Двадесет и четвртог   марта 1999. год.  12 минута након почетка вечерњег дневника РТС падали су томахавци на своје циљеве: први Голубинци ЦГ, други Приштина аеродром, два-три минута касније СТРАЖЕВИЦА, а остали циљеви касније. Тада сам дежурао у редакцији. Карту коју вам шаљем је у спомен невиним жртвама, као и свим учесницима који су бранили државу Србије и Црне Горе. Посебно одајем почаст браниоцима граничарима у реону КиМ. За те злочине над цивилним становништвом нико није одговарао. Спремали су се за прославу 50 година од оснивања и сигурно су хтели да ратним догађајем прославе опстанка.  НАТО дотад никада није дејствовао, а прво десјство је била Република Српска Крајуна, обарањем три пољопривредна авиона где је дејствовао Ф16 и славила се велика победа. Задим у БиХ, Република Српска, Ирак и онда СР Југославија (Србија и Црна Гора). НАТО је говорио да ће нападати само војне објекте.  Ко зна колико пута су бомбардовали празне касарне, а пошто се нисмо више били у могућности да узвраћамо изнад 10 хиљада метара, а они нису више имали стратешке циљеве за гађање, па су распалили по цивилном становништву. Знали су који им је циљ и хладнокрвно су притискали дугмиће са осмехом. НИКО НИЈЕ ОДГОВАРАО, а државу су ЛАЖНО оптужили као и све становнике Србије у пропаганди за светску јавност грдним лажима да би оправдали своју  АГРЕСИЈУ (не бомбардовање) !!!

 

Србија је постала живи полигон, од застарелих томахавка, до најновијих верзија разног наоружања, понашању цивила у ратним условима.

Користили су забрањено оружје, касетне бомбе, графитне бомбе, као и графитне калемове, а нуклеарни радиоактивни отпад (који се посебно складишти) претворен у муницију још и дан данас на

појединим локацијама није уклоњен.  Направили су материјалну штету преко 220 милијарди долара. Успели су да светску јавност обмане, да тако НАТО, који је агресор без сагласности УН буде само проглашен за великог хуманисту, а жртва Србија и Црна Гора за злочинце (сетите се колоне албанских избеглица које је избомбардовао НАТО) итд.

 

Свим учесницима у одбрани 100 на једног честитам на достојанству и истрајности , а страдалима одајмо им почаст минутом ћутања.

СЛАВА ИМ и вечито пампћење

 

Љубиша Гвоић аутор карте у прилогу: