( Преузето са
: http://www.paraf.hr/anesteziolog-pisao-berosu-kolega-zelite-li-ostaviti-moju-djecu-gladnom-jer-se-ja-ne-zelim-cijepiti/ )

Анестезиолог из једног загребачког КБЦ-а, који се не жели цијепити, послао је писмо министру здравства Вилију Берошу, којег тврди и особни познаје.

Писмо преносимо у цијелости:

“Поштовани министре Берош,

обраћам Вам се као колега и лијечник анестезиолог, субспецијалист интензивне медицине, који од првог дана са пуним ентузијазмом и вјером обавља свој посао, несебично се дајући у борби против тзв. новог корона вируса именом ЦОВИД 19.

Особно сам се заразио на једној “сигурној” операцији преко пацијента који је третиран каој ЦОВИД 19 негативан. На крају се испоставило да је тај пацијент заправо позитиван и он је заразио још једног анестезиолога у интензивној ( не желим улазити у детаље јер нису релевантни за ово што вам желим рећи).

Министре, ја и моје колеге лијечили смо у својој опћој болници ЦОВИД 19 позитивне пацијенте који захтијевају респиратор и интензивно лијечење, а које у то вријеме нису могли примити респирацијски центри. Сви су се чудили како смо успјели екстубирати пацијенте који су “отписани”, махом пацијенти са 70 и више година.

Ја Вас особно познајем са визита на неурокируршкој страни у Клиничкој Болници Сестре Милосрднице док сам био на специјализацији. Колега, препознали би ме вјерујем да ме видите, јер смо коректно сурађивали везано уз ваше пацијенте које сте тада оперирали.

Било ми је јако драго видјети Вас као нашег Министра, јер сам се увјерио да сте колега који уважава мишљење лијечника других струка.

Докторе и драги колега, као анестезиолог и интензивист који је особно лијечио најтеже пацијенте са ЦОВИД 19 билатералном пнеумонијом и АРДС-ом, и к томе успјешно екстубирао тј. скинуо са респиратора већину њих, желим Вам рећи како сте се промијенили на горе.

Драги колега, нисте Ви тај човјек који уцјењује друге, ако се не желе цијепити. Ви сте прије свега лијечник. Немојте подлећи говору фашизма и комунизма једноумља и диктатуре.

Желите ли Ви мени одузети посао? Желите ли Ви драги колега, видјети моју дјецу гладну зато што се ја не желим цијепити? Ево, за Вашу информацију ја сам отац троје дјеце, најмлађе има годину и пол. Јесте ли ви тај због којег ће мени мој равнатељ дати отказ, јер се не жели Вама замјерити?

Колега, по природи сам скептик, и спреман сам особно са сваким лијечником расправљати о мРНА цјепивима познатим и напуштеним због несигурности, још од 1980-тих година .Тестирање на животињама није се направило јер се зна какав ће бити резултат. Није точно да су се све земље ујединиле на “брзину” да изуме јединствено цјепиво, јер видимо да скоро свака земља има своје цјепиво.
Најмлађи пацијент којег сам интубирао имао је 51 годину и тај је отишао дома. Цијепљење дјеце потпуно нема смисла јер смртност је – 0 (нула).

Посебан осјећај задовољства имао сам када смо екстубирали пацијента који је прије ЦОВИД 19 пнеумоније и посљедично тешког АРДС-а, био годину дана на концентратору кисика и није могао направити пар корака без концентратора кисика. Колега, ја сам тај лијечник којег Ви желите казнити. Због чега? Јер не вјерујем у мРНА цјепиво?Колега драги, особе које су се цијепиле два пута, доказано могу се заразити и умријети од ЦОВИД 19 пнеумоније, а не од нуспојава којих има и те како. Само у свибњу примио сам њих петоро (инзулти срчани, мождани, тромбозе екстремитета, слабости, хематоми по тијелу, тромбоцитопеније итд…).

Ви мени након тога желите рећи да грађанима више пријети опасност од особа које нису цијепљене и које не смију нигдје без маски, него од особа које су два пута цијепљене и које такођер могу бити заразне и обољети али немају никакве запреке у шетању по шопинг центрима и мјестима са већим бројем људи.

Колега, немојте се чудити да ће ускоро управо они који су цијепљени због тога што немају никаквих рестрикција у контакту, бити ти који ће заразити највише људи.И на крају желим Вам рећи да никада не смијете продати своју струку због политичке позиције. Нама лијечницима узор је Хипократ, а не неки тамо премијер, који је данас ту а сутра није…

С поштовањем, колега анестезиолог.”
————-

БАКИЋ ОБЈАВИО ПОДАТКЕ: Државе с највише цијепљених имају НАЈВИШЕ новозаражених коронавирусом!
http://www.paraf.hr/bakic-objavio-podatke-drzave-s-najvise-cijepljenih-imaju-najvise-novozarazenih-koronavirusom/