ЈА САМ СМИЉА ТИШМА,
ПРЕЖИВЕЛO ДЕТЕ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА,
ОСНИВАЧ УДРУЖЕЊА ЛОГОРАША ЈАСЕНОВЦА
НАЈСТАРИЈИ ПОСЛАНИК ОВОГ САЗИВА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.
МОЛИМ ПРЕДСЕДНИКА ЗА ДОПУНУ ДНЕВНОГ РЕДА
ТАЧКОМ КОЈУ СМO ЧЕКАЛИ 80 ГОДИНА, А ТО ЈЕ:
ПРЕДЛОГ РЕЗОЛУЦИЈЕ О УСТАШКОМ ГЕНОЦИДУ
НАД СРБИМА, ЈЕВРЕЈИМА И РОМИМА ОД 1941 ДО 1945 .

ЈЕДВА САМ ДАНАС ДОШЛА, ДОЗВОЛИТЕ МИ ДА ИЗВРШИМ СВОЈУ МИСИЈУ ПРЕ НЕГО ШТО ОДЕМ СА ОВОГА СВЕТА А ТО ЈЕ ДА ЗАЈЕДНО ДОНЕСЕМО РЕЗОЛУЦИЈУ О УСТАШКОМ ГЕНОЦИДУ НДХ. ЈА РАЗУМЕМ. ИЗБОРНА КАМПАЊА ЈЕ У ТОКУ, ПА ЗАТО И МОЖЕТЕ РЕЋИ СТРАНОМ ФАКТОРУ, ДА ЈЕДНА ТВРДОГЛАВА СТАРИЦА, ПРЕЖИВЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА, НЕ ОДУСТАЈЕ ОД РЕЗОЛУЦИЈЕ У 92 ГОДИНИ ЖИВОТА И ДА НИСТЕ ИМАЛИ КУД , ВЕЋ ДА У ИЗБОРНОЈ ГОДИНИ ИЗАЂЕТЕ У СУСРЕТ ПРОГНАНИЦИМА ИЗ ХРВАТСКЕ И СА КОСОВА КОЈИ ВУКУ ОКО МИЛИОН ГЛАСОВА У СРБИЈИ.

ДОЗВОЛИТЕ ДА БУДЕМ АДВОКАТ 74 000 ДЕЦЕ НАД КОЈИМА ЈЕ ИЗВРШЕН БРУТАЛНИ ГЕНОЦИД У НДХ 20.000 ДЕЦЕ У ЈАСЕНОВЦУ. ПА НАЈСТРАШНИЈИ ПОЛИГОН ЗА ГЕНОЦИД БИО ЈЕ ЈАСЕНОВАЦ. СТРАДАЊЕ У ЈАСЕНОВЦУ И УСТАШКОЈ НДХ ХРВАТИ ДАНАС И НЕКИ НАШИ КВАЗИ ИСТОРИЧАРИ -РЕВИЗИОНИСТИ ПРОГЛАШАВАЈУ ЗА „СРПСКУ МИТОМАНИЈУ“.
ПА ТРЕБА ДА ЗАПАМТИТЕ ДА ЈЕ ЈАСЕНОВАЦ ЗАУЗИМАО ОГРОМНИХ 240 КВАДРАТНИХ КИЛОМЕТАРА, ОКО 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА И БИО 6 ПУТА ВЕЋИ ОД АУШВИЦА У КОМЕ ЈЕ СТРАДАЛО МИЛИОН И ПО ЉУДИ, А ДРЖАВНИ НАРАТИВ ХРВАТСКЕ ДОЗВОЉАВА ДА ЈЕ СТРАДАЛО 80- 100 ХИЉДА, ШТО ЈЕ ДЕСЕТ ПУТА МАЊЕ. АУШВИЦ ЈЕ ОСЛОБОДИЛА ЦРВЕНА АРМИЈА, А У ЈАСЕНОВЦУ ПОСЛЕДЊИХ 1000 ЛОГОРАША КРЕНУЛО ЈЕ У САМОУБИЛАЧКИ ПОСЛЕДЊИ ПРОБОЈ СА ЦИЉЕМ ДА ПРЕЖИВИ БАРЕМ ЈЕДАН ДА ИСПРИЧА О 57 МЕТОДА УБИЈАЊА И О 700 000 БРУТАЛНО УБИЈЕНИХ ЉУДИ, ЖЕНА И ДЕЦЕ.

САМОУБИЛАЧКИ ПРОБОЈ ПРЕЖИВЕЛО ЈЕ ЊИХ САМО ОКО 80.

ОД ЈАСЕНОВЦА САВОМ СУ ПЛУТАЛИ ЛЕШЕВИ, А КОД БРАНКОВОГ МОСТА, 10 000 ЛЕШЕВА НАПРАВИЛО ЈЕ „ЧЕП“ У ПЛОВИДБЕНОМ ПУТУ, ПА СУ ИХ НАЦИСТИ ДИНАМИТОМ ДИЗАЛИ У ВАЗДУХ ДА БИ ОМОГУЋИЛИ ПЛОВИДБУ, А ЛЕШЕВИ СУ ПЛУТАЛИ СВЕ ДО ЦРНОГ МОРА, А БЕОГРАДОМ СЕ ШИРИО ЗАДАХ СМРТИ. ДА ЛИ ТО МОЖЕМО ДА ЗАБОРАВИМО?

ДАНАС ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ПОКУШАЈ ДА СТАВИМО РЕЗОЛУЦИЈУ НА ДНЕВНИ РЕД. ДАНАС ГОВОРИМ, ПОСЛЕДЊИ ПУТ,КАО ЈЕДАН ОД ЈОШ УВЕК ЖИВИХ КОЈИ СУ ПРЕЖИВЕЛИ ГЕНОЦИД У ИМЕ МИЛИОН БРУТАЛНО УБИЈЕНИХ, МАСАКРИРАНИХ, ЗАКЛАНИХ ЖРТАВА – ЉУДИ, ЖЕНА И ДЕЦЕ У ГЕНОЦИДУ НАД ГЕНОЦИДИМА У ДВАДЕСЕТОМ ВЕКУ И У ИМЕ ЈАСЕНОВАЧКИХ МУЧЕНИКА. ДУЖНОСТ НАМ ЈЕ ДА ДОНЕСЕМО РЕЗОЛУЦИЈУ О УСТАШКОМ ГЕНОЦИДУ НДХ БАР НА ОВУ 80-ТУ ГОДИШЊИЦУ.

ЗАТО ОВАЈ САЗИВ КОЈИ ИМА АПСОЛУТНУ ВЕЋИНУ И ИСТОРИЈСКУ УЛОГУ, СНОСИ ИСТОРИЈСКУ ОДГОВОРНОСТ И НЕМА ОПРАВДАЊА ДА СЕ ПРОПУСТИ ОВА ИСТОРИЈСКА ШАНСА, ПОСЕБНО САДА КАДА МНОГИ УПИРУ ПРСТ У СРБИЈУ И ОПТУЖУЈУ ЈЕ ДА ЈЕ „ГЕНОЦИДНА“.

КО ДАНАС НЕ ИЗАЂЕ НА ЦРТУ И НЕ ГЛАСА ЗА ОСУДУ ГЕНОЦИДА, ТАЈ ГЕНОЦИД ОДОБРАВА НАД СОПСТВЕНИМ НАРОДОМ. НА МУЦИ СЕ ПОЗНАЈУ ЈУНАЦИ И ХЕРОЈИ СВОГ НАРОДА.

ОВА РЕЗОЛУЦИЈА ТРЕБА ДА БУДЕ ГРОМОБРАН ПРЕД РЕВИЗИЈОМ ИСТОРИЈЕ!

РЕЗОЛУЦИЈА О ГЕНОЦИДУ НДХ НИЈЕ АНТИ-ХРВАТСКА.
ОНА ЈЕ АНТИ-УСТАШКА.

ПА КАКО СЕ ОНДА ХРВАТИ ПРЕПОЗНАШЕ У ЊОЈ, И БЛОКИРАЈУ ЊЕНО ДОНОШЕЊЕ ПРЕТЊОМ ДА ЋЕ БЛОКИРАТИ СРБИЈУ И НЕКЕ „КЛАСТЕРЕ“ АКО СЕ УСВОЈИ РЕЗОЛУЦИЈА. НАШ ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ РЕЧЕ ДА УСТАШЕ НИСУ БИЛИ ХРВАТИ, ЈЕР СЕ ИСПИСАШЕ ИЗ ЉУДСКОГ РОДА КАО НЕЉУДИ.

АЛИ,КАКО СЕ ЗОВУ ОНИ ХРВАТИ ШТО ПРОТЕРАШЕ 250 000 СРБА, А КАКО СЕ ЗОВУ ОВИ ДАНАС ШТО НАПРАВИШЕ ВОЈНИ СПОРАЗУМ ЗАГРЕБА И ПРИШТИНЕ 17. ДЕЦЕМБРА 2021?

ПОРУКА ЈЕ СПРЕМИТЕ СЕ СРБИ ЗА НОВУ ОЛУЈУ И ГЕНОЦИД?

АКО ЈЕ ВИЛИ БРАНТ КЛЕЧАО У ВАРШАВСКОМ ГЕТУ ЗА ХОЛОКАУСТ, МЕРКЕЛ И МАКРОН СЕ ИЗВИНИШЕ ЗА ГЕНОЦИД НАМИБИЈИ И РУАНДИ ДАКЛЕ, НИ ХРВАТСКА НЕМА МОРАЛНО ПРАВО ДА СЕ КРИЈЕ ИЗА ЕВРОПЕ, КАО ШТО СЕ КРИЛА ИЗА ЈУГОСЛАВИЈЕ И КАДА ЈЕ УЦЕЊИВАЛА СРБИЈУ ЗБОГ БРАТСТВА И ЈЕДИНСТВА ДА СЕ НЕ ДИРАЈУ РАНЕ. А ОНЕ НЕ МОГУ ДА ЗАРАСТУ, ДОК СЕ НЕ ОСУДИ ГЕНОЦИД.

У ИМЕ ДОБРОСУСЕДСТВА И СУЖИВОТА НА БАЛКАНУ, ПОЗИВАМ ВАС ДА, ДАНАС, ЗАЈЕДНО ПРОБИЈЕМО ОБРУЧ ЋУТАЊА ОД 80 ГОДИНА.

ГЛАСАЈТЕ, БЕЗ СТРАХА, БЕЗ БОЈАЗНИ, БЕЗ УВИЈАЊА, БЕЗ КАЛКУЛАЦИЈА, БЕЗ СТРАНАЧКОГ ПРАГМАТИЗМА. МОЛИМ ВАС ДА ПРЕСТАНЕ ЋУТАЊЕ ПРОБАЛИ СМО ДА СЕ ДОНЕСЕ РЕЗОЛУЦИЈА 2016, ПА 2021 И УВЕК КАЖУ НИЈЕ ВРЕМЕ. НИ ТАДА НИ САДА. ПА КАДА? СРБИЈА ВИШЕ НЕ МОЖЕ ДА ЧЕКА.

ДОЗВОЛИТЕ МИ, ДА ВАС ПО ПОСЛЕДЊИ ПУТ ЗАМОЛИМ ДА ГЛАСАТЕ , ПО СВОЈОЈ САВЕСТИ.
У ТО ИМЕ, ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ, ДОЗВОЛИТЕ, ДА ВАМ УРУЧИМ МОЈ ЛИЧНИ ПРИМЕРАК РЕЗОЛУЦИЈЕ,
ЈЕР ОВАЈ ЧИН ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ПРОБОЈ ЛОГОРАША ЈАСЕНОВЦА,

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ ГЕНОЦИД !