу покрета „Достојни Србије“ коју је Тужилаштву поднео професор др Богдан М. Попара, и на велику борбу за спас наше највеће националне вредности – наше деце, коју води покрет „Живим за Србију“ под вођством др Јоване Стојковић.  Народни протести широм Србије подржавају све њихове ставове као и ставове „Савеза за Србију“ изложене у његовом документу „Споразум с народом“.

Народни посланици из наведених скупштинских странака у овом документу на све то не реагују по Уставу као изабрани представници народа (1. став члана 2 Устава). Они не представљају више народ.  Дубоко су се заглибили у узурпаторство власти.  Нема смисла учествовање на било каквом гласању у организацији Александра Вучића и/или под његовим руководством, без обзира на евентуална његова нова обећања, а што је и став покрета „СВЕТЛО“ који воде професор др Мила Алечковић и Бранко Драгаш.

Једно мирнодопско решење засновано на Уставу је утврдио Народни скуп у својој Одлуци, видети је на:

(коју је Народна скупштина игнорисала)
и у својој Декларацији, видети је на: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_10_02GSVSGrlPpMMZavd.27490917.pdf достављеној Народној скупштини, Александру Вучићу, Влади, МУПу и министру МУПа, Уставном суду и два пута Генералштабу и његовом начелнику Војске Србије.

Овде се износе основни захтеви, без чијег испуњења не могу да се остваре ни захтеви „Споразума с народом“ „Савеза за Србију“:

ЗАХТЕВИ ЗА СТВАРАЊЕ МИНИМАЛНИХ УСЛОВА ЗА ОДБРАНУ И ПОШТОВАЊЕ УСТАВА, ОЧУВАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ОСЛОБАЂАЊЕ ОД ОКУПАЦИЈЕ И ВАСПОСТАВЉАЊЕ СУВЕРЕНИТЕТА И СЛОБОДЕ

1. Да се Александар Вучић разреши дужности и положаја председника Републике;
  2. Да се истовремено смени Републичкa изборна комисија – РИК;
  3. Да се изабере нова РИК;
  4. Да нова РИК среди бирачке спискове да на њима буду само имена живих држављана Републике Србије који имају бирачко право;
  5. Да се ускладе Закон о председнику Републике и Закон о избору председника Републике с Уставом;
  6. Да се усклади Закон о избору народних посланика с Уставом;
  7. Да се распишу општи избори, да се одрже и спроведу по Уставу и по закону усклађеним с Уставом;
  8. Да се по објављеним у законском року изборним резултатима изврши конституисање нове Народне скупштине по Уставу и закону;
  9.         Да се успостави рад нове Народне скупштине која ће даље да; води                          процесе у држави по Уставу, по свим законима који су у складу с Уставом,              и да спроведе у дело следеће захтеве :
  10. Поништавање свих противуставних закона, декларација, резолуција; свих противуставних међудржавних уговора, и противуставних, самовољних, пријава за чланство у међународним заједницама, савезима, поднетим у име Републике Србије;
  11. Да се референдиумском одлуком народа утврди законски однос између највеће плате (председника Републике) у државној служби и најмање плате (неквалификованог радника на пословима без опасности) у држави и да исти однос важи и у свакој приватној организацији између највеће плате и најниже плате у тој организацији;

Да тај однос може да се мења само референдумском одлуком народа;

1. Да донесе закон да је предлог на референдуму усвојен и пуноважан једино ако га је усвојило више од половине бирача од укупног броја бирача уписаних у бирачки списак;

Исказује се пуна подршка народним протестима широм Србије у захтевима за оставку или разрешење Александра Вучића.  То је предуслов за учествовање на било ком гласању.

Истовремено се наглашава неопходност и важност захтева:

–          за поштовање Устава,

–          за независност државе и васпостављање њеног суверенитета на целој територији Републике Србије чији је неодвојив део Косово и Метохија,

–          за решавање међунационалних и међународних проблема на основу и у складу с Повељом УН, Резолуцијом СБ УН 1244, Уставом Републике Србије и међународним уговорима који су у складу с њима,

–          за избор људи који се нису огрешили о Устав, о државу и о народ, да буду на врховним државним положајима ради успостављања општег морала у свим областима живота и рада појединца, друштва и државе,

–          за  развој демократије,

–          за васпостављање слободе, достојанства и права човека,

–          за дугорочан сопствени привредни-индустријски, пољопривредни, културни, образовни, и туристички  развој.

НЕ ПРИЗНАЈЕМ ПОТПИС АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА, АНЕ БРНАБИЋ, МАЈЕ ГОЈКОВИЋ И

БИЛО КОГ ДРУГОГ УЗУРПАТОРА ВЛАСТИ НА БИЛО КОМ ПРОТИВУСТАВНОМ

ДОКУМЕНТУ У ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

Београд,  6. март 2019. године

Др Љубомир Т. Грујић

редовни професор                     универзитета  u penyiji