Да ли се ради о искреној помоћи или о куповини археолошког налазишта?

Поштовани пријатељи,

Ни мало случајно а припремано је колико и одлазак Вучића у САД (на преговоре о предаји Косова и Метохије Албанији) данас када су почели преговори Вучића са тзв владом у Приштини, амерички амбасадор Годфри и премијерка Брнабићка су посетили археолошко налазиште Винча и саопштили да америчка страна улаже 475 000 долара (из Фонда амбасадора за очување културне баштине AFCP) за санацију клизишта на том локалитету а Влада Србије у «наредном периоду око 3 милиона евра».

Санација клизишта је могла бити извршена и изградњом пристаништа. За то сам био довео два СРПСКА инвеститора али у Управи Скупштине града Београда нису нашли за сходно ни да нас приме.

Брнабићка је својевремено примила представнике Удружења за заштиту НЕОЛИТСКЕ ВИНЧЕ али није нашла за сходно да их обавести да буду на налазишту данас када је дошла спектакуларно на ЗАПУШТЕНО и СКОРО ПОТПУНО УНИШТЕНО али ограђено археолошко налазиште са амбасадором САД Годфријем.

Није при томе споменула да је раскопавање Винче прва финансирала Влада царске Русије од 1911. године до 1917. године.

Цео спектакл је приурочен почетку преговора у Вашингтону, где се, по наводима учесника спектакла Синише Малог (Klajn), врши велики притисак на Вучија да призна Косово и Метохију.

Код американаца нема случајности.

Ограђивање археолошког налазишта Винча започето је када и припреме Вучија за одлазак у САД на ове преговоре 3 — 4. септембра 2020. године. О овом проблему непознатих инвеститора Слободан Добрић је говорио 22. августа 2020. године на протестном скупу УСТАВОБРАНИТЕЉА «ПРЕТВОРИМО ОКОВЕ ОКУПАЦИЈЕ У ЛАНЦЕ ЗА СЛОБОДУ»

Цео снимак скупа и спектакла «ПРЕТВОРИМО ОКОВЕ ОКУПАЦИЈЕ У ЛАНЦЕ ЗА СЛОБОДУ» око споменика «Мојша Пијаде са децом побијених Срба» у трајању 2 сата и 51 минут можете погледати на

Ово је још један доказ како власт потискује српске научнике и Српско удружење за ЗАШТИТУ И НЕГОВАЊЕ НЕОЛИТСКЕ ВИНЧЕ, све како претпостављамо ради даљег фалсификовања историје српског народа.

Косово и Метохија су највећи српски православни храм и нису Аљаска те нису за продају!! Ни за какву количину долара.

Ми Срби смо имали снагу да сами и санирамо и продужимо истраживања Винча. Али ево нису нам дали иако сам предао Ани Брнабић моје књиге и тражио пријем и лично пред 500 привредника у згради Србије на Новом Београду поводом пројекта ИНОВАТИВНА СРБИЈА када су привредницима обећали да ће их финансирати ако користе ЗНАЊЕ Срба из дијаспоре.

Све је очигледно блеф.

Мене можете контактирати
на електронску адресу bozzidar@inbox.ru
по skype: koloven1
у Београду на тел. и WhatsApp +38161 322 0670
у Москви на тел. и WhatsApp +7929 9 32 23 72
детаљније на www.bozidar.ru

СпасиБо(же) Ваша добра дела и разумевање

професор Божидар Митровић, доктор правних наука, адвокат

http://rs.n1info.com/Kultura/a636059/Tri-miliona-evra-za-arheolosko-nalaziste-u-Vinci.html
Tri miliona evra za arheološko nalazište u Vinči
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Vlada arheološko nalazište Vinča-Belo brdo proglasila kapitalnim projektom od izuzetnog značaja i da će u narednim godinama u njega biti uloženo oko tri miliona evra.
Brnabić, koja je posetila nalazište sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem, navela je da je američki Fond ambasadora za očuvanje kulturne baštine (AFCP) obezbedio 475.000 dolara za sanaciju klizišta na tom lokalitetu.

„Nalazište predstavlja jedan od najznačajnijih lokaliteta na globalnom nivou. Niko od nas ne bi mogao da prepozna da je reč o veoma značajnom mestu, jer nismo navikli da čuvamo našu kulturnu baštinu, pa samim tim i svetsku. To je jedna od stvari koju smo zacrtali da promenimo“, rekla je Brnabić novinarima.

Godfri je istakao da je Srbija veoma važna za SAD i dodao da je ponosan na odnose koji se razvijaju, prenose beogradski mediji.

„Ovo mesto je važno, ne samo za SAD i Srbiju, već za sve širom sveta“, rekao je Godfri.

Višeslojni arheološki lokalitet Vinča-Belo brdo lociran je 15 kilometara nizvodno od centra Beograda u prigradskom naselju Vinča.

Uz samo obalu Dunava na uzvišici se nalaze ostaci drevne kulture.

Nalazište zahvata 25 ari sa ostacima verovatno najstarije neolitske civilizacije Evrope, koja je svoj procvat doživela u periodu od 6.200 do 4.500 godina pre nove ere.

Меня можете контактировать
по электронной почте bozzidar@inbox.ru
по skype: koloven1
в Москве по тел. и WhatsApp +7929 9 32 23 72
в Белграде по тел. и WhatsApp +38161 322 0670

Спасибо за внимание и содействие

Профессор Божидар Митрович, д.ю.н., адвокат