МРЕЖА СРПСКИХ РОДОЉУБА, Београд, 28. децембар 2020

Писмо је упућено на следеће е-адресе:
kontaktcentar@rts.rs, webdesk@rts.rs, inforadiobgd@rts.rs, sekretarijatrb2@rts.rs, radiobg3@rts.rs, sekretarijat.202@rts.rs, rb1unutrasnja@rts.rs, rb1privredna@rts.rs, rb1usp@rts.rs, rb1kultura@rts.rs, rb1spoljna@rts.rs, rb1zabavna@rts.rs, rb1muzicka@rts.rs rb1decija@rts.rs, svetroma@rts.rs, infodok@rts.rs, put-kulture@rts.rs, muzika2@rts.rs, okobalkana@rts.rs, desk205@rts.rs

Генералном директору Радио-телевизије Србије
и
свим гланим уредницима Радио-телевизије Србије

Предмет: Упозорење и захтев да одмах ускладите програмске садржаје са обавезама које имате као јавни сервис грађана Србије

Господо,

Већ годинама пратимо ваш рад и уочавамо да је ваша кућа, почев од краја 2000. године, „запловила“ према неком ново-зацртаном, против-народном курсу.
Наиме, са протоком времена, све заоштреније се у вашим програмским садржајима огледа занемаривање српске културе, како баштине тако и савременог стваралаштва. Недостају и квалитетне емисије са садржајима који се тичу националних мањина које живе у Србији.
Потпуно не водећи рачуна о томе ко вас финансира, ко обезбеђује ваше плате и новац за трошкове одржавања зграда и технике којом располажете, ви се понашате и правите емисије као да тај новац добијате непосредно од ЕУ администрације у Бриселу или од бонске и Вашингтонске администрације.
Подсећамо вас, пошто сте очигледно ту чињеницу заборавили, да новац за ваш комплетан рад обезбеђују сви грађани Србије који поседују електродистрибутивно бројило. Од овог броја принудних претплатника на РТС програме се изузима један занемарљив број грађана Србије који је ослобођен плаћања ТВ претплате.
Ви нимало не водите рачуна о народносној и националној структури грађана Србије, те да и у вези стим ускладите програмске садржаје.
Да вас подсетимо: у Србији живи више од 90% припадника српског народа. Од овог процента, више од 90% чине припадници српске националности. Осим њих, у Србији живи и више од 20 националних мањина.

Како ваш програм изгледа у целини?

Музички програм. Као што рекосмо, ви се понашате и радите тако као да плату примате од комесара Европске Уније, владе Савезне Републике Немачке или од владе Сједињених Држава, а што, de jure и de facto, није тачно.
Међутим, у пракси, на основу онога што чујемо на вашим радио програмима и што гледамо на телевизији, закључујемо да ви радите по директивама горе наведених инстанци, па смо чак склони да поверујемо, јер основана сумња постоји да ви нелегално добијате од њих и неки додатни новац на приватне рачуне као додатну стимулацију и подршку за ваш антисрпски и антидржавни рад.
Ако није тако, зашто је онда у вашим музичким програмима заступљено ни 10%, па и мање српског музичког стваралаштва. Мислимо на сву врсту музике. Тиме што с времена на време у ноћним сатима пустите народну музику у трајању од 120 минута, или ујутру од 5 до 6 часова, дакле, 60 минута, па је емитујете у јутарњим сатима суботом и недељом, и имате још једну емисију: „Од злата јабука“, која формално траје 60 минута, не оповргава истинитост наших тврдњи. Саберите укупан број минута/сати колико се емитује српска народна музика и народна музика националних мањина у Србији токо једне седмице, Додајте тим минутима/сатима колико се пушта забавна и друга музика српских извођача и аутора и извођача и аутора националних мањина у Србији, видећете да у односу на то вишеструко преваже музика са енглеског говорног подручја (посебно када се ради о забавној музици), те музика римокатоличких и протестантских аутора када се ради о тзв. класичној/озбиљној музици (најчешће се емитују аутори из Немачке и Италије(.
Знамо ми шта је добра класична и савремена озбиљна музика, као што одлично знамо шта је квалитетна забавна и народна музика и ми се не залажемо за неемитовање несрпских аутора и извођача музике, већ да престанете са менталним терором и културним геноцидом који спроводите преко најчешће неквалитетне музике са енглеског говорног подручја и са класичном и савременом озбиљном музиком у којој доминирају мисе римокатоличких и протестантских композитора.
Ради се о недостатку мере, о помањкању осећања уравнотежености којих сте се ви одавно одрекли зарад фотеља које држите, јер вам је речено да ћете остати без њих уколико не следите агенду отворено присилне и подземно перфидне глобализације, односно твз. Новог светског поретка који раде на потпуном уништењу српске културе као и култура свих народа и нација које творци НСП-а сматрају нижом расом. .
У прилог наших тврдњи стоји и чињеница да ви од забавне музике са енглеског језичког подручја пуштате најгору могућу врсту музике: један испрани, роботизовани pop-dance који нема никакву другу сврху него да својим брижно одабраним фреквенцијама (нездравим фреквенцијама) код слушалаца изазива апатију, безвољност и менталну тупост. Неко вас је подучио да се контрола ума може спроводити и преко такве музике.
Одговорите нам на следећа питања:
1. Ко је и зашто наложио/наредио музичким уредницима/музичким редакцијама да се не сме пуштати руска музика? Реците нам када је последњи пут на неком од програма Радио Београда емитована нека руска народна или руска забавна композиција? –додуше, некада се и преварите (веома ретко), па емитујете музику неког руског аутора класичне музике.
2. Ко је наредио да се музичким уредницима праве проблеми чак када емитују и „евергрин“ музику?
3. Ко је увео плаве, црвене и црне листе музичких дела и да се тако, према тим листама, регулише шта може да буде емитовано а шта не?
4. Да ли сте можда обавештени да осим те имбецилне музике на енглеском, коју емитујете по читаве дане, Енглези, Шкоти, Ирци, Велшани, Аустралијанци, US Американци имају и одличну забавну музику различитих жанрова: рок, рок ‘н рол, џез, реге, фанки…?
5. Да ли сте случајно обавештени да осим музике са енглеског говорног подручја постоји и забавна музика коју компонују Срби и други житељи Србије?
6. Да ли знате да у Србији живе и раде одлични џез музичари – инструменталисти и певачи које никада не емитујете?
7. Да ли сте чули да постоје извођачи и композитори изузетно добре, одличне музике у Русији, Чешкој, Словачкој, Пољској, Бугарској, Мађарској, Македонији, Индији, у афричким и јужно-америчким земљама…? Немојте се вадити како постоје емисије „Са извора“ и „Пут свиле“. То је само замазивање ушију (очију(.
8. Врло важно питање је и зашто сте забранили да уредници немузичких емисија имају утицаја на врсту музике која ће се пуштати у њиховим емисијама? Ваши музички уредници су образовани, они знају да праве разлику између добре и лоше музике, али су постали слепи послушници налога глобалиста, налога који иду преко вас, па зато имамо редовно ситуацију да се у свим немузичким емисијама пушта, најчешће, одвратна, горе споменута музика за контролу ума. Чак и када се деси, мада је то редак случај, да иде нека добра нумера, наравно, то је обавезно на енглеском језику (Боже, зар може да буде на неком другом), али опет таква која не прати садржај емисије. Зар није бесмислено и глупо да се у емисији, у којој се, рецимо, разговара о Мексику, пушта енглеска музика? Ваљда је логично да се пушта мексичка.
Управо у време док вам пишемо ово писмо, 25. децембра 2020. год, увече, у емисији „Моја књига“ (уредник Војислав Карановић, гост Бојан Босиљчић) води се разговор о Толстојевом есеју Шта је уметност, и гле чуда, у паузама говорења иду лепе руске баладе руске кантауторке која себе прати на гитари. Као да сте нам преко рамена завирили у наше примедбе и пожелели да се на тренутак искупите. Тражимо од вас да према музичкој уредници Ружици Ћирић не предузимате никакве казнене мере због овог програмског „инцидента“. Није нам била жеља да је денунцирамо, већ само да је похвалимо. То је зрно светла у мору мрака.

ЗАХТЕВАМО од вас
– да одмах укинете плаве, црвене и црне листе,
– да дозволите музичким уредницима да раде свој посао без ометања и без ЕУ и НСП директива,
– да одмах започнете измену музичких садржаја у складу с културним потребама српског народа као највећег финансијера РТС-а и националних мањина које живе у Србији,
– да у свему томе нађете праву меру, то јест, да и страна, квалитетна музика нађе своје право место у програмима РТС-а.

Информативни програм. Стање у информативном програму је ништа боље. Претворени сте од јавног сервиса грађана Србије у сервис Новог светског поректа и једне политичке странке. Пошто су новинари РТС-а пристали да их претворите у робове, у информативним програмима се не може чути ништа друго осим лажне статистике о последицама К-19, о активностима «великог вође» и о активностима ЕУ и САД комесара. Нигде дијалога, нигде обавештења која дају еминентни светски епидемиолози, вирусолози, молекуларни биолози, ни једне објективне или критичке речи о раду страначког парламента Србије и раду владе или председника Републике Србије… Слушајући ваше информативне програме долазимо до закључка да живимо у рају и да је једина црна мрља у том рају ковид-19, а да су једини кривци за његово ширење грађани Србије и путници који стижу у Србију из иностранства.
Такође, ширите лажи да су једини кривци за појаву ковида-19 слепи мишеви у Кини и грађани Кине.
Нико од нас не пориче постојање нечега што је штетно по људско здравље, а што су у СЗО назвали «ковид-19», али то је једна ствар, а нешто сасвим друго је што се од тога направио велики бизнис за неке, што је од тога направљено оруђе за манипулацију становништвом (у великим захватима по дубини и по ширини), преко стварања психозе страха, а ви као «јавни сервис» грађана Србије у свем том нечасном послу активно, здушно и максимално саучествујете, уместо да дајете проверене информације о начинима заражавања и о начинима лечења. Дуго сте, врло дуго у емисијама користили од стране глобалиста добро смишљену кованицу: «социјална дистанца», без трунке освешћености шта то значи, уместо појма : «физичко растојање». Немојте нам само рећи да ви не знате разлику између «социјалне дистанце» и «физичког растојања».
Зашто никада нисте обавестили нити обавештавате о запрашивању грађана Србије штетним, јако токсичним материјама из ваздуха – из авиона НАТО-А? Постоје озбиљне студије и књиге написане о томе. Две је објавио Машински факултет Универзитета у Београду. Нећете ваљда рећи да су професори овог факултета неуки као и професори Јелског и других водећих универзитета у Сједињеним Државама који су радили истраживања и написали те књиге.
Да не отварамо детаљније нову подтему, овде ћемо да констатујемо да је приметно увећан број емисија и на радију и на телевизији који величају и хвале процесе присилне и перфидне глобализације, то јест, процеса наметања и успостављања Новог светског поретка који одговара само малом кругу експлоататора светских природних ресурса, који и на људе, на људски род такође гледа као на сировину – ресурс који се може по вољи трошити и уништавати. Морамо да констатујемо и једну веома жалосну чињеницу, а та је, да је Трећи програм Радио Београда, који је био познат по објављивању освешћујућих и отрежњујућих научних и филозофских прилога, постао гласоговорник Новог светског поретка, јер су на њему почели да преовладавају студије у којима се хвали и велича НСП.
Имамо једно веома озбиљно питање за главног уредника телевизије. Зашто се још увек, упркос потписаног уговора са Данком Васовићем, аутором сериала, не емитује 12 (дванаест) епизода о страдању српског народа у систему логора Јасеновац и у другим логорима усташке Независне државе Хрватске?

Имамо озбиљне примедбе и на садржаје програма за децу и младе, такође и на ТВ серије у вашој продукцији. Овога пута нећемо ићи у детаље. Довољно је рећи да се и код ових програма уочава да су рађени по „препорукама“ / налозима иностраних агенди.

ЗАХТЕВАМО од вас
– да се при уређивању информативних емисија и при извештавању држите новинарског кодекса, то јест, да што објективније извештавате о свим битним домаћим и иностраним дешавањима,
– да у емисије информативног програма, каква је на пример «У средишту пажње» доводите госте који нису партијски или НСП-овски дириговани,
– да о ковиду-19 говоре и стручњаци који нису под директним или индиректним финансијским утицајем Светске здравствене организације или влада чланица Еу или владе САД,
– да и на радију и на телевизији уведете дуел емисије у којима ће бити сучељавања различитих ставова о битним питањима за наше државу и друштво,
– да одмах започнете реализацију горе споменутог документарног филмског серијала Данка Васовића.

Уколико у року од седам (7) дана не започнете са спровођењем измена у уређивању програмских садржаја у складу са овде изнетим захтевима и уколико, у истом року, не одговорите на наша питања, покренућемо широку акцију бојкота свих програма Радио-телевизије Србије, без обзира на то што на прстима једне руке можемо избројати емисије које су свакако вредне пажње. Уколико вас и бојкот не призове свести, покренућемо низ других освешћујућих легитимних и легалних, а за вас, може бити, и болних акција. То што ћете нам ви сада рећи да постоји та и та емисија која одговара нашим захтевима, није задовољавајући коментар или одговор на наше Захтеве, јер то су само изузеци који потврђују лоша правила којих се ви тврдокорно држите.

У Београду, 28. 12. 2020. Мрежа српских родољуба