[ Преузето са: http://pokretzasrbiju.org ]

На Бадњи дан, 6. јануара 2021, народ САД ће у свом Конгресу и на улицама одлучити о исходу председничких избора и о сопственој будућности.
На дан рођења Спаситеља знаћемо да ли се родио нови свет са препорођеном Америком, или нови свет коме ће Америка у агонији још неко време бити претња и сметња.
То је важно за све нас.

Али, нови свет се рађа.
Понекад нам се чини да су сурово богоотступништво и покушај наметања олигархијске диктатуре страшни изданак нашег времена без преседана у прошлости. Али кад тако мислимо, заборављамо Содому и Гомору, Вавилон, Египат, Стари Рим… Па и касније империје, које су падале једна за другом, јер су одступале од Пута спасења.
А тај Пут, Истину и Живот вечни нам је подарио Спаситељ својим оваплоћењем, својим учењем и својим делом. Њихов смисао је и смисао нашег постојања. Његово и наше човекољубље, које је и добротољубље и правдољубље, је једини начин да се удруже и остваре слобода и креативност човека, највећи Божји дарови и живи доказ да смо деца Божија.

Спаситељ је дошао и да испуни и допуни Закон, највећом двојном заповешћу. И да својом бескрајном љубављу и жртвом спречи човеков пад и покаже му пут ка спасењу и вечном животу. И да затре мамонизам, паганство и изопаченост. Љубав је живот, а мржња је смрт.

Злочинци се све време супротстављају човеку и Богу – подстичу мржњу, поделе, ратове, сукобе и кризе свих врста, убиства, похлепу, крађе и обмане, медијске и психолошке манипулације, у узалудним покушајима да себе сачувају од казне и да сачувају и прошире своју власт.
Али Христос – Пут, Истина и Живот, Бог – Љубав и Христом надахнута апостолска заједница – комуна, остају вечита и победничка инспирација. У том знаку – побеђујемо.

Захваљујући напретку технологије, олигархија никада није била моћнија него данас. И први пут је битка добра и зла постала глобална. И први пут су стваралачке, економске, политичке и војне моћи народа оданих човекољубљу јасно надмашиле моћи светске империје – олигархијске диктатуре. Тржишни фундаментализам и либерална – корумпирана и лажна демократија показали су се инфериорним у односу на стваралачки, човекољубиви и научно засновани приступ: државну регулацију привреде у интересу народа и саборну демократију.

Припадници олигархије су се у потпуности криминализовали. Не само да су огрезли у гурање Америке у све врсте међународних злочина и рушења међународног правног поретка, већ сада покушавају да својом бескрупулозношћу и својим новцем обесмисле и погазе и амерички устав и правни систем. У победу демократског кандидата на америчким председничким изборима уложено је 8,4 милијарди долара (док је у кампању републиканског уложено „само“ 4,8 милијарди), што је више него некад у читаве изборе (рекордне 2012. године демократе и републиканци су укупно уложили 6,8 милијарди). Од таквих криминалаца, који управљају западним финансијама, државним службама, тајним друштвима, корпорацијама и медијима, се Америка и свет морају – отарасити. По сваку цену. И по цену да буду стављени ван закона као терористи. Јер сувише опасне и незаконите моћи имају у својим рукама.

Америка има народ велике искрености и предузимљивости, са великим стваралачким достигнућима. Најбоље и за Америку и за свет је да она настави да буде велика сила захваљујући способности и стваралаштву свог народа. То је могуће и највероватније, јер је у интересу Америка, а Америка је увек показивала да уме да штити своје интересе. А олигархијска диктатура и покушај да се буде светски силеџија – воде Америку у сигуран пораз, а амерички народ – у трагедију.

А ми остали – треба да знамо свој Пут – Пут Богочовека и да му се посветимо радосније и снажније него икад – човекољубиво, мирољубиво, стваралачки. Тако ћемо помоћи и Америци и себи.

Мир Божији – Христос се роди!

О Божићу 2021.