извештавам о успешном састанку 16. 12. 2020. на ком је одржано предавање проф. др. Драгана Петровића са темом новоиздате књиге „Мигрантска криза у Европи“. Професор Петровић је освртом на миграционе кризе у историји евроазијског континента дао одличне анализе разлога и последица таквих процеса. Посебно је темељно разматран тренд нових миграционих кретања и утицај на нашу земљу и на земље Европе и тиме је проф. Петровић понудио међу првима студију о овом феномену данашњице.

Друго предавање одржао је проф. др. Божидар Митровић са темом „О пописном геноциду“ у којем је изузетно повезао проблем асимилације, терминолошког рата, затирање винчанске културе и као очекиван след избацивање имена Србин и Српкиња из пописног формулара као стратегије брисање имена већинског народа државе Србије. Професор Митровић је поводом овог проблема комуницирао са институцијама и резлутат је био одлагање пописа и тај резултат упућује колико је важно инсистирати и реаговати на поступке власти.

Ова сјајна предавања можете наћи на следећим линковима (уз напомену ови линкови су произашли из снимања уживо која су веома посећена, касније ће бити постирана предавања са бољом квалтетом видеа):
Видео пренос трећег заседања ПРОФЕСОРСКОГ ФОРУМА са два тематска излагања можете погледати на

ТРЕЋЕ ЗАСЕДАЊЕ 16.12.2020. године
1) https://www.youtube.com/watch?v=DCrjzwMpeK4
Dragan Petrović, predavanje (1. deo, do internet prekida): Migrantska kriza u Evropi (2014-2020)

2) https://www.youtube.com/watch?v=YQ-xlisPJDM
Dragan Petrović, predavanje (2. deo, nakon int. ometanja): Migrantska kriza u Evropi (2014-2020)
од 29:43
Проф. Божидар Митровић ПОПИСНИ ГЕНОЦИД НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У 2021. ГОДИНИ
Овај састанак је ишао уживо и на фејсбуку и то доприноси значајној видљивости у овом данашњем простору медијског мрака.

Изражавам у име многих гледалаца велику захвалност професорима који су у коментарима били одушевљени овим новим форматом деловања и окупљања ангажоване интелектуалне елите.

Следећи састанак планирамо 23. 12. 2020. са предавањима и реаговањима на медијске нападе на проф.др. Миле Алечковић и предавање проф. др. Ивана Пајовића, о детаљима обавестићу Вас у
наредним данима.

На овом предавању је био присутан и проф. др. Драган Човић и овом се приликом захваљујем подршци као и осталим гостима.