Поштовани пријатељи,
Вама, вашим ближњима и сарадницима желим пуно здравља, успеха и радости у Новој ГОДини и срећне Божићне празнике.

Желим вам свима да све несавршено остане у старој ГОДини иако нас, нажалост чека срамни референдум назначен за 16. јануар 2022. године, а да нико није народ упознао са текстом ИЗМЕНА УСТАВА, јер текст нико није видео, због чега апелујем и овога пута да заокружите НЕ.

Не замерите што као професор желим да обратим вашу пажњу и на неке устаљене, али неправилне навике које би требало отклонити у Новој Години.

Сви смо убеђени да правилно знамо да изразимо благодарност за нечију доброту. Али то и није баш тако:

На српском језику благодарност се правилно изражава речима и молитвом: СпасиБо, што значи «СпасиБо(же) онога ко ми добро учини!», јер је то и скраћеница СпасиБо састављена од две како српске тако и руске/РасСенске речи: СпасиБоже.

Истовремено ми смо заборавили да је реч «хвала» коју користимо скраћеница од две јеврејске речи: Халелу Јахве, што значи Хвалим Јехову/Господа.

Поред НовоГодишње и Божићне честитке Нову Годину и Божићне празнике вам честитам и са две књижице формата 10 х 10 см које имају назив:
1. «Унутра је Нови ГОД — како је настао појам Нови Год» (што је илустрација порекла и «СлоВенског права», што је била изузетно цењена научна и образовна дисциплина у Русији до 1918. године а у Југославији и осталим словенским земљама до 1944. године а у Западној правној литератури се и данас води као једна од основних «породица права», коју сам ја обновио на универзитету МНЕПУ у Москви 2014. и предавао је као професор и руководилац катедре Међународног, словенског и еколошког права) , а са друге стране књижица
Унутра је Нови год[1]

2. «Leges duodecim tabularum као доказ етРуског порекла Римског права», која садржи и уникалну фотографију природног феномена који се већ 12200 година може видети у 6 часова и 6 минута сваког 21. јуна, а из чега је могуће настао појам «право» (од Бога), тако да већ сада позивам да посетите Лепенски Вир 21.јуна 2022 године, јер се нажалост туризмолози не баве тиме иако је то најлепши природни феномен у Европи.
Leges duodecim tabularum

Књижице сам ја штампао за моје студенте на Правном факултету у Москви (и имам их на руском језику):
1. СлоВенско право,
2. Римско право
Поред тога што сам ове књижице штампао на руском језику ја сам урадио:
1. уз сваку књижицу «Унутра је Нови ГОД — како је настао појам Нови Год» и пресек дрвета, да бих показао значај годова и за развој права,
2. уз сваку књижицу «Leges duodecim tabularum као доказ етРуског порекла Римског права» израдио сам димензија 99 х 99 мм и прву дашчицу овог првог римског закона тако да је на једној страни био текст на латинском а на другој страници текст на руском језику,
ВАЉДА ЋЕ НЕКОГ У ОВОЈ ЗЕМЉИ И У СРПСКОМ НАРОДУ ИНТЕРЕСОВАТИ КАКО ЈЕ:
1. настао појам Нови Год,
2. настала реч «култура»
3. било првобитно значење назива СлоВени,

ТО НИЈЕ ПИТАЊЕ САМО ЕЛЕМЕНТАРНЕ КУЛТУРЕ ВЕЋ И НАУЧНИ ТЕМЕЉ ЗА ОДБРАНУ ТЕРИТОРИЈАЛНЕ ЦЕЛОВИТОСТИ СРБИЈЕ јер су више него очигледни докази НЕПРЕКИДНОСТИ (СлоВенског) ПРАВА И КУЛТУРЕ како се зове научна, универзитетска школа коју сам установио на универзитету у Москви.
Могао сам и требало је да кажем једноставно (али ћу као професор понављати и по стоти пут док народ не прихвати ова проста знања и док их макар не прочита у овако малим књижицама):

Срећна Нова ГОДина и Божић!
С Новым ГОДом и Рождеством!

жели Вама и Вашим блиским
желаю Вам и Вашим близким

проф. Божидар Митровић, др правних наука .
Регионални представник Комисије Руске академије наука за изучавање наслеђа видних научника

проф. Божидар Митрович, д.ю.н.
Региональный представитель Комиссии Российской Академии Наук по изучению научного наследия выдающихся ученых

[1] Прва књижица је дата као Вордов документ а не као оригинални .pdf, јер сајт прихвата датотеке величине само до 2 мегабајта. PDF датотека је имала више од 2 мегабајта, (прим. ур.)