( Изворник: https://www.facebook.com/notes/lucineh-hovanissian/
Превод са јерменског: А. Балајан и Л. Ј. Барбат )


Епизода „Лудог Багдасара“ у свемирском епу Сасунски лудаци, ког шаљу на планину Ахмах* (*дословно значи глупак) подсећа ме на напоре света у борби против такозване инфекције КОВИД-19, који имају везе са социјалним инжењерингом. У нашој земљи* (*Јерменија) то има посебну нијансу. У Јерменском високогорју нови се коронавирус појавио у условима пратеће хроничне лажне болести и референдумске боли; касније, компликујући се оштром маскоманијом.

Ова обавеза ношења маски је доказ само једне ствари …
„Ударање главом о зид је најдревнија секта позната човечанству. Данас има највећи број следбеника.“
Ношење маски на отвореном и на ТВ-у нема никакве везе са КОВИДом-19, већ са социјалним инжењерингом. Што се тиче ношења маски у затвореним просторима на дуже, штетно је по равнотежу микрофлоре дисајних путева, дубине и квалитета дисања, засићености крви кисеоником.

Вести о такозваном КОВИДу-19 почетком ове године, подсетиле су ме на АИДС. Болест, дуго позната као синдром стеченог недостатка имунитета, некада је имала потенцијал да уплаши човечанство. Вероватни узрок овог синдрома био је загонетни ХИВ, о његовом пореклу се само нагађало, као у случају КОВИДа-19. Успут речено, тада сам била студенткиња, радила сам истраживање АИДС-а на одељењу за микробиологију. Данас медијска бука и претње око КОВИДа-19, наравно, без преседана, у сваком случају подсећа на одзив медија на АИДС и проблематичну статистику.

Касније сам на Интернету пронашла интервју нобеловца, стручњака за ХИВ, Луке Монтањера, који ми се чинио не мање проблематичним: Монтањер наводи да је КОВИД-19 лабораторијског порекла. Касније је рекао да су можда тим путем управо покушали да добију вакцину против АИДС-а, и он никога не криви.

Интервју поставља више питања него што даје одговоре. Наравно, са сумњивим информацијама и пореклом, ова инфекција је застрашујућа, али није прикладно масовно појављивање РАЗУМНОГ човека на планини Ахмах / Глупака.

„Ми настојимо да претворимо Јерменију у глобално чвориште вештачке интелигенције.“* (* Изјава председника Републике Јерменије Армена Саргсјана.)
Претварамо, господине председниче, али у условима прогресивног отупљења, то је опасан процес.

Брз развој телекомуникационих технологија и површна размена информација преко друштвених мрежа стварају повољне услове за такозвану дигиталну или стечену затупљеност, када велики број људи непрестано показује инстинктивно понашање: нарцисизам, агресија, улизивање, трачеви, самохвалисање и коначно лажирање.

Да ли би се особа у директном контакту понашала као на друштвеној мрежи? Да ли постоји велика разлика између живих бића која псују преко информатичке мреже уз плаћање и вештачке интелигенције под називом Теа* (*енглески: чај)? Теа је био бот за „онлајн“ ћаскање, злогласни експеримент вештачке интелигенције Мајкрософта, који је завршио фијаском, јер је Теа, у облику тинејџерке, након што је усвојила информације многобројних ћаскања, почела да шири опасне идеје и псовке.

Какав је творац, такво је и створење: неуромрежа која обрађује информације феноменалном брзином, од којe ће финансијско-банкарски систем покушати да има користи. У „Москвама“ и другде се улажe у сумњив експеримент звани НЕУРОНЕТ. Срећом, ми смо још увек на нацртаним стопалима испред банака…

Заверу не треба мешати са старом „уметношћу“ риболова у мутној води. Упоредо са напретком телекомуникационих и ИТ технологија развијају се и технологије утицања на потрошачки инстинкт људи. Људски психоемоционални ресурс је дигитализован и уновчен, јер управљање потрошачким инстинктом има директан утицај на промет финансијског капитала. Кризе, као и вируси, који се јављају с времена на време, имају природно и вештачко порекло, имајући потпуно јасне добитнике у виду фармако-гиганата и/или банко-гиганата.

Ручно рађени КОВИД-19, који се већ појавио током технолошке експлозије и нове генерације дигиталних банкара, јединствен је по својој синтетичности. Он има не само епидемиолошку-здrавствену већ и економско-социјалну компоненту, укључујући социјални инжењеринг.

У медицини, поред једнократних вакцинација, постоји фракциона десензибилизација, када се страни протеин или отров користи за елиминацију осетљивости особе на алерген или протеин страног порекла, тако што се тренира људско тело на фракциони начин. Да ли вас ово подсећа на нешто…?

Човечанство је, изгледа, у фази фракцијског тестирања друштвеног инжењеринга…
Маске, учење на даљину, рад на даљину, виртуална окупљања, ограничења слободног кретања, новчане казне и санкције, Папина шокантна обраћања, разне погодности, помоћ и бенефиције, ковид-плата (Шпанија).

Иако су старији људи биолошка мета КОВИДа-19, његов економски циљ је, као у случају кризе 2008. године, још увек жива средња класа, мање или више уравнотежени и мислећи део човечанства који је од давнина главобоља ЛОШЕГ владара…

„Кад имате превише новца, ништа друго више није важно. Кад уопште немате новца, ништа више није важно. Једног дана, када буду постојали само богати и сиромашни, ништа друго више неће бити важно.“* (*Н. Тесла).

Узгред, недавно се у Србији, која је свету подарила Теслу, десило нешто посебно. Пре неколико дана, моји пријатељи из Србије послали су ми чланак са насловом „Београд је ослобођен“, чији линк је ФБ цензурисао. Срби су једногласно приморали владу да одустане од одлуке о увођењу полицијског часа – од одлуке да људе поново пошаљу на планину Ахмах. Српски владари нису ништа бољи од осталих владара у свету, али српски народ их је научио ПАМЕТИ .

P.S. ПОНОСНИ ГРАЂАНИН РЕПУБЛИКЕ ЈЕРМЕНИЈЕ ИЗВЕО ЈЕ ПСА У ШЕТЊУ. ОН ЈЕ SA БРЊИЦOM А ПАС НЕ.


Фотографија – скица Канара Амазика