Изл. бр. БМ-89-AиE-12-3  од 23. маја 2022. године

 

ИНСТИТУТУ ЗА ЈАВНУ ПОЛИТИКУ

Беби Поповићу, оснивачу

Кнеза Милоша бр. 82,11000 Београд   +381 11 6305 322 office@ijp.rs

Улица Светлане Кане Радевић бр. (збрада Еуропиинт), 81110 Подгорица office@ijp.rs

Улица Блајвасова бр.30 (Центар Тиволи), 1000 Љубљана   office@ijp.rs

 

Копија

То Board of trustees of Institute

 

СЛУЖБЕНОМ ГЛАСНИКУ

Јелени Триван, директору

 

ЛИСТУ ПОЛИТИКА

Марку Албуновићу, в.д. главног уредника

 

УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ У БЕОГРАДУ

Проф. др Александру Јеркову, управнику jerkov@unilib.bg.ac.rs +381 11 3370 515

 

УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ

Проф. др Владану Ђокићу, ректору

 

 

 

Господине Поповићу,

 

Предлажем Вам да повучете из продаје не само на простору Србије него и уопште ако се где друго продаје «Збирка мапа, ведута и докумената – Србија, Црна Гора и Далмација кроз векове» коју је издао Ваш Институт за јавну политику (а некритички штампала јавна установа Србије  «Службени гласник» а некритички презентовала уредница прилога «Култура, уметност, наука» Марија Ђорђевић у опширном интервјуу са сарадником Вашег Института Владимиром Абрамовићем који је објављен у том прилогу на стр. 05 у суботу 21. маја 2022. године, док је такође без икаквог критичког приступа Универзитетска библиотека организвала «стручну конференцију „Картографија и картофилија у Србији 2022“ која је у просторијама библиотеке организовала и изложбу мапа из колекције Института за јавну политику») пошто је ово очигледно промоција низа картографских фалсификата који могу да угрожавају територијалну целовитост Србије и имају првенствени задатак да промовишу некакву древну «Provinciju Albania».

 

Нисам при томе приметио да сте објавили у науци познате карте признатог руског академика Афанссија Селишћева са картама топонима тзв. Албаније на којима се види да је већина топонима на такозваном простору Албаније – слоВенског порекла јер је и сам термин «АлБанија» изведен од појма КолоВенија латинизовањем конструкције «БелаВенија» односно «Алба» – «бела», како су ватикански и Аустро-Угарски картографи називали и Београд «Алба Грека/Аlba Graeca (видети чак и златник чија је слика објављена у издању «Музеј града Београда», стр.88).

 

Да се радио о очигледним фалсификатима усмереним на промовисање и признавање независности јужне покрајине Србије преко «колекције карата Иниститута за јавну политику заједно са неколико приватних колекција» види се и из једне од првих објављених карата у овој књизи фалсификата:

  1. на једној од првих карата је «Provinciju Albania»,
  2. на једној од карата је «Golfo di Veneto», како се некада несумњиво звало тзв. Јадранско море, пошто су са обе стране живели Венети/СлоВени,
  3. неколико страница после те карте аутори су објавили карту «Golfo di AlbVenia», што и потврдђује да је појам «Албанија» као и то непостојеће «море Албанско» изведен из појма «Бела Венија/Венетија», како се називао простор целокупног тзв. Балкана или политизовано тзв «Западног Балкана».

 

«Na osnovu podataka Agencije za privredne registre, Institut za javnu politiku osnovan je u septembru 2013. godine kao udruženje, sa delatnošću pružanja konsultantskih aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem.» (навод из чланка новинара Милоша Д. Миљковића у листу «Данас» од 9.12.2020. годинеhttps://www.danas.rs/vesti/politika/naprednjaci-cute-o-treninzima-bebe-popovica/) тако да не чуди да и овим фалсификатима покушавате да пружите консултантске услуге Вашем протеже Александру Вучићу-Муслију и такозваној Српској Напредној Странци чије сте кадрове за новчану накнаду и обучавали, како је наведено у том истом чланку, како би имали картографског основа да признају одцепљење Косова и Метохије од Србије на шта нас Запад отворено уцењује, тако да је очигледно да Ваши сарадници и нису били кадри да саставе овако обиман рад већ су само обични извршиоци из већ припремљених издања.

 

Интересантно је да се госпођа Марија Ђорђевић (која је дуже уредник «културе» у листу Политика, него што је старост неких од тих објављених наводно древних карата) није запитала због чега један тако млади Институт какво је удружење грађана са тако помпезним називом које сте Ви основали 2013. године има тако значајну колекцију картографских збирки? Осим ако није да се промовише нечији политички интерес на Балкану и то све на штету Срба!

 

Дотична уредница у троцкистичком гласилу «Политика» је већ позната по томе што је објавила памфлет у додатку «Култура, уметност, наука» 19. октобра 2019. године на страни 07 и некритички текст «Стари Балкан и културна достигнућа» у коме нема аутора, иако у предговору пише да је то приказ књиге «Култура Јужних Словена — културно антрополошке студије и есеји», Герхарда Геземана као чисту расистичку антисловенску теорију да Словени не постоје већ да су «Словени један језички а не антрополошки појам» и да Словени на Балкану скоро да немају никаквих  културних достигнућа већ су то све достигнућа Грчке, Рима, Византије и Турака..

 

Иста уредница (која је интервјуисала млађаног Владимира Абрамовића, сарадника удружења грађана са помпезним називом «Институт за јавну политику» око наведених картографских фалсификата) неће већ више од петнаест година да објави моју просто-проширену реченицу «Како је из српске речи „Коло“ у епохи Лепенског Вира настала реч „култура“» и да је «првобитно значење речи СлоВени било: КолоВени». Управо се ту крије «зец» свих наведених фалсификата ваших вајних картографа, којим управља Ватикан и други Абрамовичи. Због чега је управо уредница прилога «Културни додатак» интервјуисала овако младог сарадника а не неки други новинар прилога – то треба да испита неко познанији права.

 

Немојте мислити да било шта имам против АлбВена/БелихВена јер су то већином колоВенска/слоВенска племена одвојена не само вером него управо оваквим фалсификатима Аустро-Угарске и Ватикана од своје матице.

 

При томе желим да и Ви и Ваши млади сарадници али и инострани ментори из Board of trustees Вашег Института имате у виду да су сви називи народа на Балкану измишљени те не само назив АлБени/Албанци него и назив Срби о чему сам требао да одржим предавање у Балканолошком клубу Универзитета МГИМО Министарства спољних послова Русије али када сам им направио и плакат за то моје предавање – где је то и писало, они су отказали предавање јер није «политички коректно». Ја се бавим науком а не полтиком али је очигледно да морам да делујем и на том пољу јер Србијом управља апсолутистичка албанократија, којима Ви држите за новчану накнаду наставу а ево имате и сву информациону и научну подршку, што је за сваку осуду.

 

Али и Ватикан и Рим су поштенији од ових промотера на Балкану јер се на спомињаној карти Ђакома Кантелија да Вињоле (Giacomo Cantelli da Vignola) која је сачињена у Риму 1689. године коректно наводи назив: «Il regno della Servia detta altrimenti Rascia», пошто су се Срби звали Рас све до 1848. године, о чему Вам достављам мој чланак «Две цивилизације у Европи», мада у спорном картографском зборнику нисам одмах могао да пронађем ту карту коју сам већ објављивао у мојим књигама, а која је очигледно пропрратна појава касног појављивања Србије тек у XVII веку.

 

Дозволите да за Вас и друге неупућене наведем да није Србија ни могла раније да се појави јер је то изведен појам:

а. из назива «КолоВени» преко «SorVen» и даље «SorBen» то јест «СорБен/СерБи» и на крају Ватиканским парама преко агента Ватикана Бароломеа/Вартоломеја Копитара скраћено је на непрепознатљиво: Срби,

б. и његове изворне идентичности Рас (родПраПочетка) и ту је сав проблем не само за Србе јер су наши преци сматрали да је «ПраПочетак света» — «Аз» који се види са археолошког налазишта/музеја Лепенски Вир сваког 21. јуна у 6 часова већ 12 200 година, а «Аз» је за њих било «Коло» које се одражава на пресеку дрвета у виду ГОДова те и дан данас управо то «Коло» ствара венац живота на Земљи, због чега је «родАз», поред назива «РАс», себе називао и: «КолоВени»

 

Због тога ни цар Душан није носио титулу цар Србије, јер нама није био битан територијални принцип већ персонално одређење припадности роду/наРоду те је носио титулу (у латинској форми речено): Rex Rascie-Imperator Romaniae (цар РасСие/Србије – цар Ромее/Византии)». На две емисије златника било је указано: «rex Rasiae/imperator Romaniae», «rex Rasianorum/imperator Romaiorum»

 

Ваш Институт би морао знати шта је то «Терминолошки рат који се води против народа Рас/Срба» јер би сте тако знали да је и појам SchiaVonia (па и карта Tavola Nuova di Schiavonia) изведен из појма КолоВенија јер је «S» био идеографски знак који означава КолоВрат, пошто такву синусоиду Сунце и прави у односу на екватор па два КолоВрата и чине Коло год-ишњег васкрса природе. Ја сам о том рату као најстрашнијем рату који се води против народа Рас/Срба писао и имам о томе уџбеник, али не само да Ваши млађани сарадници не воле да читају него не воле ни да слушају јер сам неколико пута држао предавања чак и нашим слабовидећим суграђанима, који су то објавили на својим порталима.

 

Ваше је право као удружења грађана да саветујете кога год можете убедити да Вам за то плати или коме Ви можете платити као лобиста нечијих туђих идеја.

 

Али сматрам да због овог објављеног зборника фалсификата који могу да угрозе територијалну целовитост Србије оставке треба да поднесу:

  1. Јелена Триван на дужност директора директора «Службеног гласника» иза којег Вас је марија Ђорђевић сакрила иако се очигледно ради о штампарији коју сте платили колико сте се договорили и уговорили,
  2. Марија Ђорђевић на дужност главног уредника прилог Култура, уметност, наука због некритичког интервјуа «Балкан описан мапама»,
  3. Проф. др Александру Јеркову, на дужност управника Универзитетске библиотеке «Светозар Марковић»

 

И немојте да мислите господине Поповићу да сте Ви криви због овог популарисања очигледних картографских термина и података јер је картографија позната као сфера пројектовања постојећих геополитичких односа и појмова у прошлост. Одговорни су пре свега руководиоци и академици САНУ који нису ни спремни ни способни да воде дискују о новим научним открићима нити да штите интересе српског народа о чему сам их већ небројено пута упоравао а последњи пут дописом Изл. бр. БМ-89-AиE-11-3  од 27. децембра 2021. године који и Вама ево достављам да видите како САНУ делује против Срба и свих осталих СлоВена.

 

СпасиБо од српских речи СпасиБо-же .. ове којима се обраћамо али који очигледно  добра дела НЕ чине али имају могућност да се исправе, покају и повуку из продаје очиглено фалсификоване карте обједињене са циљем да угрозе територијалну целовитост Србије

 

 

Мене можете контактирати

на електронску адресу                 bozzidar@inbox.ru
по skype:                                        koloven1

професор Божидар Митровић, доктор правних наука, адвокат