Знате ли – нецијепљена дјеца су здравија[ Преузето са: https://www.logicno.com/politika/znate-li-necijepljena-djeca-su-zdravija.html ]

Праводобна и истинита информација у данашње вријеме значи живот. Осигурава и бољу квалитету живота. Маме и тате, законски заступници, за све вас који сте ових дана добили позив да искажете интерес за цијепљење свога дјетета цјепивом против болести ЦОВИД-19, а и за оне који нису, али је изгледно да ће бити позвани, слиједе животно важне информације које треба узети у обзир прије доношења одлуке.
Родитељска дужност је подузимати све радње које су у најбољем интересу и за највећу добробит властитог дјетета. Је ли у интересу вашег дјетета и за његову добробит примити цјепиво против болести ЦОВИД-19 у минимално двије дозе? Је ли ЦОВИД-19 убојит за ваше дијете? Је ли ваше дијете пријетња друштву ако је нецијепљено? Који су ризици цијепљења? У коначници, је ли потенцијална корист цијепљења дјетета против болести ЦОВИД-19 већа од потенцијалног ризика?
Досадашње искуство с овом болешћу, поткријепљено и бројним знанственим студијама те мишљењима неовисних стручњака говори нам сљедеће:
Дјеца оболијевају изнимно ријетко, а кад оболе имају блаже симптоме и смртност приближну нули. Од укупног броја обољелих од болести ЦОВИД-19 дјеца чине тек 2 %. Стопа смртности од САРС-ЦоВ-2 за дјецу у добној скупини од 5 до 14 година је 0,001 %, а у добној скупини од 15 до 19 година 0,003 %.
Дјеца су врло ријетко ширитељи вируса САРС-ЦоВ-2. Школе нису мјеста ширења болести. Кућанства с дјецом су сигурнија од оних без дјеце.
Цјепиво има потенцијално врло опасне нуспојаве. Број пријављених нуспојава цјепива против болести ЦОВИД-19, укључујући озбиљне нуспојаве и смрти након цијепљења, неуобичајено је велик и расте из дана у дан. У службеној Пфизеровој студији испитивања цјепива на дјеци чак 86 % дјеце имало је нуспојаве након цијепљења, а 1 % су биле озбиљне. Неке од нуспојава на које упозорава произвођач укључују: алергијске реакције, повишену температуру, зимицу, главобољу, несаницу, парализу, болове у мишићима, зглобовима и другим дијеловима тијела, прољев, мучнину, повраћање, умор, малаксалост.
Подаци америчког сустава за пасивну евиденцију нуспојава цјепива (ВАЕРС) говоре да је учесталост упале срчаног мишића и овојнице (миокардитис/перикардитис) у доби 16-24 године већа након примљене друге дозе мРНА цјепива. Цјепиво би у дјеце могло произвести болест сличну пост-ковид синдрому. Наиме, цјепиво садржи упуту за стварање вирусне бјеланчевине шиљка (спике протеин). Управо она се сматра узроком пост-ковид синдрома. Већ се биљеже смрти дјеце након цијепљења, а масовно цијепљење још није ни почело.
Овоме додајемо и податак да је сустав праћења нуспојава нерегулиран, а сама пракса неусклађена са законом о чему смо више пута извјештавали https://cijepljenje.info/mediji-sve-svjesniji-o-nuspojavama-cijepljenja/. Стога је прави размјер ризика цијепљења велика непознаница.
Знате ли и да је мРНА технологија израде цјепива потпуно нова, до сада некориштена технологија за масовну употребу при превенцији неке заразне болести?

Због свега наведенога и још пуно других спознаја бројни неовисни лијечници и знанственици широм свијета захтијевају хитан престанак цијепљења за млађе од 30 година.

Извори наведених података те писмо здравственом раднику с којим бисте такођер требали разговарати прије доношења одлуке о цијепљењу можете пронаћи на овој повезници: https://andrijaklaric.2kut.net/pismo-zdravstvenom-radniku.html.

Додатно вас желимо подсјетити на низ новијих знанствених студија чији су резултати указали на чињеницу да су скупине нецијепљене дјеце биле здравије у односу на скупине цијепљене дјеце.

Ради се о три америчке независне студије из 2020. године показују врло високу корелацију између повећања цијепљења 1994. године и повећања здравствених проблема дјеце. Најзанимљивије су болести које су значајно учесталије у групама цијепљене дјеце: АДХД (поремећај позорности с хиперактивношћу), астма, артритис, дијабетес, болести срца и рак – АДХД је чак 19 пута чешћи код цијепљених, ниједна беба у испитиваној групи нецијепљених није умрла од синдрома изненадне дојеначке смрти (СИДС) и ниједна нема рак. Студије можете пронаћи на повезници: https://cijepljenje.info/nezavisne-studije-o-dobrim-odlukama-za-zdravlje/.

Закључно, не постоје јасни докази о превази потенцијалне користи цијепљења наспрам ризика. Прије него прихватите ризик информирајте се свеобухватно о размјерима ризика. Разговарајте са својим лијечницима и подијелите ове информације са што већим бројем родитеља (законских заступника) и здравствених радника.

Што значи обрнути црни трокут?

Овај је лијек под додатним праћењем.

Ако је лијек означен црним трокутом, то значи да га се прати интензивније од осталих лијекова. То је опћенито због тога што је о том лијеку доступно мање информација него о другим лијековима, примјерице, јер је нов на тржишту или зато што постоје ограничени подаци о његовој дугорочној примјени. Намјена црног трокута је активно потакнути здравствене раднике и пацијенте да пријаве сваку сумњу на нуспојаву лијека означеног овим симболом.
________________________________________

Извор: https://cijepljenje.info/priopcenje-necijepljena-djeca-su-zdravija/

ВАЖНА ПОРУКА ЗА ЛОГИЧАРЕ
Вријеме увјеравања пролази. Оне који не схваћају што се догађа, треба игнорирати и не губити вријеме на њих. Поштене, емпатичне и логичне особе се требају окупити, без обзира на особна увјерења и свјетоназоре. Осим раскринкавања, долази вријеме дјеловања бројним и легалним средствима у господарству, здрављу, аутономији… У противном, све ће нас поробити.

Питате се што учинити након читања овог текста? Једноставно, шаљите и дијелите текст поштеним, емпатичним и логичним особама. Информирајте ближње о постојању портала Логично.