У име свих учесника заседања «Форума универзитетских професора», иницијатора и модератора изражавамо понос што је један од првих професора који је изложио битан друштвени проблем на «Форуму универзитетских професора» био проф. Часлав Оцић, доктор економских наука, академик САНУ који је сада отворено иступио против лакомислених, неуставник изјава Владимира Костића, којим председник САНУ позива на кршење Устава и територијалне целовитости Србије.

Професор Оцић је потписао и отворено писмо интелктуалаца који траже оставку академика Владимира Костића, са дужности председника САНУ.

Данас, 17.01.2021. године у емисији «ВИКЕНД ЈУТРО» «Хепи тв» проф. Часлав Оцић је изнео мноштво научних радова објављених у зборницима радова и књигама, који су објављени у САНУ који демантују Владимира Костића. Али је академик Оцић указао и на књигу — зборник радова «Косовска вертикала или неоколонијална хоризонтала» чије је објављивање Владимир Костић покушао да спречи.

Ми и овога пута изражавамо благодарност нашем пријатељу, саборцу и другу академику Чаславу Оцићу, што је заложио свој ауторитет и знање у формирање «Форума универзитетских професора» и што је фактички први излагао на јавном заседању о «Дометима научног разматрања у кризним временима». Најављено је и предавање професора Оцића «Косово и Метохија — res extra commercium и алхемија колонизације»

Изражавамо благодарност и Милици Ђурђевић – Заветници, Томиславу Кресовићу и Јовани Јеремић Милошевић, што су помогли да се прецизирају и јасније изнесу несумњива залагања професора, академика Часлава Оцића да Српска академија науке и уметности коначно започне да чврсто брани Устав Србије, Резолуцију 1244 и територијалну целовитост Србије.

Погледајте на ЈуТјубу снимак емисије «ВИКЕНД ЈУТРО» «Хепи тв».

Изражавамо и даље жаљење што неке снаге, позивајући се на свој наводни непрофесионализам, покушавају да умање револт које у народу изазивају оваква неодмерена, антиуставна и антисрпска иступања, не само председника САНУ него и других председника у овој земљи, која садрже бића кривичног дела из члана 307 Кривичног закона Србије: угрожавање територијалне целине Србије и противуставно отцепљење дела територије Србије.

Обраћамо пажњу свих битних носилаца српског друштва да су на «Форуму универзитетских професора» изнети и други важни друштвени проблеми чије се решавање не може одлагати и морају се тражити механизми да се почне њихово решавање јер постојећа власт није спремна нити способна да их решава.

Подсећамо да је у петак 15. јануара 2021. године од 16 часова на заседању «Форума универзитетских професора», првом у Новој 2021. Години снимљено тематско излагање професора Србољуба Живановића, доктора медицинских наука, професора Краљевског универзитета у Лондону, под називом «Јасеновац — државни НДХ геноцид над Србима, Јеврејима и циганима» преко Скајпа из Лондона те га может погледати

Такођер имамо част да најавимо следеће предавање проф. др. Шеварлића под називом «Буџетска Еутаназија Пољопривреде и села у Србији» већ у понедељак 18.1.2021. са почетком у 17 часова. Позивам чланове «Форума универзитетских професора» да присуствују овом састанку у најбољем настојању за успешнији рад Форума а у крајњој линији преко Интернет директног видео преноса или видео снимка.

Сви остали професори који би желели да иступају на «Форуму универзитетских професор» могу нас контактирати на:

електронску адресу bozzidar@inbox.ru или gordana@komtechnologies.eu
по skype: koloven1
у Београду на тел. +38161 322 0670 на WhatsApp +7929 9 32 23 72

СпасиБо(же) Ваша добра дела и разумевање

Гордана Кангрга-Микулић

професор Божидар Митровић, доктор правних наука, адвокат