04 10 2018

 

ВОЈСКА СРБИЈЕ

Генералштаб Војске Србије

Начелник Генералштаба Војске Србије

генерал потпуковник Милан МОЈСИЛОВИЋ

Незнаног Јунака 38

11000 Београд

 

Доставља се преко интернета проглашеном председнику Републике Александру Вучићу, председници Владе Ани Брнабић, држављанима и медиима Републике Србије

 

Поштовани чланови Генералштаба Војске Србије,

поштовани начелниче Генералштаба генерал потпуковниче господине Милане МОЈСИЛОВИЋУ,

 

Заклетва и легитимност

Заклетва је свечана изјава коју лице даје под пуној моралној и материјалној одговорности, а чије испуњење, извршење, гарантује својом чашћу.  Свесни њеног смисла, значаја и обавеза, Ви сте сви добровољно положили држављанима, народу,  Републике Србије војну заклетву:

 

„Ја (име и презиме), заклињем се својом чашћу, да ћу чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.“

http://www.vs.rs/index.php?video_archive=true&year=2017&month=0&page=2

Тек полагањем ове заклетве сте стекли легитимитет припадника Војске Србије. Њеним непоштова-њем, гажењем, а тиме њеним одбацивањем, бисте изгубили тај легитимитет.

 

Изабрани кандидат за председника Републике, да би стекао легитимитет и ступио на дужност  председника Републике је обавезан да положи следећу, председничку, заклетву (члан 114 Устава):

 

«Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности.»

 

Председничка заклетва, а основу последњег става члана 112 Устава, у себи садржи и војну заклетву. Изабрани кандидат за председника Републике тек полагањем председничке заклетве постаје пред-седник Републике и врховни командант Војске Србије. Њеним непоштовањем, тј. одбацивањем, то лице губи легитимитет да буде председник Републике Србије и врховни командант њене Војске.

Врховни командант Војске Србије је обавезан целом народу, и посебно сваком припаднику Војске Србије, да својим радом, понашањем, делима буде пример сваком војнику и официру, да својим испуњавањем председничке заклетве бодри сваког војника и официра да и она/он верно, одано, пожртвовано, родољубиво и патриотски испуњава своју војну заклетву.  У супротном их охрабрује да и они одбацују своју војну заклетву.

Проглашени изабрани председнички кандидат Александар Вучић је тек полагањем председничке заклетве стекао легитимитет да буде председник Републике  и врховни командант Војске Србије.

 

Проглашени председник Републике Александар Вучић

 

Проглашени председник Републике Александар Вучић је многоструко деловао, и наставља да делује, противуставно, није извршавао и не извршава многе уставне обавезе председника Републике.  Погазио је, одбацио, те је поништио, своју председничку заклетву. Изгубио је легитимитет да буде председник Републике Србије и врховни командант њене Војске. То се никада није десило у историји србске државе (Република Србија је држава Србског народа и  свих грађана који у њој живе, члан 1 Устава) и србске војске до сада. Омаловажавао је сва упозорења, молбе, петиције, најпре да то прекине, а пошто је наставио, да поднесе оставку. О све се оглушавао и оглушио.

 

Александар Вучић после губитка легитимности да буде председник Републике Србије, чак и после свог јавног признања да је његова политика доживела пораз с дуготрајним тешким последицама по Републику Србију и њен народ, шта више и после новог дебакла ових дана око језера Газиводе,  не подноси оставку већ наставља да узурпира положај и функције председника Републике.

 

Александар Вучић наставља да потпуно игнорише Устав и своју председничку заклетву спроводећи и даље одредбе следећих противуставних аката:

 

 1. Самовољна противуставна пријава Бориса Тадића и др Мирка Цветковића за учлањење Републике Србије у Европску Унију, којом се руше суверенитет, независност и  територијална целовитост Републике Србије. Уставни суд није утврдио уставност те њихове пријаве:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2010_02_06LTG_US_EUsve.65140529.pdf,),

 1. Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији, којом је призната власт, створена супротно Уставу Републике Србије и Резолуцији СБ УН 1244, под руководством УЧК на челу с Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем,  за легитимну на Косову и Метохији. То је довело до обраћања:

 

2.1. Уставном суду да оцени њену уставност и законитост:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_01_18LTG_Sve.28893454.pdf

Уставни суд није утврдио њену уставност и законитост:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_04_22US1.28865040.jpg, страна 1,

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_04_22US2.28864922.jpg, страна 2,

 

2.2. Народној скупштини да је поништи јер Народна скупштина има право да је поништи: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2013_04_09NrSkps_DrzavniUdar.28870414.pdf. Александар Вучић је био један од тројице кључних протагониста за њено усвајање. Зашто се он сада чуди што Хашим Тачи плови водом Газиводе? Он му је то омогућио. Исто тако је запањујуће  да он наређује Војсци Србије да се стави у стање приправности и да Генералштаб Војске Србије прихвата наредбу Александра Вучића, човека који је изгубио легитимитет да буде председник Републике Србије и врховни командант њене Војске и који противуставно делује. Тиме се крше чланови 12 и 13 Закона о Војсци Србије и сам Устав.

 1. Бриселски споразум, којим се даље утврђују уништавање суверенитета, независност,  територијална целовитост, укидање и промена границе Републике Србије, укидање слобода и људских права држављана Републике Србије на њеној уставној територији међународно призантој од  1918. године и потврђеној свим уставима од 1946. године до данас, а чији је нераздвојиви део Косово и Метохија. Александар Вучић је био ватрени учесник у стварању Бриселског споразума и остао непоколебљиви реализатор свих одредби Бриселског споразума и њиховог спровођења.  Уставни суд није потврдио уставност и законитост Бриселског споразума. Огласио се ненадлежним и истовремено се представио надлежним да објави да је Бриселски споразум подлога за доношење нових општих аката. Тиме је Уставни суд противуречио сам свом претходном ставу и одбацио Устав као основу за доношење општих аката ( члан 194 Устава).

 

Александар Вучић јасно објављује и потврђује да ће у име Републике Србије да настави да преговара с представницима противуставно и супротно Резолуцији СБ УН успостављене окупацијске власти у Приштини, чиме отворено и јасно саопштава да или није способан, да не може и/или да неће да извршва дужности председника Републике Србије утврђене члановима 111, 112 и 114 Устава.

 

Александар Вучић, експлоатишући положај, ауторитет и углед председника Републике, спроводи агитацију у народу отварајући нове путеве или нове стране фирме или нову распродају привредних добара и/или извора, супротно надлежностима председника Републике (члан 112 Устава). Настоји да се не говори о његовим противуставним деловањима, о губитку легитимности да буде председник Републике. Користи државна средства покушавајући да створи у народу расположење да народ усвоји предлог који би поднео народу на референдумско усвајање или Народној скупштини на прихватање и да би утемељивао идолопоклонство људи према њему и јачао култ своје личности.

Народни скуп одржан 15.09.2018. године  и Генералштаб Војске Србије

 

Александар Вучић је својим противуставним деловањима и губитком легитимности председника Републике приморао грађане, који поштују Устав и закон, који су могли и хтели да дођу, да чине

НАРОДНИ СКУП ЗА РАЗРЕШЕЊА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА  И ПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ АНЕ БРНАБИЋ

 ЗБОГ ПОВРЕДА УСТАВА, ОДБАЦИВАЊА ЗАКЛЕТВИ ТЕ ГУБИТКА ЛЕГИТИМНОСТИ

И ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ ПОШТОВАЊА УСТАВА И ЗАКОНА И ОД ВЛАСТИ

 

Вама  свима је Пријава Народног скупа била подношена, значи и Вама генерал потпуковниче господине Милане Мојсиловићу пре Вашег именовања 14.09.2018. за начелника Генералштаба:

24.08.2018.: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_08_24PrijavaJavnost.235121140.pdf

28.08.2018.: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_08_28PrijavaDop.245112256.pdf

03..09.2018: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_09_10PrijavaIspravkaPcti.252142107.pdf

У тим документима сте добили предлоге ОДЛУКЕ и ДЕКЛАРАЦИЈЕ Народног скупа.

У документу од  17.09.2018.:

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_09_17OdlkDeklcNarSkupaZavd.259121458.pdf

је изложен ток одржаног Народног скупа 15.09.2018. пред  Домом Народне скупштине у Београду. У њему су поновљени предлози ОДЛУКЕ и ДЕКЛАРАЦИЈЕ Народног скупа. Њих је Народни скуп једногласно усвојио. У том документу су изложени докази неких противуставних деловања Александра Вучића као председника Републике и његова неизвршавања неких уставних обавеза председника Републике. Филм о Народном скупу је јавно изложен на Ју Тјубу и то у 46 делова почињући с првим делом: https://www.youtube.com/watch?v=g66hUpYPyH0&feature=youtu.be и

сједињен у једну целину: https://www.youtube.com/watch?v=-4Xm53sVHlI

 

Ви сте, поштовани генерал потпуковниче, сада и начелниче Генералштаба Војске Србије, господине Мојсиловићу, приликом преузимања те, часне и одговорне, дужности изјавили, парафразирам:

Да сте Ви потпуно свесни данашњице, свесни ризика у Србији, свесни одговорности коју носи дужност начелника Генералштаба Војске Србије.

Значи да сте свесни следећих чињеница:

Народна скупштина, потчињена Александру Вучићу, противуставном истовременом председнику Републике и председнику највеће и владајуће политичке странке, и Уставни суд, не извршавају своју основну дужност одређену 3. ставом члана 4 Устава да контролишу рад председника Републике, сада Александра Вучића, са становишта Устава (члан 98, последњи став члана 99, тачка 7 члана 105, члан 118, члан 166, последњи став члана 167 и други став члана 168 Устава), чиме је држава паралисана, већ развијају и продубљују идолопоклонство према њему и култ његове личности.

Под противуставним (чланови 112, 122 и тачка 1 члана 123 Устава) руководством Александра Вучића у својству председника Републике, Ана Брнабић у својству председника Владе руководи Владом да се спроводи политика коју нам диктира непријатељ према дефиницији непријатеља у члану 53 Повеље Уједињених нација. Преко њих непријатељ Републике Србије делује на уништавању и на јачању његове окупације наше државе и нашег народа.

На територији Републике Србије се налазе оружане снаге наших историјских непријатеља, који су нам непријатељи и по члану 53 Повеље Уједињених Нација, чије руководство отворено јавно прети новим оружаним агресијама.

Обавеза Војске Србије је да брани земљу од оружаног угрожавања споља и извршава друге мисије и задатке, у складу са Уставом, законом (члан 139 Устава, члан 2 Закона о Војсци Србије, члан 2 Закона о Одбрани) и принципима међународног права,  Резолуцијом СБ УН 1244, који регулишу употребу силе и Војске  Србије.

Основни циљ одбране је супротстављање војним и невојним изазовима, ризицима и претњама безбедности земље и заштита грађана, материјалних добара и животне средине (члан 2 Закона о Одбрани).

Субјекти система одбране су: грађани, државни органи, привредна друштва, друга правна лица, предузетници и Војска Србије (члан 2 Закона о Одбрани).

 

Генералштаб Војске Србије и Декларација Народног скупа

У име Народног скупа овиме се тражи, на основу чланова 1-3, последњи став члана 5, 8, чланови 18-26, први став члана 27, чланови 39, 40, 56, 65, 89, тачке 1-13 члана 97, чланова 139 и 141 Устава, да Генералштаб Војске Србије приступи спровођењу ДЕКЛАРАЦИЈЕ Народног скупа, која с његовом ОДЛУКОМ, гласи с усклађеним датумима, као што вам је било достављено 17.09.2018. године:

 

ДЕКЛАРАЦИЈА НАРОДНОГ СКУПА

С обзиром:

–    да су председник Републике Александар Вучић, председница Владе Ана Брнабић, многи народни посланици и чланови Владе својим противуставним деловањима, одлукама и неизвршавањима уставних обавеза погазили и одбацили своје заклетве, они су изгубили легитимитет да буду на тим врховним државним положајима и да извршавају те врховне државне функције,

 

–       да они спроводе изразито непријатељске захтеве страних Влада према Србском народу и Републици Србији, који уништавају државу, њену територијалну целовитост и границу међународно признатим од 1946. године по свим нашим уставима и онемогућавају државу да испуњава своје обавезе утврђене чланом 97 Устава,

 

–       да су се они оглушили о сва јавна упозорења и о све молбе да поштују Устав и закон,

 

–       да су одбацили Устав Републике Србије и Резолуцију СБ УН 1244,

 

–       да делују против државе, народа, његових слобода и права, да су понизили Републику Србију,

 

–       да су одбили да поштују и спроведу у дело Одлуке Народног скупа одржаног 15 септембра о. г.,

 

–       да непријатељи (дефинисани чланом  53 Главе VI Повеље Уједињених Нација) Републике Србије и Србског народа делују свим средствима, начинима и методама, на уништавање Србског народа и Републике Србије,

 

а на основу Преамбуле и чланова 1-3, 97 и 139 Устава, члана 2 Закона о војсци и чланова  2, 4 и 5 Закона о одбрани, Народни скуп тражи да се све одбранбене снаге Републике Србије ставе под команду Генералштаба Војске Србије и да Војска Србије, ради одбране од спољњег непријатеља и ради очувања мира, слободе и безбедности народа:

 

 1. преузме вођење Републике Србије по Уставу и закону до конституисања нове Народне скупштине,

 

 1. укине, у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, имунитет председника Републике Александру Вучићу, председници Владе Ани Брнабић, свим народним посланицима и члановима Владе који су деловали и/или делују супротно Уставу и/или закону и који су тиме одбацили своје заклетв и изгубили легитимитет,

 

 1. у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, разреши дужности и положаја председника Републике Александра Вучића и председницу Владе Ану Брнабић,

 

 1. у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије,  разреши дужности и положаја све народне посланике и чланове Владе из тачке 2,

 

 1. обезбеди, у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, заштиту Републике Србије и њених грађана,

 

 1. у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, спроведе у дело Одлуке Народног скупа и под тачкама 2 до 8, које гласе како даље следи:

 

 1. истовремено смени Републичку изборну комисију – РИК,

 

 1. изабере нову РИК до понедељка 15. октобра 2018.,

 

 1. обавеже нову РИК да среди бирачке спискове до петка 16. новембра 2018.,

 

 1. ради задовољења уставног захтева члана 111 Устава, који гласи:

Председник Републике изражава државно јединство Републике Србије“,

да се до петка 2. новембра 2018. године усклади Закон о избору председника Републике с Уставом тако да  се први ставови чланова 18 и 19 Закона о избору  председника Републике, који гласе, следствено:

 

«За председника Републике изабран је кандидат који је добио већину гласова бирача који су гласали.»,

 

«Ако ни један кандидат не добије већину гласова бирача који су гласали, гласање се понавља у року од 15 дана од дана првог гласања.»,

 

избришу и 1. став члана 18 да се замени следећим текстом у складу с чланом 111 Устава:  

 

«За председника Републике је изабран кандидат који добије више од половине броја  гласова свих бирача уписаних у бирачки списак.

 

Ако нико од кандидата то не добије, у року од 60 дана се расписују нови избори за председника Републике на којима не може да учествује ни један кандидат из првог изборног круга. Изабран је кандидат који добије више од половине броја гласова свих бирача уписаних у бирачки списак.

 

Ако и после другог изборног круга гласања нико од кандидата није добио довољно гласова, онда, Генералштаб Војске Србије у року од 30 дана именује за председника Републике држављанина Републике Србије, који је последњих 10 година живео у Србији и који није  био кандидат за председника Републике у претходна два изборна круга. Та личност у Народној скупштини полаже јавно председничку заклетву народу после чега га Народна скупштина проглашава (инаугурише) за новог председника Републике.»,

 

 1. до петка 9. новембра 2018. године да се усклади Закон о избору народних посланика с Уставом тако да за сваког кандидата за народног посланика треба да се скупи исти број потписника (на пример: две хиљаде потписника, један потписник може да потпише само за једног кандидата) без обзира колико је кандидата на изборној листи да би се испоштовало уставно право на једнакост свих грађана пред Уставом и законом (1. став члана 21 Устава), и да свака листа добије онолико мандата колико је сразмерно добијеним гласовима те да се избришу садашњи чланови 81-83 тог Закона да би се укинуло противуставно озакоњење крађе гласова,

 

 1. до 10. новембра о.г. да се распишу општи избори, да се одрже и спроведу по Уставу и закону,

 

 1. по објављеним, у законском року, изборним резултатима да се изврши конституисање нове Народне скупштине која ће даље да води процес по Уставу и закону.

 

 1. у садејству са свим народним посланицима који поштују Устав и закон и са одбранбеним снагама Републике Србије, обезбеђујући мирнодопско спровођење слободних општих избора по Уставу и закону, да се успостави рад нове Народне скупштине која ће даље да води процесе у држави по Уставу, по свим законима који су у складу с Уставом, и да спроведе у дело Одлуке Народног скупа из тачака 9. до 11 које гласе како следи даље.

 

Да нова Народна скупштина:

 

 1. поништи све противуставне законе, декларације, резолуције, све противуставне међудржавне уговоре, и противуставне, самовољне, пријаве за чланство у међународним заједницама, савезима, поднетим у име Републике Србије,

 

 1. референдиумском одлуком народа утврди законски однос између највеће плате (председника Републике) у државној служби и најмање плате (неквалификованог радника на пословима без опасности) у држави и да исти однос важи и у свакој приватној организацији између највеће плате и најниже плате у тој организацији.

Да тај однос може да се мења само референдумском одлуком народа.

 

 1. донесе закон да је референдум пуноважан једино ако на референдум изађе више од половине бирача од укупног броја бирача уписаних у бирачки списак.

 

Генералштаб Војске Србије,  Устав, закон и идолопоклонство према Александру Вучићу

Александар Вучић је искористио уставну дужност председника Републике (последњи став члана 112 устав) да се унапреде официри који су заслужили та унапређења, међу којима и Ви, генерал потпуковниче господине Милане Мојсиловићу. На изглед, привидно, површно посматрајући, то ставља све вас у деликатну ситуацију да бирате да ли ћете поштовати и спроводити (само)вољу Александра Вучића или поштовати и спроводити вољу и опредељење народа записаних у Уставу Републике Србије.

 

Александар Вучић је својим противуставним делима поништио своју председничку заклетву и  легитимност да буде председник Републике и врховни командант Војске Србије. Он је показао и доказао да није личност која може, која треба, која заслужује, да буде председник Републике Србије.

 

Ви, сви припадници Војске Србије, сте своју војну заклетву положили народу Републике Србије а не председнику Републике, поготово не Александру Вучићу. Забрањено вам је (2. став члана 12 и тачка 2) члана 13 Закона о Војсци Србије) да делујете идеолошки, интересно и страначки. Обавезни сте да поштујуте Устав и закон и да на основу Устава и закона извршавате војне дужности. Ако било ко од вас, чланова Генералштаба Војске Србије, још увек има дилему око тога, нека самом себи то разјасни ако може, ако не може нека се повуче часно, поштено. Наведени чланови Устава и Закона о Војсци Србије су јасни и изричити.

 

Народни скуп исказује својом Декларацијом пуно поверење у Генералштаб Војске Србије и у Вас генерал потпуковниче и начелниче Генералштаба Милане Мојсиловићу да поштујете Устав, закон и своју војну заклетву дату народу Републике Србије, а не ни председнику Републике ни Александру Вучићу.  Војска Србије није војска појединца, већ је војска народа Републике Србије, и део народа.

 

Народни скуп тражи од Генералштаба  Војске Србије да спроведе, на Уставу засновану, Декларацију Народног скупа ради одбране суверености и независности Републике Србије, слободе народа, људских права и развоја демократије у њој почевши укидањем идолопоклонства према Александру Вучићу и развоја култа његове личности. Ако нисте у стању да то извршите, часно се повуците.

 

Позивам, у својству организатора конференције, представнике Војске Србије да сутра, у среду, 03.10.2018. године, присуствују јавној конференцији за новинаре и јавност у Центру за штампу, Кнез Михајлова 3/III, од 12:00 до 14:00. Тема конференције је:

 

ИДОЛОПОКЛОНСТВО, ДРЖАВА И СЛОБОДА.

 

После излагања говорника биће омогућено присутнима да говорницима поставе питања и да добију одговоре.

 Београд 02.10.2018. године                                      С поштовањем,

 

покретач и организатор Народног скупа и конференције

Др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији,

Џона Кенедија 31/15

11070 Београд

ustav.srbije@gmail.com,

                                                                                               http://www.ssssseternal.org

——————————————————————————————————————————-

НАПОМЕНА. Филм конференције за новинаре одржаној 03.10.2018. по теми:

ИДОЛОПОКЛОНСТВО, ДРЖАВА И СЛОБОДА

је изложен на: https://www.youtube.com/watch?v=QMelF8xtlQA.